tirsdag 17. mai 2011

Bokomtale - "In Her Name: First Contact" av Michael R. Hicks

Istedenfor å lade opp til 17. mai og legge seg tidlig (for en gangs skyld) ble jeg liggende våken og lese resten av Sci-Fi boka "First Contact" i Hicks' serie "In Her Name". Klokken ble 03:00 i natt... Smart? Nope! Men utroooolig spennende :o)

Litt om boka

TNS Aurora blir sendt avgårde på utvidet oppdrag for å søke etter nye planeter som kan befolkes av mennesker. Etter å ha tatt et hopp i hyperspace mot et ukjent stjernesystem oppdager besetningen på Aurora fullstendig uforventet at planetene de finner allerede er befolket. Men ikke av mennesker. Mens de forbereder seg på sitt aller første møte med en annen, utviklet rase blir de møtt av gigantiske alien stjerneskip.

Ingenting kunne ha forberedt dem på hva skjebnen har i vente. De har nemlig ankommet Kreelan's rike, og disse har ventet i tusevis av år på å finne en annen rase som kan reise i verdensrommet og som de kan krige mot for å hedre deres egen keiserinne. Alle bortsett fra en av mannskapet på Aurora overlever møtet med Kreelan krigerne. Vedkommende blir sendt tilbake til jorden for å fortelle at Kreelan riket har erklært krig mot menneskeheten.

Dette er kronologisk første boka i "In Her Name"-serien, men ble skrevet etter de tre påfølgende bøkene "Empire", "Confederation" og "Final Battle". Boka tar for seg bakgrunnen for at Kreelan rasen går til krig med menneskene samt det første slaget mellom dem. Og dette er virkelig en bok for dem som liker Sci-Fi krigsstrategier - både i lufta og til lands!

Fordi jeg har lest de tre påfølgende bøkene i serien gav denne boka meg mye større forståelse for og bakgrunnen til den opprinnelige trilogien. Det kan være en stor fordel å lese trilogien først. Det blir også anbefalt av forfatteren selv. Da får man en større forståelse av hele serien i rett rekkefølge... faktisk.

Så hva syns jeg? Vel, dette er enda en fantastisk velformulert og drivende god bok av Michael R. Hicks. For min del ble det litt vel mye krigstaktikk og detaljer rundt hvordan slaget ble bygget opp og hvordan det forløp, men igjen - veldig bra skrevet! Personkarakteristikkene er like velgjorte her, selv om vi har flere parallelle historier-i-historien å holde rede på. Der er Hicks en absolutt ener.

Boka får 4 av 5 stjerner av meg. Ikke fordi den på noen måte er dårligere enn de påfølgende tre bøkene, men fordi jeg personlig ikke er like glad i detaljert krigsførsel. Enjoy :-)


...og hurra for vel overstått syttendemai og etagilde... ;-)

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)