torsdag 5. mai 2011

Bokanmeldelse - "Season of the Harvest" av Michael R. Hicks

FBI spesial agent Jack Dawson's beste venn og kollega blir myrdet på et gen-laboratorium hvor en revolusjonær streng av superkorn blir utviklet. Morderen lette etter et ekstraordinært såkorn som Jack's venn hadde tatt fra laboratoriet, og rev kroppen hans fra hverandre for å prøve å finne det...

Jack er overbevist om at Naomi Perrault, en nydelig genetist som leder en gruppe mistenkte øko-terrorister, står bak mordet. Men (...)
når FBI agenter som ikke akkurat er verken hvem eller hva de sier de er dukker opp i Jack's hus og prøver å ta livet av ham blir Naomi Jack's eneste håp for å overleve.

Beskyldt for mord og konfrontert med den forferdeligen sannheten bak hva de genetisk skapte såkornene som ble stjålet av hans venn virkelig er, slår Jack seg samen med Naomi og hennes team i et desperat kappløp rundt halve kloden for å redde menneskeheten fra utryddelse.

Denne boken er veldig forskjellig fra Hick's serie "In Her Name", men minst like god! Jeg var i utgangspunktet noe i tvil om en Fantasy/Thriller bok på emnet GMOs (gen-modifiserte organismer) virkelig kunne ha noe for seg. Der ble imidlertid all tvil gjort til skamme! Tempoet i boka er fantastisk. Her er det non-stop action, men det er hele tiden noe nytt. Noe annerledes. Personkarakteristikkene er også veldig godt utviklet, som i hans tidligere bøker.

Det ligger helt klart en god del forskning bak boka som gjør den veldig troverdig og ikke minst aktuell. Deler av storyen utspiller seg faktisk på Svalbard globale frøhvelv, som er konstruert for oppbevaring av sikkerhetsduplikater av frø fra frøsamlinger over hele verden.

Jeg vet ikke annet å si om denne boka enn - les den! Det er en drivende god og annerledes thriller, og den er definitivt ikke det siste jeg leser av denne forfatteren. Ja, jeg er partisk. Jeg digger Hicks :-)

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)