søndag 1. mai 2011

Matthew Reilly - "Hell Island"

Matthew Reilly's "Hell Island"
* * * *(*)
Boka "Hell Island" var opprinnelig skrevet på et oppdrag fra den australske regjeringen i forbindelse med et prosjekt kalt "Books Alive". Målsetningen var å få flere australienere inn i bokhandelen for å lese mer. Reilly skulle skrive en short story på ikke mer enn 110 sider, og denne skulle gis ut gratis 1 mnd i hele Australia. Resultatet ble "Hell Island".

Reilly bestemte seg for å skrive (referat ham selv) .."the most kick-butt, over-the-top, blindingly fast action I could.." ..og det har han virkelig gjort. Historien er som følger: 4 forskjellige typer spesialstyrker blir sendt til en hemmelig øy i midten av Stillehavet. Oppdraget er å finne ut hvorfor all kontakt med soldater og vitenskapsmenn som befinner seg der ute plutselig er borte. Dette finner Scarecrow, helten i boka, ut på den harde måten. Hell Island lever virkelig opp til navnet sitt, og hovedingrediensen er chippede primater. Jeg sier ikke mer :-)

Boka er komplett absurd, aldeles overdrevet og lite sannsynlig. Derfor er den også veldig god, for man forventer ikke noe som helst normalt :-) A-team/James Bond på steroider i et vannvittig tempo gjorde at jeg leste denne boka på en (litt lang) kveld. Jeg var nesten anpusten da jeg la boka fra meg. Mange lesere vil muligens mislike Reilly for hans enkle, tegneserieaktige skrivestil, men dersom du er på jakt etter underholdning, spenning og fartsfylt action - så er dette forfatteren for deg! 

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)