mandag 9. mai 2011

Emviem - norsk nettbutikk for ebøker!

De fleste lesebrett-eiere i Norge har hørt om Bokskya. På langt nær alle har fått med seg at det kom en konkurrent på markedet noen dager før Bokskya ble lansert. Det er den nye nettbutikken Emviem.

Hva er så forskjellen?  

Bokskya er bokbransjens store fellessatsning for e-bøker. Her finner du forlagene Aschehoug, Cappelen og Gyldendal. Bokskya har totalt mange flere bøker å velge mellom, men her må man gå inn på hver enkelt bokhandel for å lete etter ebøker.

Emviem derimot er de mellomstore forlagenes motsvar. Emviem har i motsetning til Bokskya egen bokhandel Emviem.com, og baserer seg kun på Adobe ePub-formatet. (Det er dette formatet jeg har funnet løsning på å legge inn på Amazon's Kindle..). 

Som med Bokskya må du installere Adobe Digital Editions for å lese e-bøkene på pc eller lesebrett. Om du ønsker å lese ebøkene på iPhone, iPod Touch eller iPad, må du isteden laste ned en egen app kalt Bluefire Reader .
 
Det ligger ikke mange bøker på emviem.com ennå (ca 150), men det er vel verdt å ta en titt innom! Ikke alle gode forfattere gir nødvendigvis ut bøkene sine på de store forlagene! Den som leter finner :-)

De siste dagene har jeg vært noe off nettet. Årsaken er bildet her til venstre. Minste"mann" var konfirmant nå igår, og vi hadde fullt hus og stormende jubel.

Noe stress å lage til hele festen hjemme med forrett, middag og dessert/kakebord til hele familien - men jammen var det verd hvert øyeblikk. Nå er jeg heldigvis ferdig, og kan nyte å være gjest i årene fremover :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)