tirsdag 29. mai 2012

NY-frelst !!!

Omsider hjemme etter en fantastisk tur til New York! Kan bare si WOW! Nytt sparefond er opprettet, for her skal jeg tilbake! Til tross for skiftende vær så klarte vi å presse utrolig mye inn på de 3,5 dagene vi hadde der borte, og likevel føler jeg at vi kun skrapte på toppen av isberget når det gjelder hva å se og hva å gjøre.

Planen var å besøke Barnes&Noble. Det prioriterte vi faktisk ikke etterhvert. Det ble "information overload", så vi måtte prioritere med hard hånd. Med tanke på at jeg prøver å unngå å kjøpe papirbøker var kanskje det lurest - sånn i lengden, og ikke minst vektmessig. Vi hadde nok å dra på, for å si det sånn....

Her er noen bilder fra oppholdet :-)


Turen gikk fra Stavanger via London til New York med Virgian Atlantic

Torsdag er shoppingdag!
Her er min kjære venninne utenfor factory outlet'en Woodbury. Her var det mye bra! Tilbrakte 5 timer, trodde det skulle være haugen på nok. Kunne vært her dobbelt så lenge. Shopping på stereoider


Fredag er sightseeing på menyen! 
Her står jeg i en sightseeingbus på vei ned 7th avenue og downtown. Super måte å se NY på! Vi var innom de aller fleste severdighetene på turen, inkl. Empire State Building, Chinatown, Little Italy, Ground Zero osv.
 Lørdagen er til fots rundt i sentralt sentrum.
Kunne igrunnen bare sittet her - på Times Square - og sett på livet! Konserter, danseshow, militæroppvisninger, korpsmusikk og rare turister ;-)
 En mengde kule, og ikke minst høye, byggverk!

 Brooklyn Bridge - Her spiste vi på River Cafe - en fantastisk gourmet restaurant med utsikt over Manhattan Skyline.
Søndagen - på to hjul!
Og her er damerne på sykkeltur i Central Park sammen med fiffen :-) Fra Central Park

  
Trenger jeg å si at dette kan anbefales på det sterkeste?!? :-)
.

16 kommentarer:

 1. Åååå, så fantastisk!!! Jeg vil også :) Tusen takk for fine bilder til å drømme seg bort i :)

  SvarSlett
 2. Du aner ikke hvor mye jeg misunner deg, =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får starte sparefond, Sindre ;)

   Slett
  2. =) Jeg skal forhåpentlivis gå skole der fra Sep 2013, =)

   Slett
  3. Lykke til! :) Du får ligge på lading til du reiser, for der er det mye å finne på ;)

   Slett
 3. Jeg reiser til NY på torsdag, og gleder meg enda mer nå. Beveget du deg rundt i hele Central Park? Og hvor henvendte du deg for å bli med sightseeing - bussene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi syklet rundt hele Central Park. Med foto- og drikkestopp tok det i overkant av en time pen og pyntelig sykling. Sykler kan leies ved parkinngangen i enden av 7th avenue. Det er flott asfaltert vei rundt hele parken, og mindre grusveier man kan leie syklene opp for å komme helt opp til vannene i parken. Anbefales!

   Vi kjøpte billetter til sightseeingbussene på Planet Hollywood på Times Square. Veldig enkelt! Link til busselskapet CitySights som vi brukte:

   http://www.citysightsny.com/

   Ha en riktig god tur! Jeg SKAL definitivt tilbake igjen! Jeg er helfrelst :-)

   Slett
 4. Det ser helt fantastisk ut, Marianne! Skulle ønske jeg turte :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det bare å kaste seg uti det med begge beina, Mari! Sålenge du har med deg hotellnavn og adresse så er du ikke lost. Det er en million yellow cab's i byen, og de frakter villfarne brunetter trygt hjem ;)
   Utrolig mye vi ikke fikk sett, så neste gang har jeg lyst å bevilge meg en hel uke. Med sambo'en :)

   Slett
 5. Heldiggris!! Jeg har SÅ lyst til å dra til New York, men sliter litt med å overtale den andre halvdelen :-) Jeg tenker at jeg kanskje kan starte et sparefond sånn i det skjulte og bare presentere billettene en dag :-D
  Jeg tror også jeg ville ha besøkt Barnes & Nobles. Vi har akkurat hatt besøk fra USA og de lovpriste bokhandelen opp i skyene!

  SvarSlett
  Svar
  1. God idé! Du kan jo gi turen i gave, da kan han jo ikke akkurat si neitakk... ;)
   Barnes&Noble står på neste NY-besøk. Jeg har vært inne i et par andre, både i Houston og Dallas. De er helt fantastiske! ...og farlige for lommeboka! Sååååå mye bra, billige bøker samlet på ett sted! Og en herlig atmosfære :)

   Slett
 6. Svar
  1. Det var rett og slett en utrolig opplevelse! :)

   Slett
 7. Så ut som en flott tur Marianne:) Skal virkelig ta turen til New York en gang...hehe likte ideen om å gi turen i gave:) Flotte bilder:)Nå fikk jeg lyst å dra på ferie:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Snart sommer sier kalenderen, men idag var det stiv kuling fra nordvest og bikkjekaldt her! Tror jeg drar tilbake til NY ;-)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)