torsdag 14. februar 2013

Pakketid å bogskred me ein tøtsj av sjikkeligge vinter

Om man har all verdens planer, så er det ikke alltid ting går som de skal. Da er det greit å være fleksibel, og ikke minst gripe øyeblikket. Jeg må si jeg har carpet et par diems i det siste, og er evig glad for min så godt som ikke-eksisterende impulskontroll. Ofte bringer den mye godt med seg, som nå. Derfor er jeg i full gang med pakking! Istedenfor å ta vinterferie denne uka som alle andre gode rogalendinger så utsatte vi utflukten til imorgen, og da går turen til Whistler, Canada. 1 drøy uke snowboarding ned verdens herligste pudderdekte fjell med sambo og gode venner - ene og alene fordi vi fikk et anfall av å sjekke reisetilbud en sen rødvinskveld på hytta for et par helger siden. Ingenting er som sene rødvinskvelder...

Det betyr imidlertid at lesesirkelboka for måneden - Storm i Juni - sannsynligvis ikke blir blogget om i tide. Det er enda større sannsynlighet for at den heller ikke blir med meg på tur, for jeg fant aldri boka i ebok-format. No room for paper lenger når jeg drar på tur, så jeg får se om jeg ikke finner meg ei bok eller tre å lese fra et allerede velfylt lesebrett, selv om jeg nå har klart å komme meg halvveis i boka. Hva jeg syns so far? Venter fremdeles...på...noe?

Når det gjelder bokskredet - så hadde jeg også min tredje - eller fjerde... visitt på Notabene-konkurssalget i Stavanger igår. Denne gang utstyrt med 1001-lista på lesebrettet mitt. Snakker meg om effektiv shopping! TIPS: har du Kindle, kopier 1001-lista inn i et Word-dokument, sortér den på forfatter og send Word-dokumentet til Kindle'n din. Da har du et søkbart dokument, og du kan søke deg fram til bøker og forfattere og enkelt sjekke om du er kommet ut for et grådig godt 1001-tilbud eller ei. Mitt  resultat? Ytterligere 11 nye bøker til lista og ekspeditøren og jeg er nå virkelig kommet på talefot :o)

Bøkene som kom inn dørene igår er følgende
 • Toni Morrison - De blåeste øynene
 • Lorrie Moore - En grind i trappen
 • J.M. Coetzee - Disgrace
 • J.M. Coetzee - I det mørke landet
 • Paulo COelho - Djevelen og frøken Prym (jo, jeg husker hva jeg sa Line, men denne var sååå tynn og sååå billig...)
 • Graham Greene - The quiet American
 • Michael Cunningham - Timene
 • Paul Auster - Usynlig
 • Charles Dickens - Vår felles venn
 • Hugo Claus - Belgias sorg
 • Bernhard Schlink - Høytleseren
Jeg har lovet den dyktige ekspeditøren på (gamle Gardum) Notabene at jeg skal lage "Et lite stykke Gardum" i en egnet del av bokhyllene mine for å hedre bokhandelen som jeg har handlet i siden jeg var 4-5 år og startet lesekarrieren sammen med mormor. Denne konkursen har faktisk gått inn på meg!

Nuvel - tilbake til tøtsj av sjikkeligge vinter! Hit drar jeg morgen früh um 4 Uhr og kommer ikke tilbake før ... til våren engang? Tuddeluuu :o) 

15 kommentarer:

 1. Gled deg stort til Austers Usynlig!

  SvarSlett
  Svar
  1. En litteraturstudent som FÅR nok penger til å starte et eget tidsskrift! Jepp - denne ser jeg fram til :o) (..den skal faktisk få lov å bli med meg i håndbagasjen, sammen med Kindle'n!)

   Slett
 2. - .. akkurat sånn er det i Canada
  , sa Benny han hadde sett et bilde i et blad .. -
  (delillos)

  God tur, snowboardbabe!
  (du vet vel at vi har bakker og snø på østlandet også?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh.. Virkelig? Snø på østlandet, sier du? ...sa jei, som er halvt mossing... HAHA ... Dere sliter imidlertid litt med fjell på over 2000 meter... men - det skal dere ha, ellers er det nokså likt, har jeg hørt ;o)

   Vær du sikker, god tur blir det! Gleder meg som en unge (og så reiser vi UTEN ungene - det blir jo dobbelt så barnslig, hehe..). Pelsdotten skal på hotell (les:frese rundt med små tispe-babes og bli så godt vant at han ikke vil være med hjem når jeg henter ham igjen..) Storebror i heimen tar vare på puseluskene, så det blir win-win i alle retninger. Hun på 16 er så forelsket at hun registrerer knapt vi er borte...

   DeLillos har helt rett - det er akkurat sånn det er i Canada! Huuheii.. :D

   Slett
 3. Waooooo, så herlig!!! Ha en superduper tur - og kom hjem med alle lemmer i behold (fnis ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Anette! Skal ha opptelling før jeg reiser hjem igjen og se at alle løse deler kommer tilbake til gamlelandet ;-)

   Slett
 4. For et forfriskende innlegg, med "masse futt og fart i" : D Tenker du får en kanon ferie - "ferieingrediensene" (Kindle, snowboard og nye bokkjøp) jepp, dette lover godt : ))

  Ønsker deg en superfin ferie, Marianne : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Dez! Nå er jeg ferdig pakket og klar, mens flyet går imorgen tidlig kl. 6:00 *tvinne tommeltotter* ... eller, lese :-) Satser på at dagene blir fulle av fysiske utskeielser slik at kveldene blir desto roligere med ei god bok i en forhåpentligvis god sofa :D

   Slett
 5. woW!!! Masse god tur!!! Hils tanta mi og nevøene der borte..;) Du- Djevelen og frk Prym er ikke så værst. Coelhos beste i tillegg til Veronica vil dø. Synes jeg..:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal selvfølgelig hilse til tanter og nevøer :D Jeg har lest ei bok av Coelho tidligere (husker bent fram ikke tittelen i farta) men likte den svært dårlig. Nevnte derfor til Line(s bibliotek) at jeg hadde lest min siste Coelho-bok, MEN nå fant jeg nå frk Prym på boksalget, så den ble med meg hjem likeså greit (gi-bort-pris). Godt å høre at den ikke er så verst da! Takker for tips! :o)

   Slett
  2. Takk for at du hilser slekta;)

   Ja, det er ikke alt som er så bra av Coelho nei. Klisjekongen som Cathrine Krøger har kallt ham.. Eller gammel gris som hun insinuerer i sin anmeldelse av hans siste bok Alef..

   Slett
 6. God tur! Det høres ut som et deilig avbrekk fra hverdagen! Men hva i alle dager skal du med alle disse papirbøkene når ingen av dem får være med deg på tur? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis er jeg mer hjemme enn på tur, så da blir det tid til papirbøker også ;o) Det er jo det som er litt frustrerende, at papiret blir tungt å dra på. Samboen kommenterte nettopp: "åh, har du papirkindle'n med deg?" Jeg har nemlig med meg to av bøkene jeg kjøpte i papirformat - klarte ikke dy meg denne gang :o)

   Slett
  2. Det er vel det som kalles å ta back-up :D

   Slett
 7. Vinterlandet ser fantastisk ut, perfekt til snowboard!
  Godt bokkjøp du har gjort og, selv om det er trist med konkursen :)

  God tur!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)