onsdag 27. februar 2013

Oi oi - lesebrettkrise for Barnes & Noble!!!

Selv om jeg har funnet min favoritt i Kindle som lesebrett så er det likevel svært ugreit å lese at de så absolutt veldig gode Nook-lesebrettene fra Barnes & Noble henger i en tynn tråd. Ifølge digi.no så sliter USAs største bokhandelkjede Barnes & Noble (B&N) i den knallharde kampen som utfolder seg innen nettbrett og eboklesere. Monopol-tendenser er ikke bra, og Barnes & Noble var faktisk de første som var ute med et skikkelig frontbelyst lesebrett - Nook Glowlight - før Amazon kom på banen med sin Kindle Paperwhite.

Jeg refererer hele innlegget fra www.digi.no under her:


Brettkrise for Barnes & Noble

USAs største bokhandelkjede Barnes & Noble (B&N) sliter i den knallharde kampen som utfolder seg innen nettbrett og eboklesere.

Det er nå full krise i Nook-avdelingen, som står bak en serie egenproduserte brett og tilhørende digital bokdistribusjon. Merkevaren er en direkte konkurrent til Amazons Kindle.

Store tap
Nylig advarte bokkjeden om en resultatsmell i Nook-virksomheten. Tapene i inneværende regnskapsår som avsluttes 27. april vil bli verre enn driftsunderskuddet (EBITDA) på 262 millioner dollar i fjor, ifølge Reuters.

Det betyr et driftsunderskudd før avskrivninger på minst 1,5 milliarder kroner.

Bare dager før tallene for tredje kvartal legges fram, skriver New York Times at Barnes & Noble vurderer å avvikle deler av sin maskinvare-produksjon.

– De går ikke helt ut av maskinvare-markedet, men de kommer til å lene seg langt mer på sin omfattende katalog av digitalt innhold, sier en kilde med kjennskap til planene, ifølge avisen.

I likhet med Kindle-serien finnes Nook både i utgaver med digitalt blekk (e-ink) og Android-baserte nettbrett med fargeskjerm.

Hvor store tap produktene har påført B&N i julekvartalet blir først klart torsdag, da regnskapet skal presenteres. Fra før har selskapet erkjent at salget har vært skuffende.

Det er ikke kjent hvilke modeller de vurderer å avvikle, men ifølge New York Times' kilder erkjenner selskapet at de er nødt til å skifte fokus vekk fra maskinvare, en forretning med svært lave marginer, til å lisensiere bort innholdet sitt til andre plattformer.

Kan bli stykket opp
På samme tid melder Wall Street Journal at selskapets styreformann og største aksjonær, Leonard Riggio, vurderer å legge inn et bud for å kjøpe ut bokkjeden, med 667 fysiske utsalg i USA.

Det øker sannsynligheten for at bokgiganten kan bli splittet i to virksomheter, den tradisjonelle bokhandelvirksomheten og tapssluket Nook Media.

Både Microsoft og den britiske forlagsgiganten Pearson har det siste året investert tungt i sistnevnte. Microsoft gikk inn med 300 millioner dollar mens Pearson pumpet inn 89,5 millioner dollar.

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)