onsdag 27. februar 2013

Lesemål for februar - og resultatet?

Da var jeg omsider i rute etter forsinket vinterferie og kan begynne å lese blogger igjen - og gjøre opp status for måneden. Jeg var noe redd for at det ville bli en mager februar på lesesiden pga ferie og urimelig mye arbeidspress, men det er når man frykter det verste at det egentlig ikke går så verst likevel.

Februars innsats er nemlig nesten 9 bøker! Hvorfor nesten? Jeg sliter nå med Dolce (del 2 av Iréne Nemirovsky's Storm i Juni) men planlegger å bli ferdig ikveld (mao innenfor februar...). Det skal gå - sånn helt på håret - selv om jeg nok ikke blir drevet av lyst å lese (heller Line's trussel om at jeg ikke får 1001-kryss om jeg ikke leser HELE boka... ;o)

Jeg var veldig godt fornøyd med februar også, spesielt siden jeg i januar fjernet målet(?) om begrensning av bokkjøp. Fritt fram på øverste hylle, hvor Notabene-konkursen står for flesteparten av bøkene som kom i hus. Følgende (nesten) ni bøker er blitt lest:Så - hvor står jeg i forhold til lesemålene...

Det ble faktisk all time high på meg når det gjelder 1001-bøker i februar - nemlig FIRE! Jeg gjorde et kjøpskupp denne måneden og har en rekke 1001-bøker å se fram til. Dersom de fleste holder kvaliteten som dem jeg leste i februar så har jeg virkelig noe å se fram til! 3 av dem var utroooolig bra - 2 fra John Steinbeck og 1 av Graham Greene. Som nevnt så jobber jeg fremdeles med Storm i Juni... Jeg er uansett skyhøyt over målsetningen om minimum 1 i måneden!

Av Debutanter så har jeg lest én, nemlig Paul McEuen's Virus. Utrolig bra bio/techno thriller! Jeg håper han fortsetter å skrive, for han har veldig mange av de kvalitetene som nå avdøde Michael Crichton hadde i sin tid. En verdig arvtaker indeed, og omtalen ligger her!

Når det gjelder Krim så er jeg fremdeles veldig flink! Jeg klarer å begrense meg, selv om jeg også har avsatt mars som lovlig krim-måned hvor jeg kan lese hvor mange jeg ønsker :o) Det ble ikke mer enn 2 stk krim i februar, helt ifølge planen! Nøklene av Tor Edvin Dahl og Smertens Aveny av Roar Sørensen.

Når det gjelder målet om 10 nye, norske forfattere så har jeg virkelig tatt av i februar. Jeg vurderer virkelig å doble målet for 2013, fordi jeg ser at 10 stk ikke er noe å strekke seg etter. Målet ble satt fordi jeg i all hovedsak har lest engelsk, men jeg er blitt flink! Nesten altfor flink, for i februar ble det 4 nye (for meg) norske forfattere: Tor Edvin Dahl med Nøklene, Roar Sørensen med Smertens Aveny, Magne Hovden med Sameland og Thomas Hylland Eriksen med Charles Darwin.

Når det gjelder Minimumsbegrensning på Sci-Fi så sliter jeg imidlertid. Pga alle de kjekke, nye bøkene jeg har fått meg - hvor ingen er i sjangeren - så har jeg bare såvidt begynt på ei bok. Men jeg HAR begynt, og er kommet ca 15% avgårde. Det er Isaac Asimov's Foundation & Empire. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg nådde målet, men tanken er der! Jeg så forøvring intervju av Tor Åge Bringsværd på Bokprogrammet igår (TAKK TIL DEZ - som minner oss på dette programmet hver uke, ellers hadde det igjen gått i glemmeboka) og Bringsværd er bla. sci-fi forfatter. Så en viss dose sci-fi har jeg jo fått med meg! (..jeg klarte å ro den iland sånn noenlunde..? ;o)

Utforske land utenfor Skandinavia, England og Usa... Målet er 10 andre land ila året, og derfor bare jeg lese ferdig min påbegynte Lines lesesirkelbok. Nytt land er nemlig...
 1. Storm i Juni - Iréne Némirovsky, fra Frankrike!  (nei, jeg trodde heller ikke hun var fransk i utgangspunktet)
Hummm... Off The Shelf ja... Målsetningen er å lese 4 bøker hver måned fra egne hyller som ble kjøpt 2012 eller tidligere. Der har jeg ikke klart målsetningen gitt, og skylder på alle nye innkjøp... Jeg har lest 2 av 4 OTS bøker, og det er no-good! Dette er en målsetning jeg bør klare, så jeg får ta dem igjen en annen måned (kanskje allerede mars, for jeg har mye kjekk "gammel" krim som venter på meg!)

Siste  målsetningen er Totalt 85 bøker i 2013. Ifølge GoodReads så har jeg lest 19 bøker sålangt, og er 6 bøker foran planen! Veldig fornøyd der ja! (Jeg vet nemlig det kommer tyngre måneder...)

Tallenes tale sier følgende:
 • 1 kvinne og 9 menn (langt fra likestilling her nei, men jeg har ingen kjønnsmål - heldigvis..)
 • 3 engelske bøker og 6 norske
 • 4 forskjellige land (Amerika, Frankrike, England, Norge)
 • 2 krim (Nøklene og Smertens Aveny), 1 biografi (Charles Darwin), 1 thriller (Virus), 1 anti-krigsroman (The Quiet American), 2 nydelige romaner om mennesker uten midler (The Pearl og Of Mice and Men), 1 humorbombe (Sameland), 1 krigsskildring (Storm i Juni)
Når det gjelder tilfang av nye bøker så har jeg som tidligere nevnt gått amok på boksalg og har kommet hjem med 18 stk i pose i februar *blush*, hvorav 17 av dem var 1001-bøker *fornøyd*. 4 bøker har også kommet inn dørene fra forlag. Liste over alle kjøp og tilsendte bøker ligger her.

Ellers så kan det nevnes at jeg har passert godt over 200.000 hits på bloggen min denne måneden. Det hadde jeg aldri trodd da jeg startet i mai 2011. Uten tvil så er det innlegget mitt "Hvordan få norske e-bøker konvertert til Kindle format" / "Hvordan lese norske e-bøker på en Kindle" som har fått flest, med tilsammen over 30.000 hits. Tett etterfulgt av "Den nye Kindle Touch nå til Norge!" med 6500. Det er tydelig at interessen for Kindle er stor i Norge, siden så mange har funnet lille meg! Veldig hyggelig! Alle hitsene har generert en hel haug med mail - utelukkende hyggelige alle sammen! Takk til alle lesere :o)

Så, februar? Knallfornøyd! Og nå? STORM I JUNI!


ELGEN MOI (amok i en souvernirbutikk i Whistler ;o)

.

18 kommentarer:

 1. Herligheten så flink du er! Og som ikke det er nok: du får digert plusspoeng for bokbloggårets mest sjarmerende bilde:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fornøyd med februar-innsatsen på bokfronten ja, og ser fram til krimorgie i mars :o) Plusspoeng mottas med takk - vet aldri når man trenger noen i bakhånd! ;o) Angrer nå på at jeg ikke kjøpte lua, men så ikke umiddelbart bruksområdet der og da, hehe...

   Slett
 2. Kjempebra!!!!
  Masse fine bøker du har lest også- Virus fenger meg. Må lese den. Dolce er mye bedre enn første del, så håper den går bedre for deg.:) Pst.. Fint bilde av deg.;)

  SvarSlett
  Svar
  1. DAH fikk jeg ferdiglest Dolce! Trodde den delen var mye lenger, men så viste det seg at mange av de siste sidene inneholdt tillegg til boka (som jeg IKKE har lest - det får være grenser for tålmodighet..). Dolce var mye bedre, der er jeg helt enig. Jeg utviklet faktisk interesse for enkelte av karakterene til forskjell fra del 1 der alle var meg revnende likegyldig. Underlig blanding!
   Når det gjelder bildet, så var det starten på en god (h)elg i Whistler :o)

   Slett
 3. Jeg liker at flere setter av mars til krim-måned :)! Det kommer til å bli en fin måned og ferdes rundt i bloggosfæren for en krimelsker. Virus var en bok jeg i utgangspunktet ikke hadde tenkt til å lese, men etter din omtale har jeg fått lyst til å gjøre det likevel. Er spent på å se hvilke krimbøker du velger deg fremover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jeg også, for idag så hadde jeg siste runde i eldoradoet mitt - Notabene konkursen som nå er oppe i 80% avslag på alt i butikken. Fant ikke mindre enn 9 (for meg uleste) Agatha Christie bøker i skikkelig kult cover-design. Må legge ut bilder en dag, de likte jeg virkelig. Min planlagte krimliste blir derfor veldig revurdert, så vi må nok inn i mars før jeg får oversikten. Tipper garantert det blir et par av nevnte krimdronning samt Arthur Conan Doyle, Jeffrey Archer, Chelsea Cain, Adler-Olsen, noen svensker til og så får vi se :o) Har absolutt nok krim å velge i. Herlig!

   Slett
 4. Et lesemåned å være fornøyd med! Lykke til videre med Dolce, den delen syntes jeg var bedre enn den første - men noe spesielt å lese og samtidig tenke på at serien ikke ble ferdig.

  Kult bilde!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ble heldigvis ferdig med Dolce igår, og jeg er helt enig med deg. Første del var mye tyngre å komme gjennom. Dolce var nesten god, men da var den slutt ;o) Ser fram til en månede i krimmens navn!
   Egentlig et kriminelt bilde spør du meg, men jeg ble utfordret til å ha det både på FB og på bloggen fram til helgen. Jeg er ikke den som ikke tar en utfordring, så der er jeg - med horn og det hele. Ser imidlertid fram til å få et mer normalt profilbilde på Facebook. Et blogginnlegg blir jo fort glemt :)

   Slett
 5. 4 1001 - bøker - jeg er imponert og bøyer meg i støvet! Jeg gleder meg til å se hva du leser i mars :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hører med til historien at 3 av 1001-bøkene var veldig korte, under 200 sider på hver. Storm i Juni var imidlertid drøy og tok sin tid. Men ja, jeg er veldig fornøyd, spesielt siden bortsett fra sistnevnte så var de første 3 rene 5'ere for min del. Utrolig bra skrevet, og jeg har fått meg 2 nye favoritter i John Steinbeck og Graham Greene. Sistnevnte fant jeg 2 nye 1001-bøker av på salget idag, så nå blir det kjekt framover. Starter mars med...tadaaa...en 1001-bok av Agatha Christie. Jeg kjører tydeligvis også klassisk stil over i mars :o)

   Slett
  2. Min eneste 1001 bok i februar ble Storm i juni. Jeg likte den veldig godt :-). Nå har jeg nettopp startet på 1001 boka og Silje goes classic boka Cold Comfort Farm av Stella Gibbons. Håper den er like morsom som ryktene skal ha det til.

   Slett
 6. Siden teksten under bildet var litt ullen tolker jeg det dithen at du prøvde den på i butikken - ropte - åååå så festlig, tok bildet og la den tilbake på hylla og ikke kjøpte for å ta med hjem til erotisk akrobatikk.
  Ok, jeg skulle egentlig skrive til bruk i festlig lag, men så gikk fingrene av seg selv, normalt ville jeg sensurert, men siden jeg har en mistanke om at du faktisk stappet den i kofferten - og i tillegg er en kronologavviker, lar jeg det stå. Din straff blir den påfølgende googletrafikken slike uttrykk medfølger.
  Men med snart hundretusner av kindleinteresserte besøkende kommer du ikke engang til å legge merke til det.

  Avsnittet over er basert på ren sjalusi. 4 1001bøker, 9 totalt, inkludert både Irene, Steinbeck og krim = jeg bøyer meg i støvet og kommer nå til å fortsett å skrive ekle kommentarer helt til jeg får orden på egen lesing og misunnelsen avtar.

  Jeg fant forresten ei bittelita Greenbok i sengehaugen min, The tenth man eller noe sånt, det er ikke sikkert jeg leser den men du fikk meg ivhertfall til å plukke den opp og huske på at det var en grunn til at jeg kjøpte den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bøyer meg i støvet av din evne til å trekke mine konklusjoer! Dette var virkelig "..åååå så festlig, tok bildet og la den tilbake på hylla og ikke kjøpte for å ta med hjem til erotisk akrobatikk". Samboen uttalte seg nokså ettertrykkelig om den saken, nemlig ;o)
   Målsetningen min er å fortsette å gjøre deg grønn av lesemisunnelse SLIK AT du får orden på egen lesing på ren trass, og da avtar misunnelsen automatisk. Hjelp til selvhjelp! Vil tro at siden det hører med til historien at jobb-prosenten min nå for tiden er mellom 10-35% av normal arbeidstid, så ser du at jeg har någet mer tid til rådighet enn normalt. En av fordelen med å drive for seg selv. (Ulempen er de periodene vi jobber 250%, men de gidder jeg ikke tenke på - nødvendig onde som jeg akkurat nå lukker øynene for - stress periode coming up, nemlig - derfor er det å være langt foran planen etter februar egentlig bare såvidt i rute..) Jeg burde jo egentlig lest mye mer! Skylder forøvrig akkurat det på latskap...
   Graham Greene er en fornøyelig kar! Har 2 bøker til i hylla som jeg definitivt skal kikke nærmere på, men etter mars. Nå er det tid for mord!

   Slett
 7. haha digger elghatten :P

  Så boka Sameland på Mammut salget.. Veldig nære på å kjøpe den.. Etter å ha sett den her på bloggen din :)

  Kos deg i mars :D

  SvarSlett
  Svar
  1. En dag må du prøve deg på Sameland :o) Men smaken - og humoren - er som baken, så det er jo ingen garanti. Fant meg selv i å brøle høyt av latter her i går av et par kommentarer i Fasandreperne (krim) av Jussi Adler-Olsen, så det er nødvendigvis ikke humorbøkene som avstedkommer de største latterkulene hos meg. Jeg er utrolig svak for treffende (og ikke passende) kommentarer, og politietterforsker Carl Mørch er et oppkomme av dem (eller, Jussi da - egentlig ;o)

   Slett
 8. Det var den fineste elgen jeg noen gang har sett! "det er når man frykter det verste at det egentlig ikke går så verst likevel." Den var fin!! :o) Ohoi hvor du inspirerer med lesningen din! Du er som en Storm av energi! Takk for at du deler!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :o) Hadde oss ei skikkelig latterkule av det bildet der i butikken etterpå kan du trygt si. Det var en festlig bytur ;)
   Storm av energi er så mye bedre enn Storm i juni... Jeg klarte å fullføre boka av Némirovsky, men sliter ennå med å manne meg opp til å skrive omtale av akkurat den. Ofte streiker energien, og det er igrunnen når jeg trenger den mest.. Noen ganger lurer jeg på om jeg lider av periode-ADHD (er det noe som heter det tro?) med dertil påfølgende dvaletilstand. Opp som en propell, og ned som en bjørnefell. Meg i et nøtteskall :D

   Slett
  2. Hehe! Periode-ADHD ja, tror dere er flere som har det sånn! Jeg har hele tre bøker av dama i bokhyllen, har ikke lest en enda. Kanskje ikke så rart den er merkelig å skrive om, den ble jo aldri ordentlig ferdig. Slikt gjør noe.

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)