søndag 22. januar 2012

Anmeldelse - "Prince of Wolves" av Quinn Loftis

Sjanger: YA/Romance
2012 er virkelig året for å teste ut nye sjangere! Her er det varulver som er hovedingrediensen, siden jeg testet ut vampyrer ifjor høst. Intet skal være uprøvd!


Litt om boka

Jacque Pierce er 17 år og i ferd med å forberede seg til siste året på highschool i Coldspring, Texas. Et par uker før skolestart flytter en mystisk utvekslingsstudent fra Romania inn i nabohuset tvers over gaten. Fra det øyeblikket blir ikke de siste to ferieukene helt som planlagt for Jacque og hennes to venninner Sally og Jen.

Helt fra Jacque får øyenkontakt med Fane føler hun en sterk knytning til ham uten helt å forstå hvorfor. Når stemmen hans dukker opp inni hodet hennes blir hun fullstendig perpleks. De kan snakke til hverandre - sjel til sjel. Ikke forstår Jacque at Fane er en varulv og at hun tilfeldigvis er hans make. Problemet er at Fane ikke er den eneste varulven i Coldspring. Idet Fane og Jacque blir kjent dukker Lucas opp og krever Jacque som sin make. Fane må nå kjempe mot Lucas for å beholde Jacque. Vil kjærligheten Fane føler være nok til å vinne kampen? Og vil Jacque akseptere at hun er Fane's make og knytte seg til ham?


Min evaluering

Vanskelig! Jeg ville gjerne like boka, fordi jeg syntes faktisk at plottet hørtes interessant ut. Jeg er ikke en varulv-elsker i utgangspuktet, men tenkte å gi boka en sjanse. Det var, for meg, bortkastet tid. Starten var igrunnen god, men etter noen kapittel ble jeg mindre og mindre interessert i historien og mer og mer irritert over skrivestilen mer enn noe annet. Som leser ble jeg tvunget gjennom samme scenen om igjen og om igjen fra flere synspunkt. Varulven Fane fikk jeg ikke noe tiltro til, og måten Jacque og hennes venninner Sally og Jen kommuniserer på var gjennomgående utrolig irriterende! Poenget var nok at dialogene, som er uendelig uendelig mange, skulle være morsomme - men, de ble bare rett og slett flate og veldig tåpelige!

Jeg kan godt lese urealistiske bøker dersom man får tiltro til karakterene i boka. Det hele står og faller på hvor flink forfatteren er til å bygge opp et troverdig miljø rundt handlingen, og ikke minst et troverdig persongalleri. Her mangler begge deler. I tillegg mangler handlingen fullstendig realisme, og jeg kan overhode ikke kjøpe ideen at alle personene i boka aksepterer alt som skjer med og rundt dem uten en eneste innvending. For meg er personene en-dimensjonale, uinteressante og direkte tåpelige i sine uendelige dialoger. Dette er Quinn Loftis' debutbok, og første boka i "The Grey Wolves" serien. Jeg kommer ikke til å lese flere, for å si det sånn...


Min rating

av 5  (såvidt 2... jeg klarte tross alt å fullføre...)Format: Kindle Edition
File Size: 334 KB
Print Length: 256 pages
Simultaneous Device Usage: Unlimited
Sold by: Amazon Digital Services
Language: English
ASIN: B005983WCQ
Text-to-Speech: Enabled
Lending: EnabledJeg føler jeg går fra slakt til slakt for tiden, som denne gribben i Botswana...


.

2 kommentarer:

  1. Må innrømme den boken ikke hørtes så veldig spennende ut,men du skal ha stor ros som prøver deg på varulver i år da. Det er jo modig gjort:)

    SvarSlett
  2. Jeg likte nok denne bedre end deg.. Men må innrømme det ikke er en favoritt. hehe For meg ble heile kjærlighets forholde alt for overdrivi. Og urealistisk..
    Så vet ikke helt om jeg kommer til og lese flere i serien heller :/

    SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)