lørdag 7. januar 2012

Nå er det fart i e-bok diskusjonen i Dagbladet!

Diskusjonene rundt den eventuelt nye bokloven tar seg opp. Bra! I Dagbladet er det flere, gode innlegg med diskusjonstråder. Norsk forlagsbransje får både kjørt seg og forsvart seg. E-bøkene begynner også omsider å få sin plass i bildet. Interessant lesing! Linkene finner du nedenfor:

Bokbransjen står overfor den største revolusjonen siden Gutenberg. Det er bakgrunnen for at forslaget om boklov kommer opp nå.

Bokbransjen misfornøyd med fersk utredning


Kulturministeren vil få bokbransjen inn i fremtida ved å stikke der det smerter mest

Omsider er e-boka kommet på dagsplanen - la oss håpe at noen åpner øynene! Desto flere av oss som deltar i dialogen, jo bredere syn på saken kommer frem!Ett av mine favorittsteder å sitte og nyte en god bok. Moraine Lake, BC, Canada


.

8 kommentarer:

 1. Aftenposten har også hatt utrolig mye om e-bøker i det siste(ihvertfall i papirutgaven sin :)). Driver du å arbeoder med designet ditt, Marianne? Ser det har blitt noen forandringer her.

  Riktig godt nytt år forresten!

  SvarSlett
 2. Spennende å lese om e-bøker for tiden. Kanskje jeg skaffer meg en kindle etterhvert..?

  SvarSlett
 3. @Mari, ja jeg leker meg litt frem og tilbake. Ble lei av det samme uttrykket jeg hadde, og headingen. Får se hvor jeg lander. Er ikke helt i mål, kjenner jeg. Men så har jeg aldri vært en designer heller.. :-)
  @Anita, investering i Kindle er ikke dumt. Spesielt dersom du leser engelsk. Man kan legge norske e-bøker på Kindle'n også, det krever bare litt bearbeiding av filene først. For mitt vedkommende må jeg si at det virkelig fikk fart i lesegnisten min igjen :-)
  Godt Nyttår til dere begge! Herlig med nye, blanke ark!

  SvarSlett
 4. Det er ikke jeg heller, derfor valgte jeg å skaffe meg litt hjelp. *Også har me juksa litte granne* :) Alltid spennende med litt forandring.

  SvarSlett
 5. Espelid varianten ja! Den er ikke dum ;-)

  SvarSlett
 6. Nei, den har vært populær i mange år den ;)

  SvarSlett
 7. Leser så mye om e-bøker for tiden at jeg vurderer å kjøpe meg lesebrett. Det kan føre til at bøker må kjøpes igjen. Nå leser jeg det meste fra biblioteket. Helt gratis :)

  SvarSlett
 8. @Krimbloggeren - ja den som hadde hatt et bibliotek i nærheten.. Innerst i en vestlandsfjord er imidlertid Amazon mye nærmere, og faktisk også mye billigere :-)
  Mange fordeler med lesebrettet, den ene store for meg er at jeg kan ha alle bøkene jeg ønsker å dra på med meg hele tiden overalt. De veier aldri mer enn lesebrettet i seg selv :-)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)