tirsdag 10. januar 2012

Novelle-anmeldelse - "To Desire a Scoundrel" av Tracy Sumner

Wow - dette ble hett, gitt! Ikke ofte jeg gir meg i kast med sjangeren Romance, men jeg har valgt å lese litt andre bøker enn kun Sci-Fi/Fantasy og Krim i 2012. Utvide horisonten litt. I tillegg var dette en (litt lang) novelle, og det passet godt med målet mitt om å lese 52 noveller i løpet av året.


Litt om boka

Katherine Peters har forelsket seg i journalisten Tanner Barkley, en notorisk flørt og skurk som er vant med å få det akkurat som han vil. Det viser seg etterhvert at Tanner tilsynelatende er kommet i kontakt med Katherine kun for å få tilgang på en nyhet som virkelig får fart på karrieren hans i avisbransjen. Kathrine føler seg brukt og blir fullstendig knust.

Et par år senere møtes de på vei til samme lille landsby for å feire jul sammen med venner, og på en førjulsfest blir Katherine forført igjen. Fanget mellom fornuft og begjær og en Tanner som hevder at han alltid har elsket henne reiser hun fortvilet hjem til mannen det forventes at hun skal gifte seg med. Hvordan det går, ja det kan man jo lure på ;-)


Min evaluering

Her ble det hett, gitt! Dette er faktisk en sjarmerende liten historie om kjærligheten og begjærets makt. Språket er veldig bra og engasjerende. Overhode ikke suppesøtt, mer sexy enn forventet og en interessant avveksling fra mine vante bøker. Til tross for at dette er en (i overkant lang) novelle ble hovedpersonene likevel levende og troverdige, og rammen rundt storyen - tidlig 1900-tallet - blir virkelig utnyttet. Ikke akkurat Hamsun, men likevel hyggelig som avveksling :-)


Min rating

av 5 (er ikke så begeistret for sjangeren..)


Format: Kindle Edition
File Size: 482 KB
Simultaneous Device Usage: Unlimited
Publisher: Tracy Sumner (December 12, 2011)
Sold by:
 Amazon Digital Services
Language: English
ASIN: B006LPHE8O


Et vårminne ....

4 kommentarer:

 1. Hei! For en hyggelig og interessant blogg du har! Det gleder alltid å finne nye, interessante blogger - som inspirerer meg! Moro å vite litt om nye bøker og nye sjangre. Moro å dele. E-bøker har jeg faktisk ikke vært innom ennå, selv om jeg vet at mine egne bøker også finnes som e-bøker...
  Jeg takker også for dine gode ord hos meg - de varmer oppi alle baskeluskene her! Skjønner at det er mye influensa ute og går - og jeg håper jeg slipper å være syk like lenge som deg. Men det nærmer seg en uke nå... Jeg får bruke de neste dagene til å lese litt, for nå er hodet mer og mer med! :-)
  God klem til deg

  SvarSlett
 2. Takk for det, Liv Hege! Håper du blir frisk kjapt! En fordel likevel - når man er så frisk at man kan orke å lese, men for syk til å gå på jobb... :-)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for kommentar inne hos meg, måtte jo følge sporene dine tilbake hit. la meg til som følger og gleder meg til å følge deg videre:-) Fin blogg du har her:-) Ha en fin kveld:-)

  Beathe

  SvarSlett
 4. Takk for det, og fortsatt god kveld til deg også! Hyggelig du fulgte sporene tilbake hit :-)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)