søndag 29. januar 2012

Streaming av video/tv fra Amazon til Kindle Fire i Norge fungerer!

DERSOM du har et amerikansk kredittkort vel å merke...!!!

Where there is a will er det alltid en way. Det står ihvertfall ikke på viljen :-) Jeg har nå fått til å streame video og tv-serier direkte fra Amazon til min Kindle Fire her i Norge. Vanskelig var det heller ikke etter jeg først fant programvaren som hjalp meg! Det vanskeligste var faktisk å finne IP adressen til Kindle Fire'n...

Igjen - dette fungerer KUN dersom man har et amerikansk kredittkort knyttet til Amazon account'en sin! (Jeg har ikke gitt opp å finne en løsning for dem som ikke har dette - det er ikke umulig, det umulige tar bare litt lenger tid :-)

Oppskrift for de litt fingernemme...

 • Logg inn på routeren du har hjemme og finn IP adressen til din Kindle Fire.

  Beste måten er å kople Fire'n fra det trådløse nettet, logge inn på routeren og gå til (hos meg) Advanced Settings. Der fikk jeg et valg der jeg kunne klikke for å se hvilke IP adresser som var koplet til min trådløse router. Jeg koplet Kindle Fire'n til det trådløse nettet, og vips ble listen oppdatert med en ny IP adresse. Denne tilhørte Kindle Fire.

Programvaren jeg brukte for å "fake" en amerikansk IP adresse heter UnblockUs.


 • Via PC - gå til www.unblock-us.com
 • I valget "Try it for one week" sett inn mailadressen din
 • Klikk "Start trial" og du får en uke å teste dette ut på
 • Du kommer nå til en side med mange fremgangsmåter - bruk den som følger under her 

 • Starte opp din Kindle Fire
 • Klikk på Wi-Fi valget øverst i hovedskjembildet på Kindle Fire'n og sørg for at Wi-Fi er On
 • Klikk på Advanced Settings
 • Gå inn på Static IP Settings
 • Sett DIN IP ADRESSE som du fant på routeren i valget for IP address
 • Sett Router til DIN ROUTER ADRESSE
 • Subnet Mask settes til 255.255.255.0
 • DNS1 settes til 208.122.23.22
 • DNS2 settes til 208.122.23.23
 • Gå tilbake til Home vinduet ditt
 • Skru Kindle Fire fysisk av og på igjen og sjekk at Wi-Fi er skrudd på
 • Gå via Kindle Fire inn på Web til siden: http://check.unblock-us.com/ for å verifisere konfigurasjonen din. Du får etter få sekunder beskjed om oppsettet ditt fungerer.

Nå kan du gå til Video valget på Kindle Fire og både streame og nedlaste videoer fra Amazon. Dette oppsettet fungerer nå også på alle andre websider hvor det kreves en amerikansk IP adresse, eks. Netflix!

PS! Du har nå en 7 dagers prøveversjon! Dersom du ønsker denne tjenesten permanent koster den noen få kroner i måneden. Gå til www.unblock-us.com for å abonnere på tjenesten!

Min første test av Kindle Fire "out-of-the-box" i Norge finner du HER!

Lykke til :-)


.

11 kommentarer:

 1. Om du har prøvd å putte PDF-filer på Kindle'n? Har fått spørsmål om å motta PDF-filer av bøker, men eg veit ikkje korleis eg evt konverterer dei filene til min Kindle.

  SvarSlett
 2. Hei Elida, ja det har jeg og det fungerer helt flott. Bruk bare oppskriften jeg har laget her, så skal det fungere helt utmerket:

  http://ebokhyllami.blogspot.com/p/hvordan-lese-word-og-andre-dokumenter.html

  SvarSlett
 3. Et lite tips ang. amerikansk kredittkort. Du har en tjeneste som heter entropay.com. Der kan du få et virtuelt amerikansk Visakort som fungerer sammen med Kindle. Dette koster da 20$ men du får pengene minus et lite gebyr inn på det virtuele kredittkortet

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du testet om entropay faktisk virker hos Amazon.com? Jeg har googlet litt og ser at noen amerikanske tjenester godtar det og noen godtar ikke (eks Hulu plus)

   Slett
 4. Interessant tips, Børre! Jeg må kikke litt på dette. Det skal visstnok være et par måter å omgå kredittkort utfordringen på. Denne var ny for meg. Skal prøve å sjekket ila uka :-)

  SvarSlett
 5. Hei!
  Jeg har nettopp gitt samboeren en Kindle Fire i bursdgsgave (han har ønsket seg den lenge, men trodde ikke det var mulig å få tak i ;-)). Jeg kjøpte via Amazon og brukte JetCarrier, som da har en postboks i mitt navn hos seg i New Jersey. Fungerte helt prikkfritt! :-)
  Nå skal jeg bokmerke bloggen din, for her var det mange nyttige tips! Spesielt dette med amerikans kredittkort-utfordringen er noe som plager ham - han prøvde å kjøpe grafiske noveller i går kveld, men fikk bare beskjed om at han måtte ha amerikansk kredittkort... :-( Håper du finner noen bra løsninger på det - og så skal vi sjekke ut entropay.com! :-)

  SvarSlett
 6. Jeg ser at flere har problemer med å bruke norsk kort mot amazon.com til kindle fire, men for meg har det funket hele tiden. Jeg bruker norsk Eurocard (mastercard) og har fått tegnet primeabonnement med det. Jeg opprettet en helt ny Amazon.com bruker til den nye Kindlen min. Det eneste jeg ikke får til er å kjøpe apper og musikk, men det tror jeg går på IP-adressen og ikke på kredittkortet. Jeg har hatt min kindle fire siden den kom ut i november. Jeg bruker min fiktive amerikanske adresse (postboksadressen jeg har fått fra JetCarrier)og jeg har haket av USA på Country settings under "manage your kindle" på Amazon sine sider.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Trude. Kjøp av app'er og musikk ligger ikke på IP adressen. Jeg har et fullverdig US kredittkort og kan kjøpe app'er og musikk uten problemer. Det eneste jeg har funnet som begrenses av IP adressen er streaming og kjøp av film/tv serier.
   Når det gjelder bruk av JetCarrier og fiktiv amerikansk adresse så vet jeg det kan fungere en stund. Jeg har imidlertid fått bekreftet at Amazon kjører sjekk på JetCarrier og andre som leverer denne tjenesten. Resultatet er at Amazon account'en din kan bli sperret for bruk. Bare så du er klar over risikoen.
   Kjekt å høre at du er fornøyd med Fire'en :)

   Slett
  2. Takk for svar. Jeg syns det er veldig gøy å "snakke" med andre om Kindle Fire, for jeg kjenner ingen andre som har en sånn :). Jeg ble litt urolig av det du sa om sjekk av fiktiv adresse. Jeg har hatt abonnement i 3 mnd nå og liker det veldig godt. Jeg har betalt årsabbonement. Håper det ikke blir sperret... Har du netflix-app på din fire? Det kunne jeg veldig gjerne ha tenkt meg, Netflix har mye bedre tilbud og er mye enklere enn Amazon streamingen, men med begrensningene som ligger i det norske kredittkortet så har jeg ikke funnet ut hvordan jeg skal få tak i appen. På Amazon market får jeg ikke lastet den ned, for der må man også ha amerikansk adresse/kredittkort. Jeg har Netflix-abonnement som jeg bruker på PC men skulle ønske jeg kunne bruke det på Kindlen også

   Slett
  3. Hei, nei jeg har ikke NetFlix abonnement og har heller ikke testet dette så der kan jeg ikke hjelpe deg dessverre.. Vi får satse på at du får beholde JetCarrier adressen din så lenge som mulig :)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)