onsdag 4. januar 2012

Anmeldelse - "Missing Daughter, Shattered Family" av Liz Strange

Ny, ukjent (for meg) forfatter imponerte meg en aldri så liten smule her. Ble kontaktet for et mulig review av boka hennes, og takket litt tvilsomt ja. Var ikke helt i krim-modus, og begynte noe motvillig på boka igår. Hadde sittet på den et par måneder allerede. Idag var den utlest.. Det sier vel kanskje sitt!

Det var ikke non stop action, mord og uløste gåter på løpende bånd som fikk meg til å bla langt inni svarteste natta. Heller forfatterens skrivestil og den flytende oppbygning av historien. Strange klarte i denne boka å bygge et veldig sterkt persongalleri uten å gjøre den altfor kompleks samtidig som språket var lettlest uten å bli treigt, kjedelig eller fyllt med overflødig snikk-snakk. Dette var rett og slett en godt skrevet krim!

Litt om boka

David, privatdetektiv og hovedpersonen i boka, er en meget overbevisende eks-politimann som jobber med en savnet-sak hvor datteren i en meget velstående familie har forsvunnet. Det som i utgangspunktet ser ut for å være en relativt enkel case viser seg etterhvert å bli noe helt annet, med pekere både i retning av narkotikatrøbbel, pornoindustrien og mafia innblanding. Parallelt med forsvinningssaken følger vi også utviklingen i David's forhold til en forsvarsadvokat og hvordan saken påvirker privatlivet hans. Dette gir historien ekstra dybde og karakterende enda tyngre troverdighet.

Boka er den første i en planlagt serie om privatdetektiven David Lloyd, og jeg må si den har gitt meg mersmak. Etter flere nordiske krimbøker var dette den første kanadiske krimboka jeg har lest på veldig lang tid. Forfatteren selv elsker Star Trek og X-files, så det er igrunnen litt underlig at hun skriver så god krim som hun gjør. Jeg ser virkelig fram til å lese mer av Liz Strange, og er heldig å stå på review'er listen hennes for den neste boka i serien.


Min evaluering

av 5


For mer informasjon om Liz Strange og hennes andre bøker, sjekk hennes egen webside HER.


Resten av familien på snowboard :-)
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)