onsdag 11. januar 2012

Flotte skin's og cover til Kindle!

Kindle er i vinden som aldri før. Fant derfor ut at det ikke skadet å minne/informere om at det finnes mange kjekke add-on's som både er praktiske og pene til lesebrettet.

Etter jeg fikk den kjappe erstatningen av min forrige Kindle så har den igrunnen manglet noe. Min egen lille finish, so to speak. Det er utrolig mange flotte skin's å velge mellom. Denne gang gikk jeg ikke for en fargerik variant, men en mer diskret som passer til begge mine cover. Min Kindle Keyboard ser nå slik ut:
Sjekk ut skins for rundt $15 til alle typer Kindle og andre e-lesere på DecalGirl

I tillegg til et skin, så har jeg allerede investert i ikke mindre enn to forskjellige håndlagede lærcover fra Oberon Design. Et skin er mer som en personlig touch på lesebrettet, et cover beskytter derimot både skjerm og tastatur både mot riper, støv og fukt. I tillegg er det veldig greit rent visuelt - så jeg ikke stikker av med sambo'ens Kindle i farta...

Jeg har valgt følgende to cover som jeg veksler mellom. Litt kjedelig å bare ha ett... for da ser alle bøkene mine like ut :-) Jeg er utrolig fornøyd med disse coverne som har filt som beskytter skjermen i tillegg til tre solide skinnfester og ett strikkfeste, for enkelt å ta Kindle'n ut og inn av coveret. 


Sjekk ut Oberon Design for et stort utvalg i håndlagede cover. Disse koster $67.

Og ja - jeg har også investert i et cover som jeg drar med meg på stranda... Elektronikk og sand går som kjent dårlig sammen, og hva er vel da bedre enn en rimelig vanntett variant med gjennomsiktig frontside! Coveret er såpass mykt at man veldig lett kan bla seg frem og tilbake i boka. I tillegg får man også tilgang både på "sleep" knappen og .mp3/lydbokutgangen i bunnen av Kindle'n. Alt etter hvor man plasserer glidelåsene! Valget mitt falt på dette:

M-Edge coveret får man tak i på Amazon i deres Kindle Store

M-Edge coveret er ikke helt vanntett, så jeg ville ikke tatt det med meg på flytemadrassen, men det tåler utrolig mye og er testet ut ved flere anledninger!

Det finnes også annet ekstrautstyr som kan være kjekt å ha, men skin og cover synes jeg både er pent, praktisk og smart. Jeg må innrømme å ha investert i et lite lys som jeg kan feste på toppen av Kindle'n min. Dette har jeg imidlertid ikke brukt mye ennå. Tanken var å ta det med på vår neste fotosafari, men den campingturen har drøyd noe ut i tid. Når neste Afrika-tur står på planen, så er jeg imidlertid klar :-) 

En afrikansk Yellow Billed Hornbill som utforsker fotolinsa til sambo'en
.


7 kommentarer:

 1. Spennende! Dette er helt nytt for meg. Har ikke vært borti lesebrett eller Kindle før... Vil gjerne vite mye mer, for dette er antagelig et "must" for meg om ikke lenge. Eller?
  Jeg leste litt nedover på siden din - og du skrev noe om at du hadde lyst til å anmelde bøker du har lest. Hvis du har lyst til å lese min siste barnebok, og så anmelde den - så si i fra! Jeg sender deg gjerne et eksemplar - og en anmeldelse hadde vært utrolig spennende. Hvis du leser noe særlig barnelitteratur, da.. (men boka kan leses på flere måter...)

  God klem til deg

  SvarSlett
 2. Kindle var ikke et "must" for meg før jeg fikk holde en i mine egne hender. Det er den mest praktiske "dingsen" jeg noensinne har hatt (sett bort fra mobil og bærbar pc :-) Nå kan jeg ta med meg så mange bøker jeg vil på ferie og velge hvilke(n) å lese. Den er liten nok til å gå i alle veskene mine og veier ikke mer enn ca 400 gram. Jeg er ferje-pendler, og nå er det en drøm å pendle!
  Jeg har aldri anmeldt barnebøker, men jeg har lest min dose av dem. Har to barn på 15 og 18 som er blitt lest for i alle år, men som dessverre ikke har arvet leselysten min. Det hadde vært spennende om du sendte meg et eksemplar og jeg fikk prøve meg! :-)

  SvarSlett
 3. Eg likte godt det med vindmølla, eg har eitt som ser ut som eit bibliotek. Skal sjå om eg får lagt ut bilde på bloggen.

  SV: Historie generelt syns eg er kjedelig, men bland inn kongelig historie så er eg solgt! Alt ligger ikkje for alle, og det hadde vore kjedelig om alle likte dei same bøkene:-)

  SvarSlett
 4. Stilig:) Mye fint man kan få til kindle! Har veldlig lyst på en kindle. Men må nok spare opp til en. Men kjøpt du den vi amazon? Isåfall hvor mye betalte du i toll?

  SvarSlett
 5. Hei Nina, jeg kjøpte min Kindle Keyboard i april ifjor. Nå er det kommet nye modeller, og den minste av de nye (som "kun" har plass til ca 1500 bøker..) er tilgjengelig for bestilling fra Norge. Jeg bestilte via Amazon - www.amazon.com. Vi i Norge har ingen mulighet for å bestille fra den engelske www.amazon.co.uk for eksempel.

  Min "gamle" Kindle Keyboard med eksternt tastatur betalte jeg dengang ca 1200,- for ferdig fortollet og levert meg i Norge. Kindle Keyboard har plass til ca 3000 bøker og har bedre lagringskapasitet enn Kindle Mini (som jeg kaller den). På KKeyboard går det også an å spille av lydbøker og .mp3 filer, for den har øreplugg utgang. Det har ikke KMini.

  Den nye, minste modellen, koster $79 som tilsvarer ca 475,- Jeg ville lagt på 350-400,- for å få denne ferdig fortollet til Norge. Med andre ord, godt under tusenlappen for en Kindle dersom du ikke absolutt trenger å ha lydbøker tilgjengelig fra dingsen :-)

  SvarSlett
 6. Dette var et skummelt innlegg å lese gitt. Drømte meg bort i godt over en time etterpå! Likte vindmøllen veldig godt jeg også. Tror jeg må skaffe meg noe lignende - selv om jeg egentlig liker skrikende farger og fyrverkeri, går jeg nok fort lei.

  SvarSlett
 7. Haruhi, forstår deg godt! Her er mye kjekt :-) Har hatt et par fargerike skins tidligere, men som du nevner - man går litt lei. Spesielt dersom man har cover med farge på i tillegg. Enten eller hvis mulig..
  Det kommer toll på Oberon-cover prisene, bare så du vet. De blir ca 150,- dyrere enn enhetspris pluss frakt. Men de er verd hver eneste krone, spør du meg! :-)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)