søndag 15. januar 2012

Nook e-Reader fra Barnes&Nobles på vei ut?

Mye kan tyde på at dette stemmer, og overrasket blir jeg da! Dette er e-readeren som er den nærmeste konkurrenten til Kindle, men det ser ut for at kostnaden med å beholde gjeldende posisjon blir for høy for Barnes & Nobles. De har nemlig nylig annonsert at det er av interresse for dem å skille ut Nook'en og tilhørende aktiviteter fra bokhandlerkjeden.

Årsaken skal visstnok være at de har tapt mye penger på investeringene i det siste, spesielt gjelder dette Nook Simple Touch som helt har feilet å møte salget som var forventet.

Så hva betyr dette for oss brukere i forhold til Amazon? Er dette utelukkende positivt? Vi får håpe at det kommer noen og plukker opp Nook-satsningen og fører den videre. Det er ikke tvil om at i dette markedet så er det sunt for Amazon - og da selvfølgelig oss Kindle brukere - med konkurranse. Hadde det ikke vært for konkurransen ville nok verken Barnes & Nobles eller Amazon vært der de er idag så raskt hardware-messig.

Etterspørselen etter e-lesere er i kraftig vekst. Dette betyr nok at det er interessante potensielle oppkjøpere der ute som nå sikkert lusker i korridorene. Resultatet kan være at man kanskje får se en europeisk versjon av produktet!

Hva om Google plukker opp der Barnes & Nobles gir seg? Kunne vært spennende! Det er ikke så veldig mange firma utenom Apple som både har media og hardware ekspertisen som skal til for å holde tritt med Amazon's Kindle.

Det er spennende tider i e-leser bransjen!Abstract...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)