torsdag 19. januar 2012

Kindle Fire på vei til Norge - og meg!

Må man så må man.. Jeg har nå bestilt meg en Kindle Fire som kommer rekende på ei fjøl neste uke. Sambo'en er på jobb i Houston igjen, og jeg klarte ikke stå imot. BestBuy kjeden selger Kindle Fire over disk, og etter gårsdagens innlegg har jeg fått så mange e-mail ang. hva som virker og ikke virker på Fire'n fra Norge at jeg bare "måtte" få meg en selv ;-)

Gleder meg igrunnen til å teste dingsen skikkelig! Hadde som sagt mine klamme fingre rundt en Kindle Fire før jul, men fikk ikke testet veldig mye. Det var ikke min, og det er grenser for hva man kan endre på og rekonfigurere på andres utstyr...

Nå skal imidlertid Kindle Fire prøvekjøres fra alle vinkler og alle hold for å se med egne øyne - UTEN noen triks i Ludo - hva  man får og ikke får for pengene. Utførlig "rapport" vil følge etterpå. Jeg er spesielt nysgjerrig på følgende:

 • Fungerer kjøp av e-bøker og applikasjoner til Fire med norsk Amazon account og betaling med norsk Visa kort? Jeg har norsk/norsk og norsk IP adresse. Sambo'en har imidlertid både amerikansk Amazon account, Visa og IP adresse, så det vil være mulig å teste begge.
 • Virker iCloud funksjonaliteten, mao. Amazon's "backup-løsning"?
 • Kan man virkelig streame film, tv-programmer og musikk til Norge? Hvis ikke alt, hvor ligger begrensningene?
 • Hva med Prime-medlemsskap?
 • Hvor kjapp og god er egentlig Silk-browseren?

Lista er lang, så jeg må forberede hva jeg ønsker å teste. Det klør i fingrene! Nå når jeg vet den er på vei så kan jeg nesten ikke vente! :-)Gleder meg til sommeren og makro-fotografering igjen!


.

6 kommentarer:

 1. Hei
  Må først si jeg er meget imponert over Din hjemmeside og Din blogg. Det har, som ny Kindle bruker, gitt meg en mengde gode tips. Ser frem til at Du får Kindle Fire og får testa den. Bruker til daglig Mac og IPad, men har en del fagbøker på Kindlen.

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelige ord, Eirik! Kjekt noen har nytte av skribleriene til en Kindle elsker av rang :-) Jeg gleder meg veldig til å få Kindle Fire'n i hus! Den kommer ikke til å erstatte mitt Kindle Keyboard, til det er jeg altfor avhengig av den herlige e-ink skjermen, men det er unektelig en interessant dings for underholdning!

  SvarSlett
 3. Støtter Eirik. Bloggen din er veldig bra og nyttig selv for meg som fortsatt leser Kindle bøker på IPhone. Venter og venter på at Kindle Touch skal komme til Europa. Må imidlertid innrømme at jeg innimellom leker m tanken på å kjøpe en Sony eller Kobo isteden - mest pga at de er tilgjengelige og leser ePub. Men jeg skal vente litt til :). Har du eller vet du om man også kan låne bøker fra norske biblioteker på Kindle - de legger seg etter det jeg forstår på ePub format. Kan man konvertere også disse bøkene?? Har det ikke vært prøveprosjekt m utlån i regionen der du bor? Lykke til med Fire!

  SvarSlett
 4. Å, så spennende, gleder meg til å lese dine erfaringer. Jeg venter fortsatt spent på min "brukte" Kindle, i mellomtiden låner jeg e-bøker på biblioteket og leser på min Galaxy tab.
  Kan du skjønne hvorfor de ikke satser på et nasjonalt e-bibliotek i stedet for disse håpløse eksprimentene rundt om på fylkesbibliotekene?

  SvarSlett
 5. @Mok: Se eget innlegg av idag fra meg når det gjelder utlån av e-bøker fra norske bibliotek. Vær du sikker, at når jeg får tak i en biblioteks-ebok så skal det første være å teste om disse kan leses på Kindle :-)
  @Graylady: Gratulerer med kjøpt av Kindle! Du kommer garantert til å bli veldig fornøyd med e-ink skjermkvaliteten i forhold til å lese bok på en Galaxy Tab, som har sine (andre) fordeler! Jeg tok meg friheten å linke til ditt innlegg om ebok-utlån fra norske bibliotek i eget innlegg idag. Du gjorde meg nysgjerrig på hvordan det gikk med vårt eget, lokale prosjekt :-)

  SvarSlett
 6. Jeg har vært den glade eier av Kindle fire siden november 2011. Den fungere fint til å laste ned bøker med norsk Amazon konto, lese bøker, laste inn musikk
  og bilder samt legge inn epostkonto og surfe på nettet. Etter mitt syn er ikke nettleseren spesielt rask, men det fungerer. Streaming av film og bruk av prime medlemskap fungerer ikke. Heller ikke nedlasting av apper. Dette er lagt inn begresninger på dette.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)