tirsdag 19. januar 2021

Litteraturarrangement på nett - Margaret Atwood

I disse koronatider hvor alt av litterære happeninger er skremt ut på det store internettet så er det ikke så lett å ha oversikten over hva som skjer hvor og med hvem. I utgangspunktet tenkte jeg rundt sommerstider ifjor at pytt, jeg overlever å ikke delta på litteraturarrangement en liten stund. Men nå begynner denne lille stunden å trekke i langdrag. Derfor har jeg bestemt meg for å få med meg forfatterintervju og bokarrangement på nettet til verden finner den "nye normalen" og vi kan krype ut av hulene våre igjen.

Jeg fikk med meg Tore Renberg som ble intervjuet av Åsmund Ådnøy på kulturhuset Sølvberget i Stavanger idag. Det var fantastisk bra - anbefales - og ligger nå ute på nett for alle å se i etterkant på YouTube HER.

Konklusjonen? Litteraturarrangement servert direkte inn i sin egen stue var faktisk veldig bra!

Derfor bestemte jeg meg omsider for å bli noe mer aktiv i The Guardian Live sin bokklubb på nett og har booket meg inn på følgende arrangement:


Mer informasjon om Atwood-arrangementet ligger HER.

Jeg er jo spesielt interessert i Atwood, men det ligger en rekke online arrangement tilgjengelige hos The Guardian. Som f.eks. et tilsvarende arrangement 2. mars med nobelprisvinner Kazuo Ishiguro hvor han skal prate om sin nye bok Klara and the Sun - sjekk HER.

 

 

 

Forut for begge disse arrangementene skal Bookerprisvinner fra 2017 - George Saunders - den 28.januar prate om sin prisvinnende bok Lincoln in the Bardo - sjekk HER.Interessert i flere The Guardian Live arrangementer? Sjekk DENNE LINKEN.

 

Mitt nye motto

Skjer det ikke noe litterært i nærmiljøet?
Utvid nærmiljøet!

:-)

Tips meg gjerne om tilsvarende arrangement!

 

.

14 kommentarer:

 1. Har tenkt det samme selv, det er bare til å bite i det sure eplet, kanskje eplet ikke er så surt likevel? Jeg har vært på konsert med Harmonien og sett et DNS teaterstykke, begge på pc`en, det er vel det hele. Lover å hive meg rundt ved neste korsvei. Lincoln in Bardo har jeg lest, skal se om jeg kan få med meg den :)
  Et lite herognå spørsmål ang. Blogger: i dag har jeg ikke fått redigert bildene på fremsiden (det jeg leser) av bloggen, kan du det nå?

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi...nei, jeg får heller ikke endret disse. Har ikke lagt merke til det før nå.. Da er det en "fellesfeil" jeg regner med de ordner opp i...håper jeg...
   Eplet var ikke surt i det hele tatt tidligere idag. Jeg koste meg med intervjuet. Savner jo det sosiale rundt arrangementer, men det var definitivt mye bedre enn ingenting.

   Slett
 2. Oooh. Atwood frister. Har bestemt at januar 2021 skal bli måneden når jeg endelig leser The Handmaid's Tale, så da ville det jo passet perfekt. Og dama er KUL.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Atwood er en must, og siden det koster meg - hva, 50-60 kroner? - så er det jo ikke store investeringen. Jeg betaler gjerne for forfattere jeg liker, som Atwood og Ishiguro, som jeg også skal få med meg.
   Ja - Atwood er KUL! :-)

   Slett
 3. Har sett en del slike bokbad/møter på nett, mye er streamet fra litteraturhuset her i byen også, men nå får man jo også hele verden inn i stua hvis man vil. Har meldt meg på noen forlagssmøter nå, og ser også at litt.hus i Bergen har noe spennende i komminga.
  Skulle gjerne hatt med de du nevner , men er ikke like god på engelsk språklige bokbad, faller litt fort ut..uten teksting.

  Har lett etter aktuelle teaterstykker jeg ønsker å se, er noe i Oslo jeg vurderer å få med meg.

  Det er ikke mulighetene det står på:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei det er ikke mulighetene det står på ser jeg, men jeg har litt problemer med å få oversikten for så å velge det som er mest interessant for meg. Skulle hatt én oversikt for alt som går rundtforbi, både i inn- og utland :)
   Hvor finner du forlagsmøtene? De har jeg jeg mistet på vei gjennom 2020...
   Litt.huset i Bergen ja, og Trondheim samt Oslo. Jeg må visst google. Ble ganske engasjert av Renberg-intervjuet idag kan du si :)

   Slett
  2. Jeg ser den. Har selv problemer med at utvalget blir for stort (generelt sett) i perioder.. og det er begrenset hvor mye jeg orker å få med meg digitalt. Har vel med at alt går digitalt for tiden, hjemmekontor, digitale møter an mass på jobb etc.

   Finner de på facebook eller via nyhetsbrev. Følger de fleste forlag og det dukker opp i feeden eller jeg går inn og kikker innimellom.
   Vigmostad& B skal ha på torsdag, sender deg invit på fb. Biblioteket i Trondheim har også lagt ut noen streaming-arrangement som er gratis, blant annet oppsummering av bokåret 2020.

   Litthuset i Trondheim her, mye bra som ligger lagret der som podcaster: https://litteraturhusetitrondheim.no/podkast/

   Er vel en del streamede arrangement også, som dukker opp via fb-siden deres.

   Så også i Bergen, dukket opp noen i dag som jeg har trykket interessert på. Så får vi se når tiden nærmer seg om jeg har tid og ork.   Slett
  3. Takk for invittene på FB. Jeg har lagt dem til og skal få dem med meg. Jeg er ikke så flink med podcaster, med unntak av Janne SD's Klassikere på 4 minutter, men har ikke gitt opp konseptet. Jeg overvant lydbøker, så da burde jeg jo klare å fokusere på kortere samtaler også. Jeg ser jeg må være mer aktiv selv for å finne frem til det som skjer. En liten idé i bakhodet, hva med å notere ned det jeg finner pr mnd og legge det inn på en egen bloggside.. Hmm.. En tanke.

   Jeg jobber ikke og slipper digitale møter på hjemmekontor, så for meg er det nok noe enklere å være entusiastisk foran skjermen. Jeg forstår godt at det kan bli nok etter en lang arbeidsdag.

   Slett
  4. Disse podcastene, dvs mye som ligger der på Litteraturhuset i Trondheim, er videoopptak, ikke bare lyd.
   Jeg er selv ikke så god på bare podcast (lyd).

   Slett
 4. Bra motto!

  Moro med forfatterarrangementer. Litteraturhuset i Oslo har flere fofatterintervjuer og Louisiana kultersenter.
  Når jeg først begynner å se på intervjuer og foredrag kan jeg se i timesvis. Det er så mye bra på nett.

  The Guardian er skikkelig gode på litteratur.

  Kos

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg liker The Guardian godt. Finner mye interessant der. Jeg har ikke vært så flink til å sjekke forfatterarrangement på nett. Der kan jeg bli mye flinkere. Har nå saumfart Trondheim, Bergen og Oslo litteraturhus og notert meg. Og - er Louisiana København du tenker på?

   Slett
  2. Ja til Louisiana København.
   Vil gjerne anbefale en podcast. Other ppl med Brad Listi. Han intervjuet George Saunders forrige uke. Interessant.

   Det er greit å ikke bli overveldet også. Vi trenger ikke å få med oss alt av litteratur bare fordi vi liker bøker .. (sier det til meg sjøl daglig :)

   Slett
 5. Eg liker godt å få tips om det som skjer. Prøver å få litt med meg, men kjenner nok at eg nærmar meg eit pc-metningspunkt etter ein dag på heimekontor når det gjeld å sitje konsentrert framfor ein skjerm. Men å lytte går jo fint.

  SvarSlett
  Svar
  1. Forstår metningspunkt for skjerm. Jeg er heldig og jobber ikke, så min skjermtid er begrenset i utgangspunktet. Derfor er jeg temmelig giret på "nye" steder å finne litteraturtips. Har sånn noenlunde oversikten over hva som skjer av utgivelser i Norge. Utlandet derimot, har jeg lite kontroll på. Ikke for det, jeg trenger jo ikke kontroll, jeg liker bare å følge med der også ;)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)