mandag 4. januar 2021

Leseplan Januar

Det er lenge siden jeg har hatt såpass konkrete leseplaner som jeg har for januar. Det er ene og alene fordi jeg nå går regelmessig på bibiloteket. Det er ikke garantert at jeg kommer til å lese alle disse bøkene i løpet av måneden, men dette er utgangspunktet mitt. Klarer jeg 80% av lista i tillegg til Harry Potter som jeg har på øret og The Cement Garden av Ian McEwan som jeg har på Kindle så skal jeg se meg strålende fornøyd.

Omtaler kommer etterhvert :-)

 • Klokken og sengen av Eline Lund Fjæren
 • Karusellmusikk av Jo Nesbø
 • Jeg hadde en oppvekst nesten som min egen av Per Marius Weidner-Olsen
 • Folk med angst av Fredrik Backman
 • Artificial condition av Martha Wells
 • Etter teorien av Terry Eagleton
 • Om høsten av Karl Ove Knausgård
 • Veke 53 av Agnes Ravatn
 • Dagen før halv tre av Per Schreiner.

18 kommentarer:

 1. Har lest Backman,Ravatn og Schreiner av disse. Og har lånt weidner-Olsen i dag på Bookbites så den blir nok lest i løpet av måneden. Har du lest Penelope er syk av Robert Sunde?Schreiner sin kan minne litt om den...
  Kos deg med lesningen,Marianne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke lest Robert Sunde nei, og veldig ukjent forfatternavn i tillegg(?) Er spent på Schreiner som jeg nå kjenner jeg begynner å like svært bra. FIkk ikke med meg Jeger-boka igår heller. Utlånt, og jeg er ikke så ofte på biblioteket i Stavanger, så jeg får ta det jeg finner. Nei nei, klager ikke ;)
   Tenkte du hadde lest Backman ja. Jeg husker ikke hva du synes, men vil lese omtalen (om du har noen) etter jeg har lest selv. Har lært at jeg ikke skal lese meg opp på forhånd...endelig.

   Slett
  2. Ok,trodde han var kjent jeg. Ser jeg har bommet litt på navnet da han heter Ole Robert Sunde. Han har gitt ut bøker siden 80-tallet.

   Backman hørte jeg på lyd og har ikke skrevet omtale.

   Liker at du liker Schreiner 🙂

   Slett
  3. Helt sikkert kjent, jeg er bare ikke så bevandret i norske forfattere som deg og flere andre :)
   Nå er Schreiner på nattbordet. Starter i kveld. Kjenner jeg ser fram til hans bok igjen. Men først, 1001-boka nå på dagtid.

   Slett
 2. Mye spennende her Marianne. Har lest Weidner-Olsen, spent på hvordan du liker den. Har også lest Backman, skikkelig feelgood som jeg leste på GranCa i sola. Herlig.
  Har lest Om våren i årstid-serien til Knausgård, men ikke resten enda, selv om jeg har kjøpt dem. Om våren var veldig veldig bra.

  Kos deg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Innrømmelse: jeg er skeptisk om jeg liker Weidnar-Olsen i utgangspunktet. Det pleier aldri være bra. Den ble med hjem som en impuls da jeg gikk forbi et bord med diverse romaner på vei til å sjekke ut. Vi får se. Den ligger sannsynligvis lengst, kjenner jeg meg rett.
   Om Våren har jeg lest om - kanskje hos deg? Oppfattet at den var bra, og fant Høsten igår. Jeg er ganske spent på den. Har så langt likt annet enn Min Kamp-bøkene, så jeg krysser fingrene for at jeg også liker årstidene.
   Leste Ove-boka av Backman. Likte den ganske bra, så Backman blir nok boka jeg tyr til dersom det butter imot. Feelgood er godt å ha i bakhånd. Har hatt en litt treg start på januar, men det tar seg opp igjen nå.

   Slett
  2. Hm.. skjønner at det er lett å være forutinntatt når det gjelder boka til W-O, men vi får håper du greier å lese med åpent sinn.

   Husker ikke om jeg blogget om Om våren, men har i alle fall nevnt den i oppsummering, i det minste. Satser på å hive med over resten av årstidene dette året. Må lese det jeg har av Knausgård, han er jo så bra. Jeg koser meg skikkelig med Morgenstjernen.

   Folk med angst er også ganske morsom..selv om undertone med trist.

   Slett
  3. Jo, måtte sjekke. Har visst blogget om Om våren..
   https://artemisiasverden.blogspot.com/2017/06/velkommen-til-amerika-myrkongens-datter.html#more

   Slett
  4. Ja nemlig, det VAR faktisk hos deg jeg leste omtalen. Husker nå når jeg leste at du satt på toget til Lillyhammer. Og så hørte jeg Knausern selv nevne i en Kapittel-setting at boka var om hans datter. Jeg har glemt boka litt ut, men nå når jeg rusler på bibilioteket så dukker bøkene opp i hukommelsen når jeg ser dem i hyllene. Kos :-)

   Og så liker jeg at du nevner at det er en undertone i Angst-boka, sånn i tillegg til humoren. Det liker jeg. Så mange kjekke bøker å lese i januar!

   Slett
  5. Jepp jepp, og du skulle gjerne vært der.:;)

   Slett
 3. Variert - og interessant. Gleder meg til omtalene :)
  Ha en superduper leseuke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja januar byr på variasjon, og jeg fant en ny Eagleton-bok. Den ser jeg fram til. Riktignok på norsk. Leste forrige Eagleton på engelsk og flirte av den engelske humoren. Får se om den gjør seg oversatt.

   Slett
 4. For en spennende bunke, har lest Weidner-Olsen, Karusellmusikk (for hundre år siden) og Veke 53. Jo Nesbø husker jeg ikke så godt, har lest noen bøker etter det, får en si, men de to andre vet jeg at jeg likte godt.
  Lykke til med leseplanene Marianne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Tine. Og nå er de visualisert med en leseliste på bloggen, i ren kopi av deg. Smart! For det starter så fint med at bøkene jeg låner ligger i en pen haug, men etter noen få dager er de strødd rundt i huset, og jeg har glemt rekkefølge og planer for lesing. Det er lite som skal til ;)

   Slett
 5. Eg har faktisk uleste Ravatn i bokhylla, og det må gjeras noko med :-)

  SvarSlett
 6. Bra leseplan dette! Har bare lest Knausgårds bok av disse. Jeg har lagt inn en ønskeliste på biblioteket, og håper at det dukker opp en del godbiter etter hvert. I mellomtiden har jeg flere bøker på vent her hjemme. Ønsker deg en fin lesemåned, Marianne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er spent på Knausgård og vil lese hele årstidskvartetten om jeg liker denne. Liker forfatteren, men ikke Min Kamp-bøkene. Det blir altfor navlebeskuende for meg.
   Og så har jeg nå endelig begynt å benytte biblioteket fornuftig igjen og har også en del godbiter på vent. Det gleder jeg meg til :)
   God januarlesemåned til deg også!

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)