mandag 19. mars 2012

Bokanmeldelse - "From Chaos Born" av Michael R. Hicks

Jeg har ventet i spenning på Hicks' nye Sci-Fi/Fantasy bok i "In Her Name" serien, og glad ble jeg da jeg ble forespurt om å editere "From Chaos Born". Boka er den syvende i serien, men i tid utspinner historien seg lenge før første boka "Empire" og veldig lenge før menneskene kom inn i bildet.


Først litt om boka

Kreelan rasen er i konstant og uendelig krig mot hverandre, noe annet liv kjenner de ikke til. Kampene går mellom konger og dronninger om landområder og makt. Den største æren en Kreelan kriger kan oppnå er å dø i ærlig kamp med sverd i hånd.

Kunan-Lohr er kriger, men også overhode for byen Keel A'ar. Hans livsledsager er etter mange års forsøk blitt gravid, og Kunan-Lohr er tillatt tilbake fra slagmarken for å være tilstede ved den store begivenheten.  Han er imidlertid ikke en tilfreds mann. Etter den blodtørstige mørke dronningen Syr-Nagath drepte Kunan-Lohr's opprinnelige konge i ærlig kamp og tok tronen selv er krigene blir mye blodigere. Syr-Nagath planlegger nemlig i det skjulte å ødelegge den ærlig krigførende Kreelan rasen og gjenopplive de mørkere sidene av rasens apokalyptiske fortid.

Hva dronningen ikke har forutsett er imidlertid fødselen til Keel-Tath, et Kreelan-barn helt ulikt noe annet. Et barn som var nevnt i en eldgammel profeti. Et barn som er skjebnebestemt til å avdekke kreftene i de gamle ordrene fra svunnen tid og forene Kreelan-rasen en gang for alle.


Min evaluering

Her er Hicks helt tilbake. Øverst oppe på listen over dyktige Sci-Fi/Fantasy forfattere. Akkurat der han hører hjemme. "From Chaos Born" er den første boka i en ny trilogi om Kreelan rasen. Og den er like gripende og malende beskrevet som hans første "In Her Name" trilogi som for alvor fikk øynene mine opp for denne forfatteren. Hicks' unike måte å bygge troverdige verdener og hovedpersoner på gjennomgriper også denne boka og får deg til å ønske å fortsette og lese i det uendelige. Timene flyr forbi mens man er hensatt til en annen tid, et totalt annet sted.

"From Chaos Born" er en skattekiste med et persongalleri som skaper store forventninger til fortsettelsen, en gammel profeti som man foreløpig bare aner konturene av og et krigførende folk som likevel er fulle av medfølelse og kjærlighet. Hicks evner nok engang å dra meg inn i hans egen verden, og jeg ønsker å bli. Man blir som fortrollet av krigere og dronninger, munker og dramatiske hendelser som beveger seg i kulissene. Språket er utrolig flytende og malerisk og tenderer mot "gammel-engelsk" (i mangel av et bedre ord) i beskrivelsen av gamle profetier og munkeordener. Hicks beveger seg lekende lett mellom eldgammel tid og nåtid og fletter sammen en intrikat historie som likevel er lett å følge.

Igjen, er du en elsker av Fantasy så må denne forfatteren leses. Han er fullstendig på høyde med de aller, aller beste. Og der ser det ut som han har tenkt å bli. Og takk for det :-) Jeg sitter allerede og spinner og venter på neste boka i trilogien. Denne gang kan ikke Hicks skrive fort nok for meg...


Min rating

En klokkeklar 5 av 5File Size: 486 KB
Publisher: Imperial Guard Publishing, LLC (March 15, 2012)
Sold by: Amazon Digital Services
Language: English
ASIN: B007L2R5XA


Michael R. Hicks bibliografi

In Her Name - serien
  1. Empire (2009)
  2. Confederation (2009)
  3. Final Battle (2009)
  4. First Contact (2009)
  5. Legend of the Sword (2010)
  6. Dead Soul (2011)

Season of the Harvest (2011)


19. mars 2012 - "SEASON OF THE HARVEST" er GRATIS for KINDLE idag !!! HER


Mens vi venter på våren...


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)