mandag 5. mars 2012

Bokanmeldelse - "Conquest" av B.V.Larson

Fjerde boka i Star Force serien er nå lest. Et lite steg ned fra bok nr. tre, så det passer at forfatteren ikke har ferdigstilt bok fem. Tror jeg trenger en liten pause og avveksling fra serien...


Litt om boka

"Conquest" er neste kapittel i stjernekrigen mellom Jorden og andre levende vesener i universet mot Makroene, maskinene. I denne fjerde boka har Riggs frigjort Jorden fra Makroenes klør, men til hvilken pris? Makroene stoler ikke lenger på ham og har bestemt seg for å gjøre ende på både ham og hele Star Force en gang for alle. Krigen kommer tilbake til Jorden, og i all hovedsak til Star Force sin base på Andros, Bahamas.

Samtidig som Makroene returnerer får Riggs også bryne seg på kjæresten Sandra, som er overbevist om at Riggs har noe gående med kommunikasjons-sjefen i styrkene. I tillegg blir Riggs forsøkt snikmyrdet. Av sine egne? Mens kampene om menneskeheten utkjempes på en liten øy i Karibien har Marvin, den egenrådige roboten, blitt utstyrt med et romskip og skaper tumulter i og utenfor galaksen. Jorden får uventet hjelp, og Riggs tar store sjanser. Vil menneske- heten omsider seire over maskinene?


Min evaluering

Dette er første gang en bok i serien har skuffet meg. Kanskje fordi jeg hadde store forventninger til denne fjerde boka i serien? Jeg liker veldig godt konseptet som serien er bygget opp rundt, og humoren som Larson opptil nå har klart å bevare. Men - denne boka var den første som fikk meg til å betvile om jeg kommer til å lese videre. Det blir trøttende å lese om hvordan Star Force igjen og igjen på forskjellige måter tar livet av mechanoids som dukker opp med små variasjoner. Krigstaktikk overtar der humoren tidligere holdt gnisten i historien, og eventyret overtar det Sci-Fi tidligere var et ledende element.

Marvin, som tidligere var like uberegnelig som en tenåring i full blomst, blir forutsigbar. Forholdet mellom Riggs og de to "leading ladies" blir tåpelig etterhvert og veldig lite troverdig. I tillegg er boka spekket med skrivefeil, som om den er gitt ut før de siste editeringene er tatt med. Dette tar ofte fokuset mitt vekk fra hele avsnitt, og jeg får følelsen av at jeg sitter med et noe uferdig produkt. Jeg får se om jeg forsøker meg på neste bok, "Battlestation", når den engang kommer ut. Jeg kan sterkt anbefale de tre første bøkene, men denne fjerde... får kun en svak tre'er fra meg...


Min rating

(-) av 5


Format: Kindle Edition
File Size: 523 KB
Sold by: Amazon Digital Services
Language: English
ASIN: B006LX3QP6Dagens bilde: Tåke i Ryfylke


.

2 kommentarer:

  1. Synd ikke boken holdt mål, er så kjedelig når man leser en serier og bøkene ikke leverer når man kommer lengere ut i serien. Krysser fingre for at neste bok er bedre:)

    Ha en fin mandag!:)

    SvarSlett
  2. Takk for det :) Leser en helt ny (for meg) forfatter nå istedenfor, Terry Odell. Satser på at den er bedre! Det fine med bøker er at det er så mange av dem! Én dårlig, så kan man jo velge og vrake mellom en hel haug nye ;)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)