søndag 25. mars 2012

Da var "The Hunger Games" filmen fortært!

I mangel av et bedre uttrykk: "Den va himla bra"!!! Jeg forholder meg alltid med en stor dose skepsis til filmatisering av bøker jeg har lest. Spesielt bøker som jeg har likt veldig godt. Med unntak av Ringenes Herre så syns jeg igrunnen jeg har hatt tilgode å virkelig like en filmatisert favorittbok. "The Hunger Games" var et unntak!

Filmen var virkelig god, og veldig tro mot boka! Ja, selvfølgelig. Det var detaljer hist og her som ikke enten kom fram eller som bevisst var utelatt, men hei - det er en film, ikke en bok! Dette fungerte!

Jeg synes samtlige skuespillere gjorde en veldig bra jobb, og rollen som Katniss ble mer enn fyllt med Jennifer Lawrence. Eneste jeg reagerte noe på i starten var Josh Hutcherson som Peeta. Ikke heeelt som "inni mitt hode", men han gikk seg til og ble jammen ikke så verst etterhvert han heller. Med Donald Sutherland som kongen på haugen ser jeg virkelig fram til fortsettelsen - "Catching Fire"!

Filmen skuffet meg så desidert ikke og anbefales alle "Hunger Games" bokelskere dere ute :-)


 Katniss
.

4 kommentarer:

 1. Vi så den igår, og jeg er enig.
  Det er noen år siden jeg leste førsteboka, men heldigvis hadde vi med oss en blodfantenåring som hadde lest den opp dagen før, og bestemt kunne rettlede oss i hvorvidt boka ble fulgt eller ikke.
  Det rare var at jeg med fuzzy deltaljer og hun som kunne alt utenatt var like fornøyde. Også han på 13 som aldri hadde vist noe interesse for boka likte den godt.

  - men Peeta kunne godt vært kjekkere, han ble som du sier bedre utover filmen, men kontrasten mellom han og Gale var for stor.

  SvarSlett
 2. Heeei, Ingalill. ikke et vondt ord om Peeta. Han er jo så kjekk! Mitt 14 år gamle jeg er forelsket :D(det høres langt bedre ut enn å si at den snart 29 årige meg er det, ikke sant?!).

  Så bra du likt filmen, Marianne :) Jeg er helt enig i at man faktisk må godta at det er film og at det bare er så mye de kan få med seg. Det hadde de løst på en ganske så fin måte syntes jeg. Nå gleder jeg meg no' inmari til Catching Fire er ferdig.

  SvarSlett
 3. Hehe.. Som wannabee-teens..: Mari, du får Peeta, så skal jeg heller ta meg av Gale! *sukk* ;-) Ja filmen var bra. Såpass at jeg skal ta med meg min snart 16 årige datter på kino og se den en gang til. Er redd for at vi kommer til å heie på Gale etterhvert begge to. Som mor så datter osv ;-) Enig med Ingalill når det gjelder kontrasten mellom Peeta og Gale.. uten at det forringet filmen det minste! Er veldig klar for Cathing Fire, ja!

  SvarSlett
  Svar
  1. Avtale! Det er veldig fint å være wannabee tenåring engang i blant altså, spesielt når man får viljen sin ;)

   Jeg vil se filmen på kino engang til jeg også, nå kan jeg gå dit med senkede skuldre. Første halvdelen av filmen satt jeg som på nåler, var så redd for at historien skulle være endret for mye.

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)