lørdag 2. juli 2011

Sci-Fi&Fantasy møter Jane Eyre!

En av de første e-bøkene jeg la inn på Kindle'n min var Jane Eyre. En klassiker jeg ikke før har lest, men selvfølgelig har lest mye om. Interessene mine har alltid gått mer i retning av Sci-Fi&Fantasy og krim, og da har naturlig nok klassikerne alltid måttet vike. Større har aldri interessen vært...
Stor var derfor forundringen da jeg begynte å lese denne boka. Jeg skal ikke gå inn i en dyptpløyende vurdering av Jane Eyre, ei heller skrive en bokomtale, til det er ordforrådet mitt altfor fattig og mer skriveføre mennesker har gjort dette helt utmerket tidligere. For hvordan kan jeg, som ihuga fart-mord-og-spenning-leser, kunne beskrive denne perlen av en bok?! Det er komplett umulig...
For et språk! For en utrolig forut-for-sin-tid personlighet Charlotte Brontë må ha vært! For en pike og etterhvert kvinne Jane Eyre var. Så utrolig tro mot seg selv og sine egne prinsipper. Hver og en av oss har noe å lære av den tøtta der! Ja, jeg ble fullstendig fasinert. Og oppfordrer alle som ikke har lest Jane Eyre tidligere (det må jo være flere enn meg som har misset på denne?!?) å nyte en fantastisk historie beskrevet på et aldeles nydelig engelsk. Ja - jeg leste den på engelsk.
For de av dere som ikke har boka, dette er ei av de gratis e-bøkene på Amazon. Boka kan lastes ned HER. Samme sted finner du engelske reviews av Jane Eyre.
Jane Eyre er nå kommet i ny versjon på kino. Om jeg så skal gå alene så skal jeg få med meg denne :-)


Dagens bilde: Blomster i sommersol!


.

1 kommentar:

  1. Eg har sett fleire filmatiseringer av Jane Eyre og anbefaler virkelig serien frå 2006 - absolutt magisk! Var og såg den nye filmen sist søndag og vart absolutt ikkje skuffa! Og boka - den er lest fleire gonger:-)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)