mandag 11. juli 2011

Bokomtale - "Heirs of Mars" av Joseph Robert Lewis

Det var befriende å lese en ren Sci-Fi bok for engangs skyld, og jeg kjente det var lenge siden sist. Boka minnet meg om forkjærligheten jeg har for denne sjangeren, og denne forfatteren imponerte meg på mange områder. Mer skal leses av Joseph Robert Lewis!

Litt om handlingen

Boka følger livet til seks menn og kvinner på Mars - ikke alle av dem like menneskelige - fra de støvete vindmølle farmene i Valles Marineris til den skinnende og forlokkende byen New Troy, fra de gamle tunnellene under Noctis labyrinten til motorveiene av sand hvor våghalsene kjører fartskonkurranser på  en-hjulede motorsykler i håp om berømmelse og frihet.

Den mannlige hovedpersonen Asher streifer rundt i de enorme, dype og trange elvedalene på Mars etter døende sjeler som er klare for å reinkarneres digitalt. Men hans merkelige yrke har sine utfordringer og farer. De som frykter de nyfødte klonene har jaktet på Asher og vennene hans i årevis og krevd livene til utallige  uskyldige, inkludert Ashers datter.

Claudia er TV-vert for de to mest populære show'ene i to verdener - Mars og Jorda - og sliter seg selv ut i jobben med å undervise barna på Mars og risikerer sitt eget liv for å høyne moralen til hele befolkningen. Men når hennes beste venn og kollega blir brutalt myrdet kan ingenting stoppe henne i å hevne hans død og igjen gjøre Mars trygg for alle.

Ført sammen i en tragisk tid leder Asher og Claudia en gruppe forskere, kloner og motorsykkelkjørere på en høyoktan jakt over frosne ørkener og ville vulkaner for å prøve å stoppe den første krigen på Mars.

Til å begynne med syntes jeg det var noe vanskelig å forhold meg til personene som ble introdusert, men etterhvert fikk jeg tråden i storyen og jeg ble spunnet videre i høyt tempo. Dette var nemlig en både morsom og futuristisk bok. Den hadde gode personkarakteristikker og interssant innhold. Utviklingen gikk i et tempo som jeg klarte å følge, og var ikke overdrevent teknisk eller sci-fi eksentrisk.

Boka tar opp noen viktige saker, som kloning, etikk og hva som egentlig gjør et menneske menneskelig. Den er en fin intro til sci-fi sjangeren og rett og slett vanskelig å legge ned, for jeg ble hele tiden nysgjerrig på hva som kom til å skje videre. 

Forfatteren har også gitt ut boka "Heirs of Mars: Prelude" som er en bok inneholdende de tre novellene

* To Reign in Heaven
* To Walk the Earth
* To Serve in Hell

Novellene var med i lista over bøker til Lesemaraton som gikk av stabelen lørdag 9. juli, men ble ikke lest. Mer tilgode!

Happy Read !!! :-)Dagens bilde: Regn gjør i det minste at terrasseblomstene overlever...


.

2 kommentarer:

  1. Takk for tipset. Jeg planlegger å lese mer SF og med bakgrunn i det du skriver om at denne kan være en god intro så skriver jeg opp forfatter og tittel!

    SvarSlett
  2. Et annet tips i sjangeren er nok en (for meg) ny forfatter med navn B.V.Larson - se bokomtale:

    http://ebokhyllami.blogspot.com/2011/06/bokomtale-starforce-serien-swarm-og.html

    I tillegg til at den er bra sci-fi så er den faktisk også morsom - dersom man har sansen for "The Hitchhikers Guide to the Galaxy" :-)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)