lørdag 2. juli 2011

Nå blir det moms på e-bøker!

Bildekilde: flagg.no
"Hurra for Norge, søttende mai og olje, og alt det derre der..." Nå blir det moms på e-bøker fra det store utland også, folkens! Jeg refererer fra VG:

"Fra 1.juli innføres merverdiavgift på 25 prosent på alle elektroniske tjenester, for eksempel spilltjenester, e-bøker og nedlastet programvare. Det betyr økt pris for deg."

Dette kommer som et resultat av de nye reglene for netthandel som trådte ikraft igår, 1. juli. Mva satsen blir på 25 prosent, som igjen betyr at tjenester - som også inkluderer e-bøker - kan bli inntil 25% dyrere!!!

Vår kjære finansminister Sigbjørn Johnsen sa følgende ved fremleggelsen av statsbudsjettet ifjor: "Det bør betales merverdiavgift ved nedlasting av filmer og e-bøker mot betaling, uavhengig av om produktet kjøpes fra tilbyder etablert i Norge eller utlandet. Vi må ha like konkurransevilkår."

Hva med heller å sette den norske e-bok prisen til et mer fornuftig nivå, Johnsen?!?

Dette betyr i praksis at vi som nå nyter godt av gode, og fornuftige priser på e-bøker fra Amazon, må belage oss på 25% økning...

"Det ble vurdert av myndighetene at e- bøker skulle være unntaket fra den nye regelen om moms- innføringen. Men de bestemte seg for å bevisst forskjellesbehandle teknologiformene, sier Torgeir Waterhouse i IKT- Norge."

Hele innlegget på VG Nett | Dine Penger kan du lese HER.

Sukk hjerte... Ser virkelig ikke Johnsen & Co hva de legger opp til? Neppe...


Dagens bilde: Når man dunker i hodet mot veggen hjelper det med en hard skalle...


.

1 kommentar:

  1. Det jeg blir mest oppgitt over er at man hele tiden snakker om at man skal tenke på miljøet. Det mest miljøvennlige alternativet er i dag e-bøker, og da burde man også forsøkt å gjøre det lukurativt å kjøpe dette. Det billigste i dag er å kjøpe en fysisk bok på engelsk, og få denne tilsendt i posten. Ikke spesielt miljøvennlig.

    Jeg tror ikke man helt innser at man skader den samme bransjen som man forsøker å hegne om ved å gjøre varene dyrere. Jeg mener at en del av årsakene til at Juritzen forlag opplever så stor suksess er at de, i tillegg til å være dyktige til å finne titler som appellerer til de norske leserne, også er bevisste på hvordan pris kan brukes for å få bøkene inn på bestselgerlistene. Flere av deres titler prises lavere med en gang de kommer ut, og når folk står i butikken og har valget mellom to bøker; 1 til 299 og en til 399, velger svært mange det første alternativet.

    Pris er også en viktig faktor for at Amanda Hocking nå er blitt millionær på å selge e-bøker via amazon. Når bøkene hennes koster 0,99 dollar er veien til kjøp for en interessert leser lett.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)