torsdag 21. juli 2011

Kindle og bokhandler nyheter

Barnes & Noble's e-reader Nook går forbi Kindle i salg!

Kindle (venstre) - Nook (høyre)

Tallene fra første kvartal viser nemlig at Barnes & Noble's Nook produktlinje selger bedre enn Amazon Kindle. Ta ikke feil og tro at Nook utkonkurrerer Kindle (ennå), men e-readeren deres pluss "padda" deres (Tablet PC) selger bedre samlet enn Amazon sine Kindle varianter.

Dette betyr nødvendigvis ikke at at Kindle gjør det dårlig på noen måte, men det indikerer veldig godt at utvidelsen Amazon planlegger å gjøre til sin Kindle produktlinje - med et tillegg av et knippe forskjellige egne "padder" - vil komme på et veldig gunstig tidspunkt for Amazon. E-reader markedet er forventet å fortsette å utvikle seg, og bare siste året har det vært en økning på 105% (tall tatt fra USA).

Borders går sannsynligvis dukken

Mandag 18.juli var en dårlig dag for bokkjeden Borders. Det ser nemlig veldig usannsynlig ut nå at Borders vil klare å overleve i detaljhandelen særlig mye lenger. Den mislykkede konkurransen med Barnes & Nobles og Amazon.com , og spesielt i forhold til e-readerne Nook og Kindle, ledet firmaet mot konkurs tidlig i år. Pr. idag har Borders Group over 11.000 ansatte i over 400 butikker i USA.

Personlig syns jeg dette er utrolig trist, for Borders har alltid vært en utrolig hyggelig bokkjede å besøke. Jeg har tilbragt (altfor) mange timer i en krok med bøker i et uttall Borders butikker og alltid virkelig hygget meg. Nå kan jeg ikke akkurat klage. Jeg leser e-bøker på Kindle'n min og kjøper ikke lenger papirbøker i mengder, kun en sjelden nå og da som jeg ikke finner i e-bok format, men jeg syns likevel det er trist at en institusjon som Borders forsvinner...

For Kindle og e-reader/tablets nyheter vil jeg minne om DENNE linken. 
Ha en fortsatt fin kveld - nå skal jeg ut og nyte sola :-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)