Bokomtale - "A Girl Like You" av John Locke - og aldri så lite forfatterinformasjon

John Locke er en internasjonal bestselger-forfatter som har skrevet 11 bøker i 3 forskjellige sjangere. Han er også den åttende forfatteren i historien som har solgt 1.000.000 ebøker på Kindle, og den aller første selvpubliserende forfatteren i historien som har gjort nettopp dette.

Locke har hatt ikke mindre enn 4 bøker på topp 10 samtidig, hvor 2 av disse bøkene lå på hhv 1. og 2. plass. Bøkene om den tidligere snikmorderen og CIA agenten Donovan Creed (thriller serie) har solgt mer enn 1.200.000 nedlastinger siden Januar 2011...

Ok, så her har vi en forfatter som er populær, selger bøker for $0.99 pr. stk. (kr. 5,-..) og har gjort stor suksess på Amazon. Han er også innenfor sjangeren crime/thriller som jeg liker å lese, så han måtte jo bare testes ut. Jeg prøvde meg på boka "A Girl Like You" fra mars 2011.

Litt om boka

Når Rachel Case (elskerinnen til Donovan Creed) går til legen for å ta en rutinemessig blodprøve blir forskere forbløffet når de finner ut at hun bærer på et gen som ingen andre i verden ser ut for å ha - et gen som holder nøkkelen til å beskytte verden fra en av de dødeligste pandemier i verden, Spanskesyken - dersom den skulle måtte bryte ut igjen...

Regjeringsstyrker kidnapper Rachel med hensikten av å utvikle en vaksine og  Donovan innser at den eneste måten han kan finne Rachel på er å prøve å få hjelp av hennes nåværende ektemann, Sam. Sam blir delvis, og svært motvillig, med på å jobbe sammen med konas elsker for å finne henne. Underveis i historien blir mennesker kidnappet og utpresset for informasjon om Rachel, og det går som det må gå - med noen få, uventede tvist i historien.

Det første som slo meg etter å ha lest boka er - at dette er ei tynn bok! Tynn i fysisk forstand. Den ble lest ut på noen få timer langs bassenget. Ikke det at den ikke fenget eller var god - den var god! God i den forstand at den passet langs en bassengkant. 

Boka var ikke krevende å lese. Språket var enkelt og personkarakteristikkene i boka var også i det enkleste laget. Dette er ikke en dyp krim/thriller, det er heller en litt lenger novelle med litt fart og noe spenning. Man er aldri i tvil om hvordan boka ender, poengene er selvsagte og plottet ikke videre spennende - men, likevel fengende.

Som "pauseinnslag" i serien "A Song of Ice and Fire" var den genial. Den fikk meg til å lengte tilbake til "virkelige" mennesker og hendelser og mellommenneskelige relasjoner jeg kan forholde meg til. "A Girl Like You" passer for dem som trenger en no-brainer i sola, ei bok der det skjer ting uten at det krever noe som helst tenking. Som en enkel detektiv-serie på TV bare i bokform. Noe du leser, hygger deg med når du gjør det, men glemmer like raskt igjen.

Jeg leser gjerne en Donovan Creed e-bok av John Locke igjen. For kr. 5,- er det ikke rare investeringen for noen timers enkel hygge. Når sola står på som sterkest og hjernecellene ikke fungerer optimalt da er dette ei bok å ta fram. Terningkast? Tja - ikke bedre enn en noe svak 3'er, med mindre du er i det ikke-kravstore hjørnet...

...sier jeg - p.t. langs en (altfor) varm bassengkant i California :-)


Bassengområdet for Donovan Creed - Bakersfield/California

.

Kommentarer