tirsdag 26. oktober 2021

Auge i vind av Jon Fosse

En diktsamling om kjærlighet, nærhet, distanse, fortvilelse og glede. Pakk dette inn i vestlandshøstens regn og vind, hav og hei. Optimistisk og sårt. Enkelt og kompromissløst. Det er Fosse. Jeg trenger ikke si mer.

Eg ser deg og

du ser meg

og fortvilinga opnar seg

innover i oss

heilt til der den blir enkel

og det går an å sjå gjennom den

 

 

Kilde: Biblioteket - Utgitt: 2003 - Forlag: Det norske samlaget - Sider: 60 - Sjanger: Lyrikk, Dikt.

7 kommentarer:

 1. Fosse og jeg har blitt en komplisert utforsking. Jeg har lest to romaner. Ser de litterære kvalitetene, men de ga meg ikke noe. Jeg skal utforske videre :)
  Kult at du har bedre kjemi med Fosse og at denne boken gir deg det du trenger :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange sliter med å utforske Fosse. Han har truffet meg, men jeg tror han er en hit or miss. Jeg nyter Fosse, men i små doser om gangen. Da er han (for meg) fin :)

   Slett
  2. Det som er frustrerende er at jeg ser og skjønner hvorfor han er en god forfatter. Jeg føler bare ingenting- Og jeg vil føle noe når jeg leser. Om så bare frustrasjon. Fosse er så flink. Kanskje for flink for meg. At jeg trenger det litt rufsete. Jeg vet ikke.
   Men jeg gir ikke opp :)

   Slett
 2. Likte tittelen på den samlingen. Har ikke lest mye av Fosse men har lyttet meg gjennom Septologien, den likte jeg godt. Leser gjerne mer av ham og har noen bøker liggende på lur. Andvake,blant annet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldige deg. Hele Andvake-trilogien er nydelig. Septologien på lyd ja? Der sa du noe. Jeg har glemt ut at den selvfølgelig ligger som lydbok også :-) Bøkene er "noe" tjukke å dra rundt på, så jeg skal jammen vurdere lydversjon. Får håpe jeg liker innleser...

   Slett
 3. Det må jo være en grunn for at han er beæret med kunstnerboligen, men jeg har et ambivalent forhold til ham. Teater eller bok - elsk, og om ikke hat så utfordret :) Digger at du digger ham!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så mange forfattere å velge blant, og så mange preferanser, at det er nisjer for alle. Fosse sin nisje er nok smal, og jeg kan ikke lese mye av ham på rappen, men innimellom alt det andre så gir han meg pusterom. Ganske så herlig å digge ham ja ;)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)