mandag 25. oktober 2021

Inntrenger av Sigbjørn Lilleeng (Bing & Bringsværd)

Jeg ble tidligere denne måneden tipset om at den gode, gamle norske sci-fi duoen Bing & Bringsværd sin TV-serie Blindpassasjer er blitt utgitt som tegneserie av Sigbjørn Lilleeng. Den måtte jeg jo bare lese. Bing (RIP) & Bringsværd er nemlig forfatterne som fikk meg hektet på sci-fi sjangeren, og TV-serien så jeg da den gikk på NRK så langt tilbake som i 1978 - 13 år gammel. Jeg har mye å takke Bing & Bringsværd for.

Tegneserien basert på Blindpassasjer har Lilleeng kalt Inntrenger, og å lese den var som en tidsreise tilbake til barndommen. Jeg husker jeg syns TV-serien var fryktelig spennende og kunne nesten ikke vente til tredje og siste episode. Hvem var det blindpassasjeren hadde overtatt kroppen til? Wooooohhhh....

Under her har jeg lagt ved første episode. Å se den nå er ganske så komisk. Special effects a la 1978 er ikke akkurat imponerende, men den sier faktisk ikke så rent lite om hvor mye film har utviklet seg de siste 40+ årene.

Tegneserien Inntrenger er veldig bra laget og tro mot den opprinnelige historien. Stjerneskipet Marco Polo er på vei hjem fra oppdrag på planeten Rossum når mannskapet finner en fremmed skikkelse på skjermene i kontrollrommet. De forstår at noe er fryktelig galt, og plutselig dukker det også opp et fullstendig ukjent annet romskip.

Jeg fant tegneserien på biblioteket. Den er definitivt verd å lese. Og vil du ha en flashback tilbake til 1978, ta en titt på episoden under her. Du finner de neste to liggende på YouTube. 

Have fun :-)


Kilde: Biblioteket - Utgitt: 2021 - Forlag: Vigmostad Bjørke - Sjanger: Tegneserie, Sci-fi

 

.


8 kommentarer:

 1. Denne tegneserien koste jeg meg med også. Hang meg opp i at den manglet sci fi følelsen på bekostning av drama. Men alt i alt en fin historie, en fin hyllest til Blindpassasjerserien og Bing&Bringsværd.
  Har du sett mye av Blindpassasjer? Jeg måtte stanse og beholde minnet mitt av serien :)

  Takk for den fine sci fi listen du laget

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så bare 4-5 minutter av den første episoden. Vil som deg huske den for slik den var. Dengang. Ser jeg den nå tror jeg magien vil forsvinne :)

   (bare kjekt)

   Slett
 2. Denne har jeg også lest, og gjett om jeg koste meg med den. Vi så Blindpassasjer på betaltv etter jeg leste tegneserien, og kunne ikke skjønne hva det var som skremte meg sånn den gang da i 1978 :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, nei man kan jo lure. Kanskje vi hadde litt enklere barnesinn. Den gang ;)

   Slett
 3. Har ikke sett denne, eller lest tegnserieboka. Noteres*

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler boka, før TV-serien. Du vil nok finne sistnevnte "litt" vel enkel for 2021 ;)

   Slett
 4. Tøft, må leses! Ellers er det imponerende å se Star Wars, hvor langt fremme de var allerede på 70-tallet (selv om filmene er blitt "pusset opp" :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant! Veldig enig ang Star Wars. Gudene vet hvor mange ganger min bror og jeg så den første. På VHS :-)
   Inntrenger/Blindpassasjer er et must for oss gamlisser som har sett originalen. Og så på NRK da gitt! ;-)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)