Ringmannen av Jan-Erik Fjell

Det har vel ikke hendt siden Fredric Drum-serien fra Gert Nygårdshaug at jeg har blitt så hektet på en krimserie som jeg er blitt av denne fra Jan-Erik Fjell med Anton Brekke som hovedrolleinnehaver og Magnus Torp som co-pilot. Ringmannen utgitt i år er den så langt siste i serien, og samtlige har fått full og nesten full score fra meg. Det sier ikke lite, for jeg er kravstor når det gjelder krim.

Jeg vil ikke spoile noe av innholdet, for disse bøkene må leses kronologisk. Hva som skiller denne serien fra veldig mange av de andre der ute er for meg a) krimplottene er svært spennende, passe troverdige og oppklaringene plausible, b) det spekuleres overhode ikke i vold og gørr, c) karakterutviklingen - og nå tenker jeg på Brekke og Torp - er skikkelig bra og gjør meg nysgjerrig, d) språket er godt og medrivende, e) kapitlene er akkurat passe korte til at det nesten er umulig å legge bøkene fra seg, og f) dersom man er hektet på lydbøker så er de uimotståelig innlest av Helge Winther-Larsen - en av mine personlige favoritter.

Følgende bøker er utgitt med Anton Brekke i førersetet:

 1. Tysteren (2010)
 2. Skyggerom (2012)
 3. Hevneren (2013)
 4. Rovdyret (2014)
 5. Lykkejegeren (2016)
 6. Gjemsel (2019)
 7. Gråsonen (2020)
 8. Ringmannen (2021)

Noen bøker, for meg sjeldent hele serier, er avhengighetsskapende. Anton Brekke-serien er en av dem. Det er snart høst og innetid. Her har du noe å gjøre :-)

Anbefales? Definitivt!

Kilde: biblioteket - Forlag: Strawberry - Utgitt: 2021 - Sider: 379 - Sjanger: Krim

Min datter på en fjelltopp i Ørsta
Relatert til historien? ;-)Kommentarer

 1. Jeg er i gang med denne,på lyd og snart halvveis. Begynte på Tysteren og skal fortsette på den etter at denne er ferdig. Etter en eller flere pausebøker vel å merke. Blitt mye krim her i det siste. Kjekt å høre at du har likt denne serien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Serien er gull! (men grøsser over at du leser denne før resten av serien - avslutningen av RIngmannen er.. eehh..ja - du vet, kronologi og sånn ;-)

   Slett
  2. Ja,jeg vet....Pleier å være nøye med å lese kronologisk men så fristet det veldig siden den nyeste ble tilgjengelig på Bookbites. Men siden du grøsser så vurderer jeg og hoppe av og heller ta det hele fra begynnelsen! Innleseren "slet" jeg litt med til å begynne med men ble vant med stemmen etter hvert.

   Slett
  3. Interessant det du skriver om innleseren. Tine er enig med deg, mens for meg er han perfekt til serien. Du MÅ ikke hoppe av, men du går glipp av forholdet Anton/Magnus fra starten av. Ikke fordi at det betyr alt for serien, men karakterutviklingen er noe det akkurat jeg liker godt med serien. I tillegg til alt det andre. No pressure ;) Det er tross alt syv bøker for denne nye. Det er jo litt å kjøre gjennom :)

   Slett
 2. Jeg kan ikke bli mer enig med deg, i det du skriver om boken, det er alltid like lenge å vente til neste bok :)
  Ta serien fra begynnelsen Beathe! og dere andre, synd å gå glipp av kronologien her, og ikke minst veldig god krim.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja denne gang fikset jeg ikke å måtte vente på lydboka. Og med den slutten!?! Hvor er neste bok??? :-)

   Slett
 3. Moro at flere bokbloggere digger denne, men jeg må lese videre fra bok 4 først. De må jo leses i rett rekkefølge :)
  Godt å ha mange bøker i en bra serie å glede seg til

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er du godt i gang :)
   Løsningen er å ha mange serier man liker, ellers blir det sååå frustrerende å gå og vente på neste bok ut. Tar det for lang tid så glemmer jeg litt ut også, så forfatterne må kjappa på for å holde meg tilfredsstilt. No pressure, og sånn... ;)

   Slett
  2. Haha. Men det er jo sant. Går det for lang tid før en ny bok kommer i en serie, vurderer jeg ofte å lese hele serien på nytt. De første bøkene om Drum har jeg lest 3 ganger

   Slett
 4. Jeg gleder meg til denne boka. LIker godt Fjells bøker, så den er bestilt på biblioteket. Mener at jeg har lest de forgående! Ha en fin høstdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja denne føyer seg fint inn i GODE-SERIER lista. Ennå ikke blitt skuffet av Fjell. Herlig solid! Gled deg :-)

   Slett
 5. Trodde jeg hadde kommentert.... blåst bort???
  Hm.
  Jeg har skjønt at du var fornøyd, men har ikke lest noe av innlegget. Jeg leser denne selv for tiden, har ikke kommet så langt, pga reising og jobb. Men nå er jeg hjemme og har mer lesero i helga.
  Digger denne serien. Fjell er en av mine store favoritter og det virker som han holder koken også her. Så langt.
  Enig ang kronologi i denne serien selv om jeg egentlig ikke er en kronologifreak. Det er så mye med Anton Brekke som det er greit å ha fått med seg.
  Mener det samme om serien til Heine Bakkeid om Thorkild Aske. Tenker du kan like den også. Selv om jeg synes hans siste; St. Avenger, som jeg nettopp er ferdig med, ikke er så bra som de andre... men alle - stort sett- har sine bølgedaler i løpet av en serie.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen spoiler i innlegget. Jeg skriver om serien, ikke boka :-) Jeg ser at du likte den, nå når du har skrevet om den. Som jeg skrev over her - jeg har til gode å bli skuffet av Fjell.
   Og så den der slutten da?!? Jeg er redd jeg kommer til å få abstinenser og håper at Fjell har en plan med å slutte sånn. Halloooo!
   Bakkeid har jeg ikke forsøkt meg på. Ennå. Det ligger bare "litt" flere bøker i lista min nå etter Kapittel. For en opplevelse!

   Slett
  2. Nei, så det - da jeg leste, men vil ikke lese innlegg om bøker jeg leser, eller rett før jeg skal lese dem. Vet jo aldri, noen røper for mye, andre ingenting..
   Den slutten ja, håper de kommer velberget ut av det;)
   Sikkert en plan, eller han ikke vet og lar det stå åpent. Håper Anton overlever. (lov å spoile litt i kommentarfelt har jeg lest)
   - Bakkeid vil du like, men jeg vet hvordan det er med leselister etter festivaler..

   Slett

Legg inn en kommentar