søndag 25. januar 2015

"Allegiant" av Veronica Roth

Det var serien sin det, som gikk ut av historien med det største *PFFFF* jeg har hørt på lenge! Må innrømme det først som sist, jeg ble skikkelig skuffet!

Ingen spoiler!
Ei fantastisk bra førstebok Divergent, som jeg ikke klarte å legge fra meg. Troverdig dystopisk verden, nye og annerledes karakterer og fraksjoner med friksjoner, høyt tempo og en cliffhanger av de store avslutter boka. Insurgent fortsatte der førsteboka slapp, og kommentarene mine etter spist andrebok er "Jeg må få igjen pusten! Jeg begynte igår ettermiddag på boka og sovnet rundt 02:00... Før frokost ble resten lest, for å si det slik." Så kom Allegiant... Å bevare meg vel. Tempoet datt i bakken: "Hva var nå poenget med serien da, Roth?" Tammere avslutning skal man lete lenge etter, og avslutningen ble også tværet ut. Der hovedpersoner dør sitter man igjen med null følelser, og jeg mistenker at Roth har sett det selv. Her må man i det minste ta livet av noen for at noe skal skje i det hele tatt. Litt sånn tredjeboka-Hunger-Games sjakktrekk. Men der det fungerte i HungerGames så ble det bare platt her.

Nei vet dere hva. Dette var rett og slett bortkastet tid. Og som Ingalill på Moshonista-bloggen nevnte i en mer enn treffende kommentar:  
Allegiant er den verste oppfølgeren i manns minne. Den blir bare verre og verre, og det verste er at å lese den har tilbakevirkende ødeleggende kraft på de to første. Plutselig ble hele serien bare teit. ULTRATEIT.
Det kan ikke sies bedre.

Stay away, husk driven og tempoet fra Divergent og Insurgent og la serien bli med det.


Kilde: Egen ebok
Utgitt:2013
Forlag: Katherine Tegen Books, Amazon download
Sideantall papirbok: 544 laaaaange sider
ISBN: 978-0062024060
Utfordring: GoodReads8 kommentarer:

 1. Eg likte Divergent, var ikkje superimponert over Insurgent... Og Allegiant har eg framleis ikkje lese ferdig. Forklaringa på systemet er interessant, men eg *hatar* at Four har fått eigen forteljarstemme. Tykkjer ikkje at han er så spanande på "innsida" som på utsida, og tykkjer og at han snakkar ned Tris ein del. Får inntrykk av at han ser på ho som ei skjør, lita jente - og det er ho jo ikkje i det heile tatt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig når det gjelder fortellerstemmene. Her blir det mye pjatt og det fungerer utrolig dårlig. Det å veksle annenhver gang mellom Tris og Four blir veldig påtatt og kunstig og det gir lite og ingenting til verken karakterene eller historien som helhet. Fortellerknepet som fungerte med stor suksess i bla. The Song of Ice and Fire blir her helt håpløst. jeg var ikke spesielt imponert over forklaringen og løsningen på "systemet" heller. Det luktet veldig lettvindt. At du ikke har lest boka ferdig ennå sier vel også en del... Tris var sterk, ernergisk og trassig i de første to bøkene. Her ser vi litt av trassen, men er enig i at hun blir vinklet helt feil fra Four sin side. Nei dette var ikke noe særlig, gitt...

   Slett
 2. Så beærende å bli sitert mens man bruker slike høyverdige ord som teit og ultrateit, i caps -)

  Som du vet er jeg enig i hvert ord, også i det som kommer fram i kommentarfeltet om synsvinkler, veikhet og plott. Skal ikke si mer, selv om det egentlig ikke gjør meg noe å spoile denne boka, kanskje folk da forstår at lesetid er bedre spent andre steder. Jeg har aldri trodd på myten om at - det spiller ingen rolle hva du leser, så lenge du leser - . Les ihvertfall ikke Allegiant.

  Det var forresten den første boka jeg leste ifjor.
  Perfekt start på året - opp - opp - opp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Og så fikk jeg ikke med meg omtalen? Kanskje du ikke skrev om boka i det hele tatt? Neste gang du kommer over et slikt (makk)verk så er du pliktet til å kjøre synlig varseltrekant i bloggen!!! ...og når det gjelder høyverdighet... Syns du Allegiant fortjente noe bedre? Jeg skal gjerne fjerne capslock evt hele sitatet om du trekker det tilbake -) Når det er sagt - jepp - herfra går det kun en vei. OPP! Ikke så galt osv! Og nå er også kortlisten dukket opp. Jeg har lest 0 - INGEN - av bøkene tidligere. Gleder meg! Og håper jeg kan kjøpe samlesingsboka for februar i ebokformat, for jeg forlater Stavanger lørdag grytidlig morgen.

   Slett
 3. Hmm. Jeg føler jo at jeg gjerne vil lese slutten på serien, men samtidig lurer jeg nå fælt på om jeg bare skal la være :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da leser du på eget ansvar Astrid Terese. Ingen klager akseptert, cause we told you so...hehe... ;-)

   Slett
 4. Jeg har bok 2 og 3 liggende, lånt fra biblioteket, som jeg må få lest., Har hørt ymse om siste bok, så det blir spennende å se hva jeg selv kommer til å mene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det ser jeg fram til. Jeg syns bok 2 innfridde, mens bok 3 falt i bakken. Jeg lurte først på om det var fordi det var gått altfor lang tid siden jeg leste bok 2, men tror dessverre ikke det. Siden det er liv i bloggen din igjen så skal jeg følge med på omtalene :-)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)