fredag 1. august 2014

NORSK strømmeløsning for både ebøker og lydbøker!

Nå skjer det virkelig noe på det norske markedet! Cappelen lanserer nemlig Spotify for bøker! Bare få dager etter Amazon slapp informasjonen om en abonnementstjeneste på ebøker så kommer nå Norge på banen med egen løsning - og den kommer FØR Amazon tjenesten lanseres i Norge. Smart! La oss nå håpe at tjenesten svarer til forventningene. Prisen er det ingenting å si på. For 169 kroner i måneden vil nordmenn få tilgang til 20.000 bøker, på norsk, svensk og engelsk.

Løsningen blir allerede tilgjengelig i august - du kan lese mer om den HER.


.

5 kommentarer:

 1. Jeg har jo gnålt om dette noen dager nå, Oppmeldt, påmeldt, men foreløpig ikke testet. Må høre ferdig Goldfinch først. Ser det kommer e-bøker etterhvert, men det er som nevnt tidligere ikke like interessant som lydbøkene. Jeg vil ha alt på en plass, på kindle, som er grunnen til at jeg heller ikke er spesielt ivrig på bibliotekets e-bok løsning. MEN, fikser Storytel dette, er alt som det skal være.
  , og hvis appen er like god som audible.
  Kan allerede si at den ikke er like pen, og har et par store, nesten uoverkommelig mangler, som kanskje er nødvendig siden audible (foreløpig) ikke er streaming. Problem 1, kun streaming tilgjengelig fra pc. Audible lar deg laste ned og laste opp til hvilken device du måtte ønske. I mitt tilfelle bittesmå mp3 spillere jeg kan ta med på joggetur i alleslags vær. (sansaclip).

  Problem 2. Ikke mulig å kontroller boka fra headsettet, noe som burde være lett nok for dem å fikse.

  5t igjen av Goldfinch, også blir det Storytel test, muligens politikerbio, mest trolig noe helt annet -)

  (Veldig, veldig smart av dem å få dette ut nå. For, den dagen, amazon kommer med kombinert e-bok/lydbok løsning blir det umulig å stå over, og da må Storytel både ha befestet sin posisjon på norsk og tilby noe som vi overhode ikke kan få fra Amazon for at jeg skal betale for begge. Viktigst her blir da send-to-kindle og blodferske norske lydbøker de ikke har på biblioteket, blodferske før de kommer på biblioteket.)

  See, der fikk de allerede en review!

  SvarSlett
 2. Dette kan fort bli interessant. Eg er som kjent av og på fan av av ebokbib, men om Storytel skal tilby norske lydbøker blir det fort slutt på hakk i CD-platene som eg bruker å låne på biblioteket. Det er mykje av årsaken til at eg høyrer mykje utenlandske lydbøker og lite norsk.

  Må nok sjekke ut Storytel, men om det er som Ingalill sier at du ikkje kan høyre offline (som du kan med Audible) blir det fort krøkkete for min del. Det er jo offline eg bruker Audible mest...

  SvarSlett
  Svar
  1. Elida: Det er bare fra pc du må streame, på telefon og brett er det muligheter for offline. Hvis ikke hadde det jo ikke vært aktuelt i det hele tatt. Har tilbrakt formiddagen med å browse og de har MYE, svensk og engelsk også.
   Et varsko, flere bøker er forkortet, og det er ikke alltid like lett å se.
   Ble feks, veldig glad for å se at de hadde Mantels Bringing up the Bodies, helt til jeg så at den var på 7t - imotsetning til Audibles som er på 14. Overrsket over at det finnes så mange kortutgaver av bøker.

   Slett
  2. Ja, eg la merke til det med offline-funksjonen. Appen er nå lasta ned, og må testes. Eg såg heller ikkje muligheten til å bruke appen om den ikkje hadde offline-funksjon. Det er jo offline eg lytter mest :-)

   Det er jo heilt tullete å gi ut bøker som er abridged. Det veit eg det fins litt av hjå audible og :-/

   Slett
  3. Gi oss en teknisk GOD løsning, der Kindle (og andre lesebrett) likestilles med telefoner, nettbrett og PC. Først DA kan man snakke om en løsning som kan få gjennomslagskraft. Slutt med halvferdige prosjekt som ikke hele bransen stiller seg 100% bak. Det har vi hatt nok av! (ref. den fantastiske Bokskya...) Er jeg heldig får jeg inn en kronikk i DN om akkurat dette...

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)