tirsdag 1. januar 2013

2012 - Beste, verste, lengste, morsomste osv...

Inspirert av Karen på bloggen Hysj! Lesing pågår så kommer her en liten kavalkade på topper og bunner og andre konklusjoner fra leseopplevelsene mine i 2012. Her var det mye variert, både i innhold og kvalitet. Jeg er likevel veldig fornøyd med utvalget og variasjonen av bøker jeg mer eller mindre planlagt leste ifjor. Jeg endte opp på 89 leste bøker og er veldig fornøyd med det. Bøkene som fortjente å havne på kavalkadelista mi er følgende:

 • Årets beste: En Norsk Spion av Aslak Nore. En mer enn verdig arvtaker etter spionroman-favoritten min John Le Carré. Og så norsk da, på toppen av det hele.
 • Årets mest langtekkelige: The Mysteries of Udolpho av Ann Radcliffe. Dette var mer et 1700-talls naturmaleri enn ei bok. Klarte å fullføre 25% og det står det faktisk respekt av :o)
 • Årets etterlengtede: Insurgent av Veronica Roth 
 • Årets overraskelse: En Overflødig Kvinne av Rabih Alameddine
 • Årets klassiker: The Monk av Matthew Lewis veldig tett fulgt av Catch-22 av Joseph Heller
 • Årets beste krim: Definitivt Korsbæreren av Tom Kristensen. Jeg kunne ikke legge boka fra meg!
 • Årets sci-fi: Redshirts av John Scalzi og I, Robot av Isaac Asimov
 • Årets fantasy: Slaget på Vigrid av Kristine Tofte
 • Årets YA: Insignia av S.J Kincaid
 • Årets skrekk/thriller: Trilogien The Ring/Spiral/Loop av japaneren Koji Suzuki (omtale av de to siste kommer - nettopp ferdiglest)
 • Årets skuffelse: Mamma er en Countrysang av Cathrine Evelid
 • Årets morsomste: Agnes i Senga av Heidi Linde
 • Årets merkeligste: Doppler av Erlend Loe

Jeg gleder meg til 2013 og alle bøkene jeg vet jeg kommer til å kose meg med. Lesemålene er allerede på plass, så nå er det bare å gyve løs. Var imidlertid litt snurten imorges da jeg innså jeg hadde glemt (!!) å bestille meg lesesirkelboka for januar, Kafka på Stranden. Det er nå gjort, så jeg får nøye meg med Harens År i mellomtiden. Alltid nok bøker å ta av... ;o)
.

16 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest noen av disse :O

  Må virkelig lese Kristine Tofte sin første bok.. :) Står på topp av leselista i 2013 :)

  Godt nyttår

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan glede deg til Tofte-boka. Jeg starter på bok nr. 2 i serien sånn ca. i februar :o)

   Slett
 2. Takk takk! Oppsummeringer er morsomt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns også det, og jeg likte Karin sin korte og konsise variant. Kjapt adoptert :)

   Slett
 3. Morsomt! Jeg ser vi har Eirabu og En norsk spion med på listene begge to. Jeg leste En norsk spion på nyttårsaften (rolig kveld her) og var veldig spent. Jeg hadde hørt så mye bra om den, spesielt fra deg og Line, men den var virkelig bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt du likte spionboka. Da jeg satt meg ned for å konkludere årets beste så kan man jo legge vekt på så mange forskjellige element. Valgte den som både overrasket mest, hadde beste historien, holdt meg våken om natta og en forfatter som jeg definitivt vil lese mye mer av. Likevel vanskelig, for jeg har lest mange gode bøker i 2012.

   Slett
 4. Artig!
  Insurgent hadde jeg forresten helt glemt bort, så takk for påminnelsen. Tenk at jeg kunne glemme å lese den som jeg var sååå utålmodig etter. Yay til Eirabu og Heller, og jeg skjønner at jeg må få lest den norsk spionen.
  Godt Nyttår
  ( - fra bunnen av mitt sykeleie, disse nyttårshilsningen jeg lirer av meg idag føles som et forskudd på den maratonen jeg har lovet på meg. Hard work!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Neimen har du glemt Insurgent? Da har du en god oppfølger å se fram til i 2013! :) God bedring Ingalill - ikke noe morsomt å ligge syk! Håper du får lest litt der nede på bunnen (?). Du vet, når du ligger der nederst så er det jo bare en vei å gå, opp og fram! Håper du kommer deg på beina kjapt :o)

   Slett
 5. Lurer på om jeg ikke må lage meg en slik liste, lister er alltid kjekt. Eirabu er nettopp begynt på, som langlesing. Kafka kjøpte jeg meg i dag fordi jeg fikk gavekort på bokklubben(les innmelding) Et godt nyttår til deg,Marianne:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende med Kafka, den gru-gleder jeg meg til. Ikke så veldig begeistret for Murakami sålangt, men har hørt at denne skal være mye bedre enn den forrige jeg leste. Godt nyttår til deg også Beathe! :o)

   Slett
 6. En bokelsker er sjeldent i beit for lesestoff, ja. ;)
  Song for Eirabu-boka er fantastisk, og så snart jeg kommer meg til Trondheim igjen etter en forlenget nyttårsferie, skal jeg gyve løs på bok nummer 2. Gleder meg!
  Ønsker deg et godt nytt leseår. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal også lese bok nr 2 veldig så snart. Skal bli spennende å se hva vi synes. Bok 1 var jo veldig god da, og overraskende nok syns jeg den var flott å lese på nynorsk! Et godt nytt leseår ønskes deg også Tone :o)

   Slett
 7. På din liste er det jammen meg mange bøker jeg har lyst til å forsøke meg på, Marianne(vel ikke de som har skuffet da, det frister ikke så veldig). Spesielt tror jeg En norsk spion kan fenge, fikk lyst til å lese den sammen med min samboer(i prosjekt høytlesning på sengekanten).

  Ønsker deg et riktig godt nytt bokår, må 2013 gi oss mange fantastiske leseropplevelser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Forbered deg på lange sengekantopphold, for En Norsk Spion var vanskelig å legge fra seg :o) Ønsker deg også et flott, nytt bokår med masse spennende blant permene!

   Slett
 8. I, Robot er ei utrolig god bok! :) Ellers synes jeg Doppler er veldig morsom, men styr unna oppfølgeren. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg digger Asimov! Har akkurat startet på den opprinnelige Foundation og gleder meg stort. Satser på å lese alle de tre "gamle" i serien :o) Tenkte også på å kjøpe meg Volvo Lastvagnar som visstnok er oppfølgeren til Doppler, men ble litt i stuss nå. Dersom den er langt fra like god (?) så kan jeg like gjerne sitte med Doppler som eneste Loe bok for en stund... Det finnes jo nok å lese :o)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)