mandag 31. desember 2012

2012 bekjennelser...

Da ser det ut som lyset blir blåst ut for 2012 om kun kort tid, og det er på tide å ta et aldri så lite kjapt tilbakeblikk på lesemålene for året som er på hell.

2012 var første hele året jeg blogget, og jeg var derfor veldig usikker på både hvor mye og hva jeg kom til å lese. Jeg fikk likevel klort ned noen målsetninger - og slik gikk det... (detaljer HER)


Lese 100 bøker i løpet av året

Målsetningen ble justert til 85 i september, etter august-statistikkens begredelige resultat. Sommeren ble, til tross for mange timer på solsenga, mye magrere enn antatt. Det viste seg at periodene jeg trodde jeg ville lese færre bøker ble de mest effektive månedene. Jeg nådde uten stress målet på 85 og endte opp med 89 leste bøker for 2012. Det er jeg usedvanlig godt fornøyd med. Lesing skal være gøy - ikke press. Nå vet jeg bedre å planlegge for neste år!

Etter realitetssjekk og nedjustering - Lesemål i boks!


Lese minst 10 debutanter

Jeg har vært svært lite flink å lese debutanter. Det ønsket jeg bevisst å gjøre noe med. Etter opptelling av året så endte jeg på 12 debutanter!

Lesemål i boks!


Lese minst 5 forskjellige, for meg nye norske forfattere

Siden jeg ved årsinngang leste 95% engelsk litteratur så var 5 nye, norske forfattere et krevende nok mål for meg. Jeg teller imidlertid 19 nye norske forfattere på lista, og det er en GEDIGEN opptur! Jeg har (omsider) fått sansen for norsk litteratur!!!

Lesemål i boks med 4 ganger STIL!


Lese 3 klassikere

Denne satt også ganske så langt inne - helt til jeg meldte meg opp på Lesesirkelen hos Line. Jeg hadde ingen tro på at jeg klarte å pløye meg gjennom 3 stk... Når opptellingen gjøres i skrivende stund så har jeg lest ikke mindre enn 6 stk !!! Ok - den ene var kanskje "juks", for det var Knut Nærum's versjon av Peer Gynt - "Peer". Men likevel :o)

Lesemål DOBLET !!! 


Prøve å anmelde alle leste bøker

Med unntak av trilogien jeg leser akkurat nå som blir avsluttet idag, 31.12.2012 (og som skal omtales under ett) så har jeg anmeldt samtlige bøker jeg har lest i år! YESS! Det er målsetningen sin det!

I boks !!!


Fiaskoer

Så kommer de ikke fullt så suksessrike målsetningene... og de feier jeg fort og elegant over, siden jeg er veldig VELDIG fornøyd med målsetningene jeg faktisk nådde med schtiiil...

 • Bli mer aktiv på den engelske bloggen min - Den ble droppet i mai for never to resurrect...
 • Lese 52 noveller - Fiasko, endte på 19...
 • Lese ferdig "Historien om Norge" bind 1 - Katastrofe

Jeg er umåtelig klar for å gripe fatt på nok et leseår. Målene for 2013 er så godt som spikret, og de finner du HER. Denne gang skal ingen målsetninger justeres underveis -

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.

TAKK TIL ALLE FOR ET UTROLIG HYGGELIG ÅR I BOKBLOGGER-VERDENEN!
.

10 kommentarer:

 1. Ojj.. Syns du klarte deg utrolig godt.. Grattis :D

  Godt nyttår :) Og lykke til med neste års mål :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Moonstar :) Ser du har vært i Afrika og kost deg. Mitt favoritt reisemål! Spar spar spar og reis deretter på safari til Botswana. Heaven on earth! Godt Nyttår til deg også :o)

   Slett
 2. Hurra for svært høy måloppnåelse! Ønsket deg en flott nyttårsaften, Marianne, og så "snakkes" vi på nyåret. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det vi gjør, Silje :-) Ha en flott nyttårsfeiring du også! Knib ;o)

   Slett
 3. Du er en fantastiskfin og fargerik brikke i det store bokbloggpuslespillet. gleder meg til å følge deg også i 2013!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelige ord ellikken! Tusen takk :o) Og jeg fortsetter inn i 2013 å følge dine boksprell. Det morsomme med deg er at du leser nokså forskjellige bøker i forhold til meg - ser vi har lest kun 4 felles bøker i 2012 - og da får jeg tips om svært så mange for meg ukjente forfattere. Ønsker deg et supert kommende leseår :o)

   Slett
 4. Det må sies å være en glimrende leseresultat!

  Ønsker deg et supert leseår i 2013 :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er strålende fornøyd med 2012 :o) Skrur til kravene for 2013 uten at jeg føler jeg går på akkord med friheten til å lese hva jeg vil. Gleder meg til nytt år og nye muligheter og ønsker deg et fantastisk, nytt bokår :o)

   Slett
 5. En flott oversikt med mange flotte lesemål nådd! Jeg kunne tenke meg å sette mitt eget år opp for å se hvordan jeg står - et var en stilig måte å gjøre det på.
  Ønsker de et godt nytt leseår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Astrid Terese. Jeg har lært at det er kjekt med lesemål. De får meg bla. til å lese bøker jeg ikke ville ha vurdert i utgangspunktet, og jeg har fått meg mange flotte leseopplevelser på den måten. Utfordre seg selv er bra, bare det ikke blir et stressmoment. Et godt nytt leseår ønskes deg også i 2013 :o)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)