fredag 11. januar 2013

Ebok-prosjekt avslutta før det begynte...

Diskusjonen om e-bøker og biblioteksutlån går hett for seg om dagen. Aftenposten bidrar i debatten HER.
"- Vi har til nå inngått avtale med Gyldendal, Lydbokforlaget, Piratforlaget, Samlaget og Vega forlag, og er i dialog med en rekke andre forlag. Men Aschehoug og Cappelen Damm har sagt nei, sier bibliotekfaglig direktør Kjartan Vevle i Biblioteksentralen til NTB."

Jo mer dialog og flere som involverer seg desto bedre! Dette skaper debatt, og sparker forhåpentligvis i rett retning. Man kan ikke annet enn å håpe.


Ebok-prosjekt avslutta før det begynte

Dette er en mer lokal sak igjen ang. Ryfylkebiblioteket, men gjelder likevel for hele landet. Aftenbladet tar for seg det såkalt vellykkede (??) ebok-utlånsprosjektet HER.

Ekstra interessant er det å lese dialogene rundtom på nettet for tiden når det gjelder ebøker og ebok-utlån. Uttalelsen jeg så her om dagen at "ingen låner jo på prøveordningen" var den morsomste. Ikke rart ingen låner e-bøker - dette var jo ikke lansert engang før nedleggelsesryktene om samme ordningen dukket opp!!!

Det positive er likevel at saken er blitt en liten, het potet. La oss håpe at forlagsforeningen, bibliotekene og kulturrådet sammen med forfattere og andre involverte vil se at dette faktisk er framtiden! E-bøker er kommet for å bli! Det første som imidlertid må gjøres er å omdefinere ebok-begrepet. Eboka er ingen "tjeneste" - det er en bok på samme nivå som papirboka!


Ooop - tiiiii - miiiiist, vi vet det går braaa tiiiil siiiiist :o)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)