To diktsamlinger: Frukt og grønnsaker av Erika Jong og Den kvite rosa av Olga Ravn


I forbindelse med diktlesesirkelen som jeg er med i så tok jeg med meg disse to samlingene fra biblioteket. Utfordringen for januar var å lese ett eller flere dikt om kjærlighet. Til min fortvilelse, irritasjon, frustrasjon - stryk det som ikke passer - så fenget ingen av disse meg. 

Den kvite rosa var nok samlingen jeg likte best, en rekke svært korte dikt hver på bare noen linjer på hver side som handlet om sykdom, tap og kjærlighet. En samling full av metaforer.

Frukt og grønnsaker ble altfor "in your face" til at jeg likte den. Erotisk, surrealistisk og svært så feministisk til tross, jeg fikk ikke til denne heller.

Begge diktsamlingene burde i utgangspunktet passe meg godt å lese. SÅ uerfaren er jeg ikke med lyrikk, men jeg klarte ikke å ta disse til meg. Derfor kan jeg heller ikke gi noen fornuftig omtale. Det jeg imidlertid KAN levere, er en flott samleomtale av begge diktsamlingene på bokbloggen til Beathe. Til forskjell fra meg så passet denne lyrikken henne som hånd i hanske.

Stol mer på Beathe enn meg her, just sayin'...

Klikk her for link til Beathe sitt innlegg. Som ekstrabonus har hun også skrevet om diktsamlingen Ly av Ingvill Solberg.


Kilde: Lånt på biblioteket - Utgitt: 2020/2019 - Forlag: Samlaget/Oktober - Sider: 164/97
Sjanger: Dikt, Lyrikk
.

Kommentarer

 1. Det er ikke alle bøker man får kjemi med. Litt som mennesker. Det betyr jo ikke at de er dårlige, bar at de ikke passet deg. Og jeg vet det finnes nok bøker der ute som du vil ha gode leseopplevelser sammen med :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke så farlig. Heldigvis er jeg ikke altetende og klarer ennå å gjøre meg opp en egen mening :-) Tenker med gru tilbake på videregående der jeg taktisk alltid skrev "tolk novelle/dikt"-oppgavene fordi læreren automatisk gav bedre karakter til dem som gjorde det. Du verden så mye jeg "likte", gitt ;-)

   Slett
 2. Jeg henta Olga Ravn sin bok på biblioteket i dag. Jeg skal ta en kikk på den etter hvert. Det er mange som har likt den. Den andre kjenner jeg ikke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal bli interessant å se hva du synes. Jeg pleier som sagt få noe ut av det meste, så kanskje det bare var tidspunktet mitt som var feil. Eller muligens forventningen.

   Slett
 3. Så dumt at disse ikke matchet da.. Men sånn er det jo innimellom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Can't win them all. Derfor var det fint at Beathe likte begge samlingene godt :)

   Slett

Legg inn en kommentar