torsdag 23. august 2018

Kapittel 2018 i StavangerTenkte jeg ville minne alle mine blogg- og facebookvenner på at det nå er en måned til Kapittel-festivalen braker igang i Stavanger. Datoene er onsdag 19.-23. september, og hovedtemaet er Samhald (jepp, i år kjører Kapittel nynorskversjonen :-)

Festivaltemaet er ifølge Kapittel inspirert av det som ser ut til å være et press mot nasjonalt og kulturelt samhold i Europa og andre steder som følge av politisk uenighet og øket mangfold. Neste år er det også hundre år siden avslutningen av første verdenskrig. Folkeforbundet, som er forløperen for FN, ble dannet som en direkte konsekvens av krigen og en erkjenning av behovet for europeisk og internasjonalt samhold for å unngå katastrofale kriger. Språklig og kulturelt fellesskap i Norge vil også være en del av tema.
 • Programmet er svært spennende! Kapittel 18 dag-for-dag finner du i detalj HER
 • Bokbloggerne er i år en del av Kapittel-programmet. Vi deler ut Bokbloggerprisen i Salongen i Sølvbergets 4. etasje lørdag 22. kl. 16:00
  • Bokbloggerprisen er en demokratisk og uavhengig litteraturpris som stemmes frem hvert år av norske bokbloggere. Prisen deles ut til norske bøker i to ulike klasser: Årets roman og Åpen klasse, der sistnevte omfatter alt som ikke er romaner skrevet for voksne.Prisen deles ut i september for bøker originalt utgitt på norsk foregående år, i år altså på Kapittel.
 • Kapittel-sjef Espen Røsbak tipser om hvilke bøker som kan være flotte som forberedelse til festivalen i egen podcast HER


Vi er foreløpig et tjuetalls bokbloggere som samles i Stavanger denne uka. Tidligere har utdelingen av Bokbloggerprisen vært lagt til Oslo ifm Oslo Bokfestival som gikk av stabelen på høsten. I år er vi så heldige å ha fått gjengen over til Stavanger.

Vi gleder oss til bokbloggersamhold! Alltid kjekt å møtes ansikt til ansikt, bokbloggerne er representert fra Alta i nord til Flekkefjord i sør, det blir garantert  engasjerte litteraturdiskusjoner, beinhard kamp om quiz-seier, spennende utdeling av pris til vinnere av Årets Roman og Åpen klasse samt et besøk eller ti til byens lokale bokhandlere. Man drar da aldri tomhendt hjem fra bokfestival ;-)

Vi gleder oss, og håper å se mange av dere der :D
13 kommentarer:

 1. Og hvordan melder man seg på dette - hilsen bokblogger som blogger for www.bokmerker.org og som bor i Stavanger?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sendt deg venneforespørsel på Fb. Svar på denne så er det enklest for meg å gi deg all info. Du er hjertelig velkommen 😊👍

   Slett
 2. Gleder meg til å møte alle sammen. Må tegne et kart hvor hotell, Sølvberget og Kapittel befinner seg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tine, det ligger kart på arrangementet på FB 😊

   Slett
 3. Dette blir sikkert kjekt!Må kose dere og så satser jeg på at noe blir dokumentert Via insta og Facebook. Får se om jeg knoter meg til å melde meg på til neste år 🙂

  SvarSlett
 4. Gleder meg, gleder meg, gleder meg! :D

  SvarSlett
 5. Høres ut som et spennende event! Jeg var på tvangslesing med to flotte damer som snakket så interessant om bokbloggertreffet :) Ekstra flott at det er en del av festivalen Kapittel :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå har vi fått en litterær ramme rundt treffet igjen. Det kan bli kjekt! Jo flere bloggere, desto bedre ;)

   Slett
 6. Kjente faktisk litt sivende blogglyst etter å ha lest dette!!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)