fredag 8. juli 2016

#4 Bokryggpoesi fra ebokhyllami

I denne rundens fjerde bidrag var det naturlig å grave litt i litteraturstudiebøkene mine. Det har nemlig ikke gått meg hus forbi at bokryggpoesi rimer på ebokhyllami. Ikke nok med at ordene rimer på endevokalen, men metrikken/rytmen er også identisk - fordelingen av trykktunge og trykklette stavelser.

Med dette i bakhodet begynte jeg å saumfare bokhyllene, og fant ikke bare endevokalrim i tråd med ebokhyllami/bokryggpoesi. Jeg fant også sammenhengende metrikk - nærmere bestemt korjambe (versefot som består av 1 lang, 2 korte og 1 lang stavelse). Hva gir du meg!

Resultatet fra ebokhyllami sin bokryggpoesi denne fredagen ble derfor denne:
Epidemi
Blindt raseri
Kykelipi
Ren Poesi 


 Da kan jeg ta helg med faglig god samvittighet :-)

For flere fredagspoeter med bidrag, sjekk Pia's Kulturkrok.


10 kommentarer:

 1. Hahahaaaa, dette var fornøyelig fantastisk :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Og der slår du til med en allitterasjon i svaret ditt Pia, virkelig vakkert ;)

   Slett
 2. Ha, ha! :-D Det var både morsomt og fint Marianne. Og at du klarer å huske disse dikt "tingene". Jeg faller nesten ut når noen starter å snakke om dem :-) Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke mange årene siden jeg tok årsstudium i nordisk litteratur på UiS, Astrid Terese. Dette sitter langt framme i pannebrasken fremdeles, for vi hadde en veldig god foreleser. Men jeg måtte slå opp korjamben, var noe usikker på rytmen :)

   Slett
 3. Ha, det var nå jeg skulle hatt et passende bokstavrim å komme med men jeg er blank. Veldig bra og du kan ta helg med veldig god samvittighet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jeg gjort. Og neste uke skal jeg prøve meg som geriljabokbloggpoet i Stavanger :-)

   Slett
 4. Fabelaktig!

  Ha en fin fredag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe..takk Birthe - her har vi hatt en helg (til) i gråværets tegn. I utgangspunktet kanskje ikke så positivt når kalenderen sier sommer, men for en leser - oh la la, kvalitetstid med bøker! :D

   Slett
 5. Jeg ligger etter i blogg-lese-rullen min som du ser, over 200 dager etter. Men så glad jeg er for at jeg leser på etterskudd likevel, for denne var jo helt fantastisk, jeg signerer utropene til de over meg.

  Ønsker deg og dine en kjempehelg!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)