lørdag 5. oktober 2013

"The Norwegian Hytte" -- smakebit på søndag!

Jeg sitter her og leser det som må være den optimale julegaven for enhver hytteeier å få under juletre i år. Boka "The Norwegian Hytte" av Jenny K. Blake er rett og slett priceless. Dette er ei fantastisk morsom bok for alle hytteeiere, og alle dem som har/skal ha/har hatt engelsktalende mennesker med seg på hytta si - enten på fjellet eller ved sjøen. Her er det varm humor, festlige illustrasjoner og et på-kornet view av den norske hytta sett med utenlandske øyne.
Jenny K. Blake
Bildekilde: schibstedforlag.no

Teksten er en miks av engelsk og norsk, men med overvekt av det engelske språket. Man trenger imidlertid ikke være skarp i engelsk verken for å forstå teksten eller humoren! Med en herlig blanding av dikt, pakkelister, nødvendigheter for overlevelse i den norske hyttefjellheimen, et skjevt blitt på janteloven og sjarmerende illustrasjoner ble denne boka som jeg faktisk fikk i bokpakke på forlagsmøte med Schibsted en av favorittene nå i høst. Jeg tenkte først å gi den bort i presang, men har bestemt meg for å beholde boka og heller kjøpe 4 til. Perfekt julegave til våre irske slektninger som flirer hver gang de kommer på hyttebesøk til Norge.

Den australske forfatteren Jenny Blake jobbet for Scandinavian Design Group for en periode og i løpet av hennes opphold i Norge fikk hun et spesielt forhold til den unike kulturen og det dramatiske landskapet vårt. Med humoristisk vinkling på hyttelivet i Norge tar hun nordmenn på kornet med morsomme illustrasjoner og ikke få gjenkjennende situasjoner . Løp og kjøp!

Noen få utdrag fra boka følger....i'd like to live in norway,
as happy as can be,
with a little hytte,
it'd mean the world to me.

i'd escape there on the weekends, 
to ski and hunt and hike,
in summer i'd pick berries,
and ride upon my bike

there'd be no running water,
or power for a light,
just a well nearby and
candles for at night.
 Årets beste julegavetips sålangt :o)

27 kommentarer:

 1. Hehe, så kult..:) Norske hytter er nok noe spesielt.. særlig de uten strøm, men det er det vel nesten ingen som har lenger..? God søndag Marianne.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. God søndag til deg også! Nei hytter uten strøm er vanskelige å oppdrive nå tror jeg. Selv er jeg oppvokst på hytte uten strøm og innlagt vann. Må si det var utrolig koselig likevel, selv om det er greit å komme til egen hytte nå hvor sengetøyet IKKE er frosset fast til veggen og man må brekke opp dolokket...

   Slett
  2. Hehe, ja det husker jeg også av hyttene fra barndom/ungdomstid--- uten strøm, utedo, talglys, koking av vann etc.. det hadde sin sjarm.:)

   Slett
  3. Definitivt! Nå klages det på at internettet til hytta er ustabilt og at det mangler TV-kanaler i forhold til hjemme... Noe var bedre før :)

   Slett
 2. Ja,denne er morsom:) Begynte å bla i den i går og det endte med at jeg leste nesten hele boken. Må være den perfekte julegave! Ha en fin søndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Definitivt morsom :o) Happy søndag til deg også, her striregner det....

   Slett
 3. Spørs om jeg må sjekke denne- jeg bor tross alt på ei seter i tre-fire måneder i året...
  Morsomt med kombinasjonengelsk, norsk og tegninger ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du hva, da bør du virkelig ta en titt i boka. Utdragene over her er bare noen få. Det finnes så utrolig mange perler blant illustrasjonene og kommentarene at den MÅ du bare få i hus :o)

   Slett
 4. Till och med jag, som aldrig varit i en norsk hytte, tycker det här var fantastiskt :) Men lite liknar det det svenska kynnet... :)

  SvarSlett
 5. Haha, denne ser jo kjempemorsom ut! Takk for et supert julegavetips!

  SvarSlett
 6. Det är nästan så jag kunde tänka mig den som julklapp också:-)

  SvarSlett
 7. Den vet jeg hvor du fikk, for den lå også i min gavepose :-) Jeg tenkte jeg skulle gi den i gave til en venninne i USA (med norske røtter). Må være helt perfekt :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er boka den perfekte julegave !!! :D

   Slett
 8. Haha vad festligt, tack för ett väldigt bra tips! :)

  SvarSlett
 9. Gull. Burde illustreres med ylvisvideoen - The Cabin!

  SvarSlett
  Svar
  1. HAHA - ja der sa du noe! Den er skikkelig kul :o)

   Slett
 10. Hahaha denne er så søt, morsom og fin. Hadde også tenkt å gi min bort, men så orker jeg ikke skilles fra den ;-) Godt tips fra Ingalill, den burde illustreres med Ylvisvideoen

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke skill deg fra boka! Kjøp heller flere og gi bort i presang. Virkelig en sjelden perle blant all skjønnlitteraturen vi "druker i"... Ikke det at jeg klager, men hytteboka var noe for seg ja.

   Slett
 11. I år skal jammen jeg også kjøpe noen bøker i julegave, skal gi bort en diktsamling til ei og en svensk bok om historiske katter til en kattegal venninne. Hvert år Snåsamannen kommer ut med ny bok har jeg gitt den i bursdags eller julegave til stefaren min, ååå han er så glad i mannen der. Forresten, har du sett musikkvideoen til sangen The Cabin av Ylvis? Klart har du det! Haha, den er MORSOM.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er alltid gøy å gi bort bøker når man vet man "treffer" med kjøpet! Jeg gleder meg rett og slett som en unge å sende boka avgårde i julepresang :o) The Cabin? ÅFF KÅRS har jeg sett den. Priceless !!!

   Slett
 12. Vilken kul smakbit! Tack för tipset! Det är alltid kul med hur olika länder ser på ett annat lands kultur, och vilka roliga illustrationer!

  SvarSlett
 13. For en morsom bok! Å ta nordmenns forhold til hytter på kornet slik som dette er virkelig genialt. Perfekt julegave til hyttefolk, ja, takk for tips :)

  SvarSlett
 14. Elske smakebiten din!:D Hihi, den må jeg gi i gave til noen! Takk for super smakebit! Og gavetips i slengen:) Ha en strålende kveld!

  SvarSlett
 15. Takk for artig smakebit - denne skal eg kikke nærare på. Fekk meg til å tenkje på "Hytteboken" av Atle Nilsen - ei ferdig utfylt hyttebok :-)

  SvarSlett
 16. Det låter som en rolig bok, det här! Den vill jag läsa. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 17. Vi (dvs. min foreldre) har hytte uten innlagt vann og med bare solcellestrøm (holder til leselys). Jeg elsker det :) Ikke er det mobildekning heller... Jeg tror dette må bli julpresang til mamma og pappa i år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det! Mine 5 innkjøpte eksemplarer er nå ankommet heimen. De skal utstyres med passende julekort og sendes hhv til Sør-England, 2 x til Sør-Frankrike, 1 x til Irland og 1 x skal gis bort til vennepar som også har mange engelsktalende besøkende på hytta. Denne boka er virkelig kjekk å gi bort i gave, kjenner jeg :)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)