På oppfordring fra Tora på bloggen bokmerker.org så blir jeg med å sparke igang høsten med en leserundersøkelse. Her er bidraget fra ebokhylla mi :o)

1. Hvilken bok leste du sist?
Det er en årsak til at klassikere blir klassikere. Boka jeg leste sist er 1001-boka Drep ikke en sangfulg (To kill a mockingbird) av Harper Lee. Boka er månedens lesesirkelbok hos Line, og den var veldig god!

2. Hvilken bok skal du begynne på nå?
Jeg har nettopp såvidt startet på Kristin Lavransdatter trilogien av Sigrid Undset. Jeg var så heldig å finne den på boksalg i februar, og nå er det dags for å gå løs på mursteinen. 3 pocketbøker i ett til den nette sum av 1122 gram! (Ja, jeg har veid boka!!)

3. Er det mest mannlige eller kvinnelige forfattere i bokhyllen din?
Absolutt flest mannlige forfattere. Når det er sagt så leser jeg stadig oftere kvinnelige forfattere, så dersom man regner snitt av forrige to år i forhold til resten av livet - så går det rake veien oppover med antallet kvinnelige forfattere i bokhylla!

4. Teller du alltid hvor mange sider du har igjen av en bok, eller tenker «nå har jeg kommet en fjerdedel/halvparten» eller lignende?
Jeg teller aldri, men jeg ser jo hvor mange % jeg har igjen av ei ebok. Det ligger alltid synlig nederst i høyre hjørne, om jeg vil eller ei.

5. Hvordan velger du hvilke bøker du vil lese? (For eksempel omslag, tips fra venner, anmeldelser, topplister, blogger osv)
Normalt går det etter innfallsmetoden. Jeg har mye ulest i hyllene og har bestemt meg for å lese fra disse hyllene ut året. Det forhindrer imidlertid ikke at jeg kaster meg over Amazon eller Digitalbok.no for å innfallskjøpe ei bok jeg har lest strålende kritikker av her i bloggermiljøet. Jeg prøver å mikse sjangere så godt jeg kan så jeg ikke går lei.  

6. Når er en bok for lang?
Når jeg vegrer meg for å plukke den opp for å lese... Det har ingenting med antall sider å gjøre for min del.

7. Leser du like gjerne på engelsk (hvis det er originalspråket) som på norsk?
Ja absolutt! Jeg prøver å lese så mye på engelsk som mulig av engelskspråklig litteratur. Noen ganger er jeg lat og både kjøper og leser oversatt litteratur. Jeg leser nemlig fremdeles hakket kjappere på norsk...

8. Hvilken bok var den siste du bare måtte overtale ALLE vennene dine til å lese?
Hmm.. Godt spørsmål. Jeg tror ikke jeg har prøvd å overtale noen til absolutt å måtte lese ei bok. Mine venner har så forskjellig lesesmak at jeg bare tipser de jeg syns er bra - sånn rent overfladisk. Forresten... jeg tror jeg har vært hakket over gjennomsnittlig entusiastisk over Chelsea Cains seriemorderserie om Gretchen Lowell. Ekstremt entusiastisk, når jeg tenker meg om :o)

9. Kan du slutte å lese en bok hvis den er kjedelig? I så fall – når gir du opp?
Jeg gir opp når jeg har gått forbi boka flere dager på rad og ikke finner en eneste gnist som roper "les meg". Der begynner jeg å bli flink! Før leste jeg ut bøkene,uansett. Det skjer ikke lenger. Livet er for kort til det ;o)

10. Hvilken sjanger er overrepresentert i bokhyllen din – og hvilken finnes ikke?
Hmm... Ser jeg alle bokhyllene under ett så er vi så til de grader overrepresentert med sci-fi og fantasy. Da inkluderer jeg imidlertid sambo'ens bøker også. Personlig så har jeg en veldig god mix av det meste innenfor skjønnlitteratur. Både norsk og engelsk, eldre og samtidslitteratur. Vi har en god mengde klassikere, enda flere krim/thrillere, en skremmende mengde fagbøker og hobbylitteratur. Det vi har definitivt minst av er lyrikk. Rett og slett magert på området...
.