Juli-status

Da klarte jeg å ta knekken på lesesperren som preget meg i juni og nærmer meg normalt lesetempo igjen. Ikke vanskelig å se hva som fikk meg ut av vrangviljen, jeg har nemlig lest ikke mindre enn tre bøker fra Chelsea Cain denne måneden. Det er helt fantastisk hvordan denne dama klarer å hensette meg til Portland og la meg bli en del av etterforskningsteamet til Archie Sheridan & Co. Herlig! Ny bok i serien kommer i august, og jeg har satt den på pre-order for lesing i trangere tider ;o) Følgende åtte ble fortært i juli..Kvalitetsmessig så må jeg si jeg er veldig fornøyd, og i juli måned så var det damene som fikk meg back on track.
 • Samtlige krim fra Cain var eksepsjonelt bra. Hjerterdame og Kill You Twice er begge to i Grechen Lowell beautykiller serien. Night Season, som jeg kanskje var litt mer skeptisk til føyet seg imidlertid elegant inn i rekken av meget bra Cain krim. Uten å blunke vil jeg gi topp krimscore til alle tre!
 • Vigdis Hjort sin Snakk til Meg om den snart 50-årige bibliotekaren som dro til Cuba og fant seg en yngre elsker traff meg midt i hjertet. Snakker meg om å ta midtlivsutfordringen på strak arm. Følelsesmessig rå og avkledd roman. Meget bra! 
 • Agatha Christie er Agatha Christie. Poirot i storform i Barneselskapet. Kort og fyndig krim med bartesam som krimetterforsker. 
 • Every Day av David Levithan var den boka jeg hadde størst forvetning til. Plottet var i utgangspunktet utrolig spennende, men boka falt sammen som en punktert ballong. Stort potensiale som ble ekstremt dårlig utnyttet, spør du meg. 
 • Mastering Mountain Bike Skills var en teknisk bra bok om mountain bike sykling. En liten gave fra sambo (som jeg tror han allerhelst kjøpte til seg selv ;o). Sikkert mer interessant for dem som faktisk liker å lese om sykling, men likevel proppfull av gode tips og triks - spesielt om man er i vurderingsfasen på ny sykkel! 
 • Lesesirkelboka Tåpenes Sammensvergelse var virkelig en sak for seg. Sjekk ut linken for omtale. Denne kan absolutt ikke komprimeres til en setning!
 • OG - så holder jeg faktisk ennå på med lydbokversjonen av Politi av Nesbø...............................

Utfordringer!
 • 1001-boka Tåpenes Sammensvergelse ble notert denne måneden. Kun én 1001-bok, men det holder!
 • Ingen Debutant på juli lista dessverre
 • Ei heller Ny, norsk forfatter..
 • Krimmålet gikk skeis så det holder. Max 2 krim pr. mnd er altfor lite for tiden. Ikke et nederlag, det går bare også ut over...
 • ...minimum 1 sci-fi pr. mnd - som jeg ikke i det hele tatt klarer å holde. Fra å være hardcore sci-fi leser har jeg falt helt over på krim. Det ser ut for at jeg bare får go with the flow, ellers så får jeg bare lesesperre igjen. Lystlesing - jepp!
 • 1 lydbok pr. mnd... Ja hva sier jeg her? Jeg leser en lydbok hver mnd nå, men trenger den være forskjellig fra måned til måned? Jada, lurer meg selv... Jeg klarer ikke fullføre Politi. Jeg skjems. Denne skal jo være lynende bra og mer eller mindre Nesbø's beste...humm...
 • Nye land på lista? Niks...
 • Off The Shelf? Niks...
 • Bokkjøp... her har jeg vært FLINK! Utheves det lille som utheves kan...  Kjøpt 3, fått 10, lest 8 = mer lest enn kjøpt = mer enn absolutt veldig godkjent!!!
 • GoodReads med minimum 85 bøker for 2013 har jeg imidlertid inne. Ligger 10 bøker foran skjema, så DER er jeg ihvertfall i rute!

Tallenes tale for juli
 1. 5 bøker fra kvinner - 3 fra menn! For første gang i bloggens historie har kvinnelige forfattere dominert en måned! DET var ikke verst!
 2. 4 engelske og 4 norske bøker. Akkurat dette streber jeg litt etter, og er fornøyd. Back on English track er bra!
 3. Totalt 3 land - USA, England, Norge. Ingen bombe...

Så hva forteller ovennenvte? At jeg definitivt sklir voldsomt ut når det gjelder å holde meg til målsetningene for året! Er det noe nytt? Nope! Det er nå det er dags å ta fram "først og fremst skal lesing være gøy"-kortet, dernest er det hyggelig å kunne tikke av bøker fra lister (for en utpreget listoman som jeg er). Jeg sørger ikke stort over at lesemålene ikke nås - de er mål jeg skal strekke meg etter. Hele vitsen er jo å hygge seg med variert litteratur. Målet for august er å bli ferdig med Politi. Den begynner å bli pinlig. Ellers så ligger det noen 1001-bøker og roper på meg fra nattbordet. Det blir en fin august også, og i slutten av måneden drar jeg på FERIE! Lenge å vente ennå til 26.august, men så blir det også avreise til Slovenia og 8 dagers sykkeltur avsluttet med 3 dager i Venezia. Gleder meg :o)

Syns bildet nedenfor er ganske kult. Q-Tips au Naturel ...(klikk på bildet for å få det større)


Impala og Red Billed Oxpecker, Botswana


.

Kommentarer

 1. Herlig når lesesperre forsvinner:-)

  Politi står klar, men eg har ennå ikkje funne tid til den. Skjems nesten av det (akkurat som du skjems over at det tar så lang tid), men akkurat nå les eg Booker-nominerte, og Jon Michelet så plutselig strekker ikkje tida til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var en befrielse å komme seg i bøkene igjen uten tvangstanker ;) Skal bli interessant å se hva du synes om Politi. Jeg føler meg litt uttafor som ikke helt fikser boka..

   Slett
 2. Herlig! Ja,de damene..viktig å lese det man har lyst å lese der og da, innimellom. - Snakk til meg, synes jeg også var veldig bra. En bok som gjorde intrykk, og meg mer nysjerrig på Cuba.
  Vi ferierer nesten nær hverandre snart.. jeg drar l Bosnia (Sarajevo og Visoko bl.a.) 31.august, og blir der ca 10 dager, og deretter 4 døgn i Dubrovnik. :) Har bestillt meg tur til Praha også, 18 september.. Herlig!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Flere med sein ferie - det er bra :) Noe å se fram til. I år blir det lite ferie på oss fordi det har vært en del jobbreising. Jeg syns det er deilig å kunne slappe av hjemme også til en forandring. Bosnia har jeg ikke vært, ei heller Dubrovnik. Men Praha er en flott by som jeg gjerne besøker igjen. Jeg ser du skal dit rett etter bokbloggertreffet :)

   Slett
  2. JA, jeg skal til Bosnia og Dubrovnik før treffet- Treffet må jeg jo ha med meg, så jeg skal dit og så blir det Praha noen dager uka etter.:)

   Slett
 3. Herlig oppsummering. Rart det der; at vi er så mange som har hatt lesesperre i juli. Kanskje vi rett og slett trengte det. Jeg syns i allefall det er utrolig godt å være på gli igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Juli ble leseferie for meg - ferie FRA lesing ;) Jeg tror jeg bare parkerte hjernen der et øyeblikk. Det var igrunnen ganske deilig også, faktisk, og det er godt å se at jeg ikke har vært alene. Det var jammen mange som sleit i juli! Er veldig mye mer motivert nå, og skal igang med en biografi om Sigrid Undset. Biografisirkelen til Ingalill kaller, og jeg må benytte sjansen å lese mens jeg er i siget :)

   Slett
 4. (Shhh, ikke nevn biografisirkelen til Ingalill, tror ikke hun selv har fått med seg at den er like rundt hjørnet. Shhhh)

  Det gleder meg at de eneste to bøkene jeg ikke har lest i denne glimrende oppsumerringa di, er de 2 du er lunken til. Sykkelen og Levithan. Her overser jeg bestemt at jeg ikke fullførte Tåpene. Vigdis er norskedronninga, og nå gleder jeg meg til du snart skal lese Tredje Person Entall - for den ligger vel i køa?

  SvarSlett
  Svar
  1. * * * BIOGRAFISIRKELEN TIL INGALILL - 15. AUGUST !!! * * *

   Sånn - da har jeg påminnet alle som leser kommentarfeltet mitt! Jo versågod ;)

   Når det gjelder Vigdis så har jeg ikke Tredje Person Entall i hylla nei, selv om jeg føler meg litt som Ryfylkebiblioteket avd. Tau av og til.. Jeg ser jeg heldigvis har mange bøker av henne tilgode som jeg skal spre ut over både 2013 og 2014. Snike litt i Løvås Bruktbu igjen om ikke så altfor lenge. Der er det masse bra brukt i veldig god stand. Så får jeg se hva som detter inn dørene. Det er herlig å vite at man har mange gode bøker foran seg!
   Levithan-boka irriterte meg litt, for jeg hadde så store forventninger til boka. Utgangsplottet var utrolig originalt, og så - punktum..

   Slett
 5. Seriøst helt krise at du slakter mitt hjertebarn Hver dag. Jeg nielsker den boka. Neineineinei =-O

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenker du på Politi? Slakter den ikke, jeg kommer meg bare ikke gjennom lydboka... Tror jeg må ta fatt på papirvarianten, for lyd funker ikke for meg med Nesbø se det ut for... :/

   Slett
  2. Nei, snakker Hver dag, som i Every day :) Jeg ble oppslukt, betatt, nærmest stormende forelsket i boken. - Og ditto ekstremt hårsår 8)

   Slett
  3. Ååååh... Uffda. Der var vi visst ikke enige gitt... Syns imidlertid tanken bak boka var ekstremt original, det må vel telle noe? ;)

   Slett
 6. For en gangs skyld klarte jeg å lese mer enn deg, muhahaha:) Neida, ingen konkurranse her i gården, men prøver stadig å overgå meg selv :P

  SvarSlett

Legg inn en kommentar