tirsdag 20. august 2013

GLADMELDING - Ebøker fra Aschehoug til Kindle !!!

Jeg sakser gladmeldingen til alle Kindle eiere fra Aschehoug sine egne nettsider:

"Nå kan Kindle-brukerne sende e-bøker som de kjøper på www.aschehoug.no rett til sin Kindle. Via et konverteringsprogram blir e-bøkene konvertert fra e-bokformatet EPUB til Amazons format MOBI.

– Vi ser på Kindle-brukerne som en viktig kundegruppe og denne løsningen vil gjøre det enklere for dem å kjøpe norske e-bøker til lesebrettene sine, sier Thomas Bertram Nilsen, digital konsulent i Aschehoug forlag. – Vi ønsker å gi alle mulighet til å lese norske e-bøker på det lesebrettet de allerede har eller foretrekker. E-bøkene må fremdeles kjøpes i en norsk e-bokhandel. Aschehoug har ikke inngått noe samarbeid med Amazon, dette er kun en funksjon for konvertering av filer kjøpt via våre nettsider. Det er viktig for oss å gjøre konverteringen så brukervennlig som mulig, sier Nilsen."

Hvordan "Send to Kindle" for Aschehoug sine ebøker! 

Aschehoug's ebøker kan kjøpes HER.

Programvaren "Send to Kindle" er ikke ny i seg selv, den har Amazon hatt i flere år. Det positive er at Aschehoug går ut og annonserer at alle ebøkene deres nå kan leses på Amazon sin Kindle plattform. Hvordan er dette mulig? Aschehoug har gått helt over til å bruke sosial DRM på ebøkene sine. Dvs. at ebøkene ikke lenger er låst til EPUB formatet som benyttes i Norge. Ebøkene kan nå konverteres til hvilket format som helst bare man har rette programvaren å gjøre dette med, og Send to Kindle konverterer til Kindle format.

Endelig et forlag som har sett lyset og funnet  ut at det faktisk finnes utrolig mange norske Kindle eiere her ute! BRA ASCHEHOUG!

Går det rette veien? Ja - NÅ går det rette veien :o)

Takk til leseren av bloggen min - John Øivind Olsen - som tipset meg om nyheten!


.

15 kommentarer:

 1. Så herlig! Takk for fantastiske nyheter!
  Godt jobba til Aschehoug!:)

  SvarSlett
 2. Supert! Tusen takk for den gode nyheten! Det blir kjempebra!

  SvarSlett
 3. Det var virkelig en god nyhet! Jeg må inn på Aschehoug og se hvilke godbiter de tilbyr! Kred til Aschehoug!

  SvarSlett
 4. Hei Hvor bra fungerer det å konverterer norske bøker til Kindle? Beholder du lese vennligheten? Hender det at noe av formateringen forsvinner for eksempel? Jeg antar at det fungerer med bøker fra Aschehoug fungerer, men hva med bøker fra andre forlag?
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Konverteringen fungerer utmerket uansett hvor du kjøper bøkene fra dersom du følger min oppskrift på å fjerne DRM fra ebøkene. Aschehoug har fått sin egen vri og selger nå sine ebøker kun med sosial DRM - ikke teknisk DRM (det jeg kaller låst format), derfor er konverteringen av Aschehoug sine ebøker enklere enn for de forlagene som selger ebøker med teknisk DRM - mao. det låste formatet. Var dette klønete forklart? :)

   Lesevennligheten er akkurat lik. Jeg vet ikke helt hva du mener med formattering..? Tenker du på bøker med bilder/grafikk/skjema? Eller tenker du fontstørrelser og -typer?

   Slett
  2. Hei tusen takk for svar. Vedr formatering så tenkte jeg på bilder, font, marger osv. Men svaret ditt var veldig oppløftende, så da kjøper vi oss nok en Kindle papirwhite. Hilsen jannicke

   Slett
 5. Hei

  Håper du har hatt en deilig sommer. Vår har vært akkurat så fin som vi drømte om, og så laaang at det nesten var vanskelig å komme tilbake til de vanlige rutinene, hihi.
  Tusen takk for herlig kommentar hos meg. Godt å høre at de også når de er så store har en klem på lur til oss;)

  Ønsker deg en fin dag
  Klem Tonje

  SvarSlett
 6. Har ennå ikke begynt å ta i bruk min Kindle Paperwhite, og jeg ser det har skjedd en del siden jeg kjøpte den : )

  Flott å lese nyheter om e- bøker på bloggen din : )

  SvarSlett
 7. Har ennå ikke begynt å ta i bruk min Kindle Paperwhite, og jeg ser det har skjedd en del siden jeg kjøpte den : )

  Flott å lese nyheter om e- bøker på bloggen din : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Dez, kast deg rundt og prøv ut Paperwhite. Start med en Aschehoug bok så slipper du unna hele konverteringa, bare bruk Aschehoug sin oppskrift over her :D

   Slett
 8. Heisan, ikke har jeg lest eller kjøpt bøker på lang tid, men denne nyheten var jo så god at jeg bare måtte teste den ut ;-). Jepp det funka utmerket. Kan ikke (bør ikke) alle som selger e-bøker kunne ha dette?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nemlig!!! Jeg tror de andre forlagene kommer etter. De kan jo ikke annet. Dette er imidlertid en materie som av en eller annen årsak jobber seeeeeeeint! Vi får shoppe Aschehoug bøker en tid så de andre forlagene får øynene opp for konkurransefordelen Aschehoug nå har med bøkene sine! ;)

   Slett
 9. Hei! aner ikke om det har blitt nevnt tidligere, men digitalbok.no har også fått ordnet egen send til kindle knapp ;)

  SvarSlett
 10. På EBOK.NO kan over 95% av ebøkene sendes med et klikk til Kindle

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)