lørdag 1. juni 2013

Kom mai med lesedille...

Mai kom og gikk i rasende fart og bøker ble fortært i samme tempo. Med sambo på USA-jobbing blir det alltid masse god lesetid, og mai ble intet unntak. I tillegg har jeg ligget strekk ut med visdomstann-komplikasjoner, så det var kanskje ikke rart jeg klarte å fortære 10 bøker blant flagg- og fridagene forrige måned. Variert har det også blitt - veldig så, faktisk - og sålangt må jeg si det har vært den mest effektive og morsomme lesemåneden i 2013. Gammelt og nytt, norsk og engelsk, humor, massemord, syk kjærlighet, oljeborere på dypt vann og fonetikkprofessorer i fri utfoldelse. Ingen skal ihvertfall komme og si at mai var kjedelig :o) Og så har jeg vært flink - UTROLIG flink - og har ikke kjøpt flere enn 4 bøker denne måneden! (..hvor Ingalill var skyldig i 2 av dem - ikke jeg!) Jeg har med andre ord lest meg ned i uleste bøker hyllene/ebok-listene i mai - en gang må bli den første. Yayyhh! Følgende bøker ble fortært...Alle bøkene har vært jevnt over gode, men med Chelsea Cain's Hjerterått på en desidert førsteplass. Det er også samme boka som har fremskaffet mest harme denne måneden. Hvordan KUNNE jeg starte på bok nr. 3 i en så fantastisk serie!!?? Med tanke på stressfaktoren dette utgjør på kronologislavene som leser denne bloggen så har jeg derfor nå kjøpt bok 1 og 2 i samme serie, og de skal påstartes first thing i juni - etter påbegynt bok. Man har da et visst ansvar for sine lesere ;o) Den største skuffelsen i mai var definitivt Inferno av Dan Brown. Som mangeårig fan av forfatteren må jeg virkelig si at dette var no good. Veldig interessant plot i utgangspunktet, men herligalondon...eg seie ikkje merr... Lee Child sin Worth Dying For var derimot veldig bra, og likte du den filmatiserte Jack Reacher-filmen med Tom Cruise i hovedrollen så bør du definitivt ta for deg serien. (Ja, SERIEN - og sedvanen tro startet jeg med ... bok 15 (*kremt* - ja jeg skal skjerpe meg!) 1001-boka Stormfulle Høyder var full av syk kjærlighet, Pygmalion av Shaw var morsom, men ikke helt på høyde med musicalen My Fair Lady basert på samme bok, Gutter er Gutter av Hornby var en herlig bok om singel mann på jakt etter single mødre med barn (for de er sannsynligvis enklest å få draget på, og enklest å bli kvitt), En Mann ved Navn Ove var en underfundig, humoristisk bok om en grinebiter full av skjult omsorg og omtanke (den likte jeg!), Hva er det med Mor ble et nytt og veldig bra møte med Vigdis Hjorth hvor alkoholisert mor forherliger seg selv og datter tar avstand fra fylla, og Dypet og Dragen av Tom Kristensen ble to nye og gode krim-lydbokmøter med forfatteren. Nå har jeg hørt/lest absolutt alle bøkene hans og må si de er gjennomgående bra, og med en definert kvalitetsstigningskurve for hver bok hvor jeg syns Kristensen's siste Korsbæreren fremdeles er den aller beste. Definitivt en herlig Mai-blanding!

 1. Når det gjelder 1001-bøker denne måneden så fikk jeg ikke med meg lesesirkelboka. Jeg klarte ikke å manne meg opp til August Strindberg dessverre. Han står imidlertid pent plassert i hylla til mørkere tider. 1001-alibiet denne måneden ble istedenfor Stormfulle Høyder av Emily Bronte.
 2. Jeg har lest en Debutant denne måneden, Fredrik Backman's En Mann ved Navn Ove. Den likte jeg veldig godt. Ei bok som minnet meg om min morfar :)
 3. Denne måneden kan jeg ikke føye på noen Ny, norsk forfatter.
 4. Krim-målet mitt for mai gikk - for å si det akkurat som det er - rett i dass.. Maks 2 krim ble istedenfor 4... Jaja..
 5. Sci-Fi? Hvem er det...?
 6. 1 lydbok pr. mnd - jepp, der ligger jeg bedre an. Jeg hørte ferdig Dypet fra april og ferdighørte Dragen igår kveld. Bra!
 7. Nye land på lista mi? Nope...
 8. Off The Shelf målsettingen da - minimum 4 pr. mnd (bøker kjøpt før 2013): eeehhh... Nei... Faktisk ikke en eneste en... Humm...
 9. Når det gjelder å oppnå totalt 85 leste bøker i 2013 så ligger jeg imidlertid glimrende an med 46 bøker lest. Det er faktisk 11 bøker foran skjema!
Tallenes tale sier følgende
 • 3 kvinner og 7 menn. For meg er det kvinne-fremmarsj!
 • 3 engelske og 7 norske bøker. De engelske tar seg opp igjen, og det er BRA!
 • Totalt 4 forskjellige land (Norge, Sverige, England, USA)

I juni står 2 lesesirkelbøker på planen. Både Line's Lesesirkel med Virginia Woolf's To The Lighthouse og Ingalill's Biografisirkel hvor jeg skal lese om min store helt Freddie Mercury fra Queen (musikk-emne i juni). Gleder meg! Ellers så blir det mye god lesetid i juni også (mer jobb på sambo i USA og England) og er jeg heldig kan kanskje noe av tiden tilbringes på en solstol? Det er jo lov å være overdrevent optimistisk her på vestlandet...?


Lurifaksen Humlebilla!42 kommentarer:

 1. Woho! Du er flink og rå! "Med tanke på stressfaktoren dette utgjør på kronologislavene som leser denne bloggen så har jeg derfor nå kjøpt bok 1 og 2 i samme serie"- takk! Hihi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg turte jo ikke annet enn å kjøpe bok 1 og 2 i seriemorder-serien til Cain!!! ;o) Når sant skal sies så kjøpte jeg nr.3 uten å vite at det var nr.3 i en serie... Boka var på 80% boksalg og da slo jeg til. Jeg lærer imidlertid, om enn sakte, men syns det er forferdelig irriterende når jeg finner en superbra forfatter, og så må jeg begynne på bok nr.1 ??? Jeg sliter ennå med å svare på "hvorfor"? Men ok, Chelsea Cain sin seriemorderserie kjøper jeg argumentene til! Hva skulle jeg gjort uten gode bloggvenner :D

   Slett
  2. 'Jeg sliter ennå med å svare på "hvorfor"?'- på grunn av 'Den gode følelsen' vel! :-D Den følelsen når du har gjort noe 'Perfekt': mmmmm, uerstattelig.

   Slett
  3. hehe... kanskje jeg rett og slett ikke er perfeksjonist? ;) Jeg ser jo selvfølgelig tegningen, men det kan bli i overkant slitsom når man som jeg oppdaget Lee Child og liker Jack Reacher bøkene, og man da må begynne på bok 1 i en serie av 15 - når det igrunnen er bok 15 jeg sånn egentlig i utgangspunktet ønsker å lese... Om ikke uleste-bøker haugen min er stor nå, så skal jeg garantere at den ville vokst eksponensielt med den serie-tankegangen i hodet. Da ville jeg ikke bare trenge nye bokhyller, men et nytt hus. HAHA... Yesss! ;) :D

   Slett
  4. Nei, du er nok ikke det og godt er det! Det har no absolutt ingenting å si at du ikke leser alle bøkene i en serie, det at jeg gjør det gjør ikke annet enn å gi meg en noe sekunders god følelse (etter flere dagers lesning) i magen og holder meg tilbake fra å lese annet. Derfor har du også grunnen til at jeg nesten ikke leser seriebøker! :-p Forstår du ikke leser ALT, du er befriende fri i forhold til kronologiske meg.

   Heldigvis samles ikke bøkene opp så fort til meg i min lille leilighet, jeg gir de bort til bruktbokbutikker etter lesning og ellers er jeg 'flink' og bruker biblioteket.

   Slett
  5. DUH! Man vil jo følge helt/heltinnes utvikling, og mer enn det vil jeg ikke si, men hadde jeg kunne skrevet med bitteliten usynlig skrift ville jeg sagt at denne tankegangen er grunnen til at jeg ennå ikke har lest ei eneste Nesbøbok, snubler aldri over nr.1. Men når det engang skjer har jeg hele serien foran meg. Bare det burde skape nok misunnelse til at dere umiddelbart slutter med hoppejukset.
   (Jeg er nå på Connelly nr.8 by the way, 20+ to go -)

   Slett
  6. Jeg misunner deg faktisk (littegranne) kronologiparanoiaen, det ville gjort lesingen min litt mer logisk med tanke på å følge "helten" gjennom flere bøker. MEN - jeg misunner deg ikke Nesbø. Der begynte jeg faktisk med en av de første Harry-bøkene og konkluderte kjapt med at Nesbø ikke var for meg. Jeg ser ikke det de kommende 270.000 "Politi" hungrige leserne ser. Enten er jeg blind, eller så har jeg sett lyset?! Når det gjelder Connelly så er jeg mer klar! Har lest flere bøker av ham - ukronologisk ja, - men liker bøkene hans veldig godt! Heller 10 Connelly enn én Hole!)

   Slett
  7. De første bøkene om Hole er faktisk bare Ok, men de senere (merk, jeg har bare lest Frelseren, en gang i tiden hoppet jeg også! Ellers har jeg lest de tre eller fire første) blir bare bedre og bedre. Så tror jeg hysteriet kommer mest av at bøkene er sånn passe bra men aller helst at alle vil lese hva alle leser, samtidig. Folk føler seg mindre ensomme på den måten. Jeg derimot, går alltid mot strømmen og plukker ikke opp bestselgerne før støvet har lagt seg og flere år har gått...

   Slett
 2. Så nydelig bilde.:)
  Og flink pike, det må jeg si du har vært.:)
  Gutter er gutter husker jeg som en utrolig morsom bok, filmen likeså.:)
  Inferno er jeg spent på. Vil jeg mene det samme som deg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Er spent på hva andre bokbloggere synes om Inferno! Jeg har registrert kun én annen enn meg sålangt som har lest og skrevet om boka (men så har jeg vært fraværende nesten hele forrige uke, så jeg må lese meg litt opp på blogger kjenner jeg..)
   Flink har jeg vært, med få kjøp. Det er vel første måneden jeg har kjøpt færre enn jeg har lest :D
   Humlebilla tok jeg bilde av ifjor. Trodde det var en mer eller mindre død humle, for den stod jo så helt i ro! Etter å ha studert bildet etterpå så fant jeg ut at det var imitatoren humlebille. Ganske så lik, spør du meg!

   Slett
  2. Rart insekt i alle fall.
   Har vel lest Tines omtale av Inferno, og et par til som jeg ikke husker ellers anmeldelser i avisene-- de fleste synes vel at det blir for mye om kunst/kultur i Forenze som knekker litt av spenningen..

   Slett
  3. Ja, det var dessverre reise- og kulturskildringene jeg også reagerte på. Mye er ok når det gjelder Brown, jeg forventet igrunnen det. Men ett sted går grensen, og der er det visst flere enn meg som reagerer. Litt synd, for jeg likte tankene rundt utgangsplottet, uten at jeg skal skrive mer om det :)

   Slett
  4. Skjønner--Godt å være forberedt så man ikke forventer for mye, men det har jeg vel sagt før.;)
   Har boka på pdf nå, men foretrekker papirboka men den skal komme straks..
   har en annen bok å lese ut først også.

   Slett
 3. God og grundig gjennomgang av lesemånaden. Eg likar godt at du har oppdaga Chelsea Cain, ho er ein av favorittane mine.
  Og ein annan favoritt eg har, er salige Freddy..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Chelsea Cain var virkelig noe for seg! Ikke ofte jeg går tilbake og leser bøker i en serie, men jeg bare MÅ få med meg de to første Gretchen-bøkene. Hun skriver også veldig godt, og jeg har tatt meg i å sammenlikne de siste bøkene jeg har lest opp mot Dan Brown sin forhåndspredikerte blockbuster Inferno. Brown skriver da ikke godt!? Han har denne gang et interessant utgangsplott, men vaser seg fullstendig bort i både plott og lite engasjerende språk. Cain skal det definitivt leses mer av ja :)
   Når det gjelder godeste Queen så har jeg vært fan siden ungdomsskolen. Fantastisk stemme på den mannen, og et litt i overkant gjennomsnittlig liv. Jeg gleder meg til å lese biografien, som han selv har skrevet!

   Slett
 4. Det får en si var en variert lesemåned! Jeg noterer meg Chelsea Cain som jeg ikke har lest noe av, høres ut som en spennende serie.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja mai ble variasjonen sin :) Chelsea Cain kan jeg ikke rose nok opp i skyene. Det var virkelig en interessant ny forfatter. Innimellom liker jeg å lese litt creepy thrillere, og språkbruken til Cain passer virkelig til sjangeren. Nå har jeg lest Hjerterått på norsk. De to første har jeg også kjøpt på norsk (49,-/stk på Platecompaniet.no...) og den siste har jeg på engelsk i ebok-format. Hadde jeg hatt vett så skulle jeg kjøpt de to første også i engelsk ebok-format, men jeg var så gira at plutselig var de både kjøpt og betalt. Internettshopping kan være skummelt ;)

   Slett
  2. Når du sier det slik er det ikke annet å gjøre enn å få lest denne forfatteren :)
   Hehe, internettshopping ja - men også fysiske bokhandlere kan være skummelt å gå inn i. I dag gikk jeg forbi. Så, etter å ha handlet mat, gikk jeg likevel inn. Og kom (selvfølgelig) ut med en bok. Den var på tilbud da :)

   Slett
 5. For en flott oppsummering av mai:) Du har vært flink med tanke på at du har lagt strekk ut med tannpine, noe som forøvrig er noe av det verste å ha. Måtte til tannlegen selv her om dagen og rotfylle en tann, kom ut ca 5000 fattigere,men ingen vondt lenger da og det er jo bra! Tenk på alle bøkene jeg kunne fått for de pengene da,eller egentlig vil jeg ikke tenke på det en gang!Når det gjelder bøkene her så er det mye her jeg kunne tenkt meg å lest, Dan Brown har jeg liggende ulest(det var jo bombe) og Chelsea Cain kunne jeg tenke meg å lest. De to siste årene har jeg hamstret flere krimserier men de forblir ulest i hyllene så jeg burde absolutt ha fått begynt på de etter hvert. Vet ikke helt hvorfor det ikke blir lest så mye krim, jeg elsker jo krim på tv og filmer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tannleger tømmer kontoen, det skal jammen være sant! Jeg har ennå ikke betalt for galskapen, jeg skal ta stingene på onsdag. Får bare lukke øynene og trykke Visa-koden av gammel vane... Regner med det blir noen nuller hos meg også, ja :(
   Krim er kjekt! Jeg må rett og slett begrense meg på krimmen, for det kan i perioder ta helt av. Derfor har jeg (dessverre) satt meg et krimmål pr. mnd - max 2 stk - for å tvinge meg selv til å lese andre sjangere også. Problemet mitt er at jeg er altetende igrunnen, og har derfor så usigelig mye å ta av. Hadde jeg bare vært litt mer snever!!! Får jobbe litt med den :)

   Slett
  2. Jeg er også altetende og har mye forskjellige bøker stående i hyllene, problemet er vel at jeg finner aldri ut hva jeg vil lese og dermed blir det til at jeg plukker opp de bøkene som kom sist inn dørene og ofte da bøker som jeg har fått av et forlag.Det er jo et luksusproblem å ha så mye at man ikke vet sin arme råd,men dog like vanskelig å plukke ut. Jeg tror jeg må endre litt strategi fremover slik at jeg får lest litt mer krim blant annet.

   Slett
  3. Det var derfor jeg satte meg noen begrensningslesemål og lesemålskrav, faktisk. Jeg har blitt noe bedre. Ikke veldig, men det er da et steg i rett retning :) Det er definitivt et luksusproblem med altfor mange bøker. Jeg må også bli flinkere til å lese eldre bøker innimellom, og derfor har jeg et Off The SHelf mål også - å lese minst 4 bøker i mnd som er kjøpt/fått FØR 2013. Det er en vanskelig målsetning!!

   Slett
 6. Det så ut som en fin lesemåned! Jeg tror jeg fikk boken av Chelsea Cain i hus nå nettopp og den gleder jeg meg til å lese :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den må du nyte Astrid Terese. Hun er en ny favorittforfatter hos meg. Kjekt :)

   Slett
 7. Jeg bøyer meg i støvet, Marianne! For en kapasitet! Mange flotte lesetips å ta med seg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tannpine kan ikke anbefales, men det kommer gode lesetimer ut av galskapen ;) Mai ble en fin lesemåned ja - satser på at juni blir tilnærmet likeså.

   Slett
 8. Når det er snakk om serier så vil eg anbefale Sue Grafton sine Kinsey Millhone bøker, starter med A for alibi og så kvar enkelt bokstav utover, hun er well komt til V no. Mykje bra lesing i den serien :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ringer en bjelle når det gjelder Sue Grafton! Nå må jeg lete i bibliotekoversikten min på nett senere for å sjekke om jeg faktisk ikke har noe av henne allerede! Takk for tips! Skal definitivt notere meg damen bak øret :o)

   Slett
  2. Og der fant jeg "K is for Killer"! Hah.. Hukommelse er en fin ting ;o) Husker imidlertid ikke boka.. så hukommelsen er nok noe rusten i kantene.. Jeg skal jammen ta en titt på Grafton ja!

   Slett
 9. Unnskyld! Jeg måtte skumme igjennom innlegget, til tross for at jeg alltid gleder meg til å lese dine skriblerier. Det ble for voldsomt. Antallet, altså. 10 bøker på en måned. Jeg blir alldeles fælen, sjokk og vantro, hvordan er det mulig? Jeg leste bare tre, og jeg blir alldeles fælen igjen, for hvordan skal jeg nå et akseptabelt antall leste bøker i 2013? Jeg gjør knapt annet enn å tenke på bøker, men ingenting blir lest, og så kommer du og leser ti bøker i mai! Akk og ve, kjære vene, du milde moses, jeg blir alldeles fælen. Ogdeterikketullengang!

  Sånn. Nå har jeg roet meg noenlunde ned. Nå skal jeg lese innlegget ditt på ordentlig. Godt å få det ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. ... Og nå ble jeg alldeles fælen siden jeg nettopp leste at du har kjøpt KUN 4 BØKER i mai! Egentlig bare to, siden de to andre er Ingalills skyld. Og når Ingalill sier noe, lytter man. Sånn er det bare. Det blir en kraft langt over "egen fri vilje", og teller derfor ikke i bokkjøpsinnrømmelser.

   Slett
  2. Aldeles skrives kanskje med 1 L på norsk, men siden det skrives med 2 L'er på svensk vil jeg hevde jeg er godt innafor det akseptable.

   Slett
  3. (Nå skal jeg slutte med kommentarspamming)

   Slett
  4. HAHA - priceless kommentarer Elliken :o)
   Også må du ikke bli så altfor fælen! Husk, at jeg har ligget strekk ut med visdomstann-problemer. All bevegelse med kroppen gikk rett i kjeven, så der satt jeg og blomstret. Med ei bok og 5. OG, så var sambo på jobbtur = alenekvelder i soffen med ei bok og 5. Og sånn gikk nu daga'n i mai...
   At jeg KUN har kjøpt 4 bøker er imidlertid et aldri så lite under. Og egentlig bare 2.. for du har alldeles(moralsk støtte!) rett, Ingalill er en kraft langt over "egen fri vilje". Sånn er det bare :o)
   Sålangt i juni jobber jeg fremdeles med første fjerdedel av første boka, sånn for ordens skyld. Så du ikke tror jeg raser videre i samme tempo. Juni bler nok mer normal. Jeg kjenner jeg foretrekker et mer aktivt liv uten visdomstannverk...

   Slett
  5. (kraft over egen vilje, haha, men hvis denne villfarelsen fikk deg til å impulshandle 2stk Cain, later vi som om alt i kommentarfelt er sant og dette er sannest av alt, håper du hører godt etter når jeg nå messer noe om Paringslek. Eller forresten kanskje du skal vente til labben skriver omtale -)

   Det jeg lurer aller mest på er hva samboerne bedriver som gjør at lesetallet stiger opp i tosifret hver gang han reiser over dammen?
   , eller hmmm, kanskje jeg slettes ikke vil vite.
   GLEM AT JEG SPURTE.

   Slett
  6. Ingen er flinkere enn meg til å forflytte paringslek fram i tid! Da har jeg alltid noe svært godt å se fram til! Det må jo være verd noe i seg selv?;) Jeg ser fram til bokomtale fra labben! Nå er hodet påskrudd igjen og jeg har side opp og ned av blogginnlegg rundtforbi å lese. Gremmes over alt jeg har gått glipp av i paralginrusens bomullsuke... Nuh er jeg imidlertid tilbake og klar for å gyve løs, og tannlegen har gitt meg lov til å sykle igjen. Hurra! Idag blir det tråkketur!
   Ooog så velger jeg å svare på siste spørsmål;) Sambo og jeg driver et it/geologi&konsulent/sw firma. Arbeidsmengden går veldig i bolker. Svær arbeidshaug før han reiser ut av gamlelandet for å selge/styre/ståke/installere og hva han nå måtte finne på. Da blir jeg (oftest) igjen i heimen. Noen må være mor.. Med "sjefen" (han har fått lov å kalle seg det) ute av huset danser musene best på bordet = arbeidspause, rekonvalesensperiode, oppladning til neste arbeidsbolk og ikke minst - GOD lesetid :D

   Slett
  7. Ok, jammen godt du svarte, jeg hadde helt andre usedeligheter in mind enn ærlig arbeid -)

   Slett
  8. Arbeid er arbeid! (..men jeg har et litt spesielt forhold til sjefen ;)

   Slett
 10. Hehe, herlige innlegg og jeg ler meg skakk av de festlige kommentarene:) Etter å ha sett hvor mye spennende du har lest fikk jeg nesten lyst å rive meg fra pc og lese jeg også:) Chelsea Cain har jeg allerede rappet til meg idag fra biblioteket, i digibok form og som den kronologislaven (som jeg tror har noe med at jeg er slått ned av snill pike syndromet og vil vise omverden hvor flink jeg er til å lese bøker i bestemt rekkefølge, skal jo mye viljestyrke til når man vil lese den nyeste først og er den siste i serien. Nesten som å vinne i OL når man greier dette, hehe. Siden jeg ikke akkurat er så glad i sport, tror jeg at jeg rett og slett har laget min egen lille sportsgren) jeg er, starter jeg med bok 1. Ønsker deg en videre god lesemåned i Juni!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :)
   Jeg tror jeg skal bli litt mer flink pike jeg også, sånn i det store og hele ihvertfall. Det leses sakte og forsiktig nå i starten på måneden, men det tar seg kraftig opp etterhvert. Jeg starter på Cain bok 1 og 2 etter nåværende leseeksemplar og biografi-sirkelen til Ingalill som skal leses innen 15.6. Det blir en god lese måned, men den kommer nok ikke til å være i nærheten av mai. Nå har visdomstanna tatt kvelden, og flere aktiviteter enn lesing står på planen. Som hagearbeid... Uff og uff... :-/

   Slett
 11. Hmm, kanskje jeg også skal slutte med kommentarspam, men jeg har hatt noen dager bloggpause, så detter er abstinensene og alt jeg har gått glipp av speaking. 10 bøker er sjokkerende. Jeg ligger som Ellikken på 3 og da har jeg anstrengt meg. Noterer meg Tomm Kristensen, men tror jeg foreløpig hopper over Inferno.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg forstår abstinensene! Jeg er der selv akkurat nå etter mitt mentale, om enn ikke fysiske, fravær. 10 bøker er igrunnen ikke sjokkerende med tanke på at jeg i all hovedsak har sittet helt i ro, det er imidlertid verre med bokomtalene... Jeg husker jo så lite av det jeg har lest!? Paralginrus er ikke det beste for hukommelsen... Inferno kan du glatt hoppe over. Tom Kristensen er et veldig godt valg som lydbokalternativ, plukk da bøkene med Ivar Nergaard som innleser. Han har en super "krim-stemme". Holder nå på med (min) siste bok av forfatteren, Dødsriket. Lest av Per Frisch. Han har imidlertid en stemme som passer best å lese Ole Brumm eller lyrikk...ikke krim, og så har han et merkelig tonEfall på enkelte ord som irriterer meg grenseløst...

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)