søndag 12. august 2012

For lesebrett- og nettbrett entusiaster!

Det finnes en rekke websider med informasjon om nyheter i e-bok bransjen, både når det gjelder bøker, forfattere, lesebrett og digitalske nyheter forøvrig. En av de mer interessante sidene jeg vil minne om er Good-E-Reader.


Good-E-Reader har stor grad av nøyaktighet, dekker bredden av markedet og sparker både til høyre og venstre om det er noe som ikke faller i smak. Her blir ikke Amazon hyllet over Barnes&Noble og Samsung-info går hånd i hånd med BlackBerry.


Siden omfatter bl.a.
 • e-bok nyheter
 • lesebrett nyheter
 • nettbrett nyheter
 • intervjuer
 • omtaler
 • rykter (gøy :-)

Ikke alle er like interesserte i dingser og duppeditter, men for de av dere som er ville jeg holdt et øye med Good-E-Reader.

Ellers så sliter jeg fryktelig med en bok for tiden. Ikke fordi den er dårlig, men fordi den er så seriøst detaljert skrevet! Forhåpentligvis klarer jeg å runde av i løpet av dagen. Noen ganger kan bøker bli mer en jobb enn noe annet... Men, skal man lese i bredden så dukker det opp slike verk. Den som intet våger osv...

Ha en fin søndag!


St.John - en annerledes hovedstad...

.

5 kommentarer:

 1. Spørsmål 1: Hvilket bokbrett bør man starte med hvis man ikke har fra før (regner ikke med iPaden - den er håpløs til å lese bøker med, må alltid sjekke noe annet hele tiden)
  Spørsmål 2: Hvilken bok sliter du med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Geir,

   1) Det kommer veldig an på om hovedvekten din er på engelske eller norske bøker! Leser du mest engelsk ville jeg uten tvil valgt en Kindle fra Amazon. Jeg ville også valgt en Kindle dersom du er litt fingerferdig med PC. Med noen håndgrep kan man konvertere alle norske bøker til å leses på Kindle også.

   Leser du i all hovedsak norske bøker og ikke er så veldig stø på PC så ville jeg først prioritert Barnes&Noble sin Nook Touch - men da må du ta turen til USA/få andre "over there" til å kjøpe for deg for de shipper ikke internasjonalt. Dersom B&N ikke er aktuelt ville jeg vurdert Sony sitt lesebrett Prs-T1 eller Digitalbok sitt lesebrett som du finner her: http://www.digitalbok.no/lesebrett/%28navn%29/Digitalbok%20lesebrett/%28id%29/43

   2) Jeg sliter med "The Delta Solution" av Patrick Robinson! Skal være action og spenning, men drukner i detaljer :-)

   Slett
 2. Takk for linken! Det var veldig mye spennende her, ja! :)

  SvarSlett
 3. Har ein del ting eg lurer på :P
  Eg vurderer å kjøpe lesebrett. Først tenkte eg Kindle fire, fordi den var litt meir som eit nettbrett, men sidan den har bakgrunnsbelyst skjerm og som du har skrive, er det ikkje alt som er tilgjengelig her i Noreg, slo eg dette frå meg. For hovudprioriteten er jo å lese på det.

  -Finnes det eit lesebrett som ligner Kindle fire, berre at det er sån e-ink greia?

  Eg les både norske og engelske bøker. - Kva lesebrett anbefaler du om ein skal kjøpe bøker både her og i utlandet?

  -Kva lesebrett bør ein satse på om ein vil ha farge skjerm?

  Bloggen din er kjempe bra!


  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martine,
   Dersom du skal ha et helt rent lesebrett så har du helt rett i at e-inc teknologien er mye bedre til akkurat det. Amazon sin Kindle Touch er et veldig bra alternativ! Den har e-inc, er lett og solid, har touch funksjonalitet og veldig enkel å bruke. Alle Amazon sine lesebrett har tett knytning til ebok-shop'en til Amazon som er den absolutt beste på nett med størst utvalg i engelske bøker.
   På Kindle Touch kan du også lese norske bøker dersom du konverterer dem til det norske EPUB formatet. Oppskriften på hvordan finner du på bloggen min.
   Når det gjelder lesebrett og fargeskjerm så er dessverre ikke e-inc teknologien kommet så lang at den støtter farge. Dersom du vil ha e-inc skjerm så blir den sort/hvit. Dersom du vil ha farge så blir det et nettbrett, med andre ord bakgrunnsbelyst skjerm. I og med at jeg ikke er særlig glad i dem selv så har jeg ikke satt meg inn i hvilket nettbrett som er det beste på markedet for tiden. Sambo'en har en Asus Transformer som han er utrooolig fornøyd med, det er det eneste jeg kan si om akkurat det - dessverre :-)
   Lykke til med valget!

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)