søndag 22. juli 2012

Mini-reisebrev fra Antigua

Ei uke er over, og ei gjenstår på de vestindiske øyer. Her har vi hatt vær! Alt fra strålende sol og blå himmel til thunderstorms med øsepøse regn, lyn, torden og dommedagsbrak. Hurricane season er någet interessant, for å si det slik. Det fine er imidlertid at regnskyllene forsvinner like fort som de kommer! Her har været i Norge litt å lære! (ihvertfall været på vestlandet som har en tendens til å fortsette i ukevis så snart det begynner å regne...)

Vi har leid bil og kjørt litt på kryss og tvers, besøkt hovedstaden, fluefisket (største fangst, en tarpun på 10-15 kg!!) og svømt i turkis hav sålenge at jeg føler jeg har utviklet gjeller allerede.

Jeg har fullført Justin Cronin's "The Passage" - mursteinen på 800+ sider. Spesiell! Fantastisk bra start, dull midtpart og god avslutning. Review kommer etterhvert. Har lest en sci-fi bok av Chalker bare for å justere leseinteressen opp igjen (ja, Cronin var et lite slit mye av tiden) og nå er det strandlitteratur fra konglomeratet Cussler/Brown som ligger på Kindle'n. Kjekt å mixe litt :-)

For interesserte til Antigua: Bestill pakkereise t/r London og separate billetter t/r Norge/London. Det er det billigste!

Upåklagelig utsikt fra baren...

Fargerike hus i St.John - hovedstaden

Nydelig basseng under palmene

Fluefisker i solnedgang :-)  (mao. sambo'en)

Fantastiske skyformasjoner denne tiden av året!
Og her sitter jeg akkurat nå - på internett kafeen, riktignok i skyggen :-)


.

8 kommentarer:

 1. Ut fra feriebildene å dømme ser du ut til å ha det helt herlig - knall med en ordentlig super sommerferie i varme strøk og avslappet litteraturlesning : )

  Nyt litteraturen og ferien videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Dez, her nytes det. Det skal være sikkert :) En once-in-a-lifetime opplevelse! Utrolig vakkert!

   Slett
  2. Heldig du - her i hovedstaden er det for det meste regn! Naboene har allerede bestemt seg for at dette er siste gang de holder sommerferien i Norge - de skal bestille sydenbilletter neste år, og hver sommer videre.

   Liker ideen ; ))

   Ha en super ferieuke til : ))

   Slett
 2. Fantastiske bilder! Tipper dere koser dere :-)
  Når du kommer hjem håper jeg du kan gi meg råd med å kjøpe ny Kindle, min gamle har fått sprekker og har begynt å fuske innimellom.
  Jeg har den med tastatur og 3G og lurer på om jeg skal kjøpe Touch 3G nå, men noen sier at den ikke er så god å bla med fordi den hopper gjerne flere sider hvis man ikke er forsiktig? (Trenger ikke Fire for jeg har iPad). Hva syns du? Har du erfaring med Touch?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Clementine, ja her koser vi oss det skal være sikkert! :-)

   Jeg har selv surret med tanken på å bytte ut min Kindle Keyboard med Touch varianten. Jeg har gått så langt at jeg kjøpte en Touch til et tantebarn og prøvde den litt før jeg gav den videre som gave. Tantebarnet elsker den, men for meg som har Keyboard varianten så ble jeg ikke overbevist.

   Grunnen er bla. det du nevner. Jeg syns rett og slett det er klønete med touch for å bla sider frem og tilbake. Knappene Keyboard modellen har er geniale! Jeg syns det var altfor enkelt å komme borti skjermen og så skjedde ting som jeg ikke var interessert i. Spesielt når jeg plukket Touch'en opp fra bordet. Da kladdet jeg ofte inn på skjermen helt automatisk. Jeg ville nok hatt et cover på uansett, men likevel. Jeg er altfor glad i knappene på sidene til jeg ønsker å bytte :-)

   Dersom du likevel ønsker en Touch modell (som er mye bedre å browse på internett med) så ville jeg ventet til september/oktober for å se hvordan den nye Touch modellen ser ut. Det ryktes nemlig at den i tillegg til touch-funksjonalitet også skal få tilbake knappene på sidene for å bla frem/tilbake som Keyboard har. Det er jo lov å håpe på at ryktet holder stikk :-)

   Slett
 3. Tusen takk for gode råd :-)

  Jeg også er glad i de knappene på siden av Kindle Keyboard... Tror jeg gjør som du foreslår, og venter til høsten og ser hvordan nye Touch blir, og håper at min gamle Kindle holder så lenge. Hvis ikke blir det en ny Kindle Keyboard!

  Kos deg videre på ferien :-)

  SvarSlett
 4. Åh så herlig det ser ut, regner med at dere koser dere der ja! Jeg har nettopp avsluttet en bok - Engelens spill av Carlos Ruiz Zafòn. Dvs, jeg har lest alle 635 sidene uten å omtrent legge fra meg boken :-) Tenkte bare jeg skulle gi deg et tips siden du er så snill å tipse om alt mulig i bokveien. Tidligere skrevet bok av ham skal nå bestilles, og ny bok som kommer i spetember skal jeg garantert kjøpe :-) - Og har du ikke hørt om Elisabeth George så kan jeg foreslå at du tar en titt på hennes bøker også. Jeg leste Den virkelige skyldige som er en av hennes bøker og den var mer enn bra syntes iallefall jeg. Kos deg videre med sommeren og alle bøkene! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Leonora, og tusen takk for boktips! Alltid kjekt å høre om nye, gode forfattere. Har ikke lest noe av Zafón ennå. Noterer meg bak øret :-)
   Kommet meg til Toronto på vei hjem. Skikkelig melkerute. Skal via London også før vi lander i Stavanger engang søndag kveld. *gjeeesp* :-)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)