mandag 9. juli 2012

En rask oppsummering av juni

Årets heftigste lesemåned by far!

Med samboer bortreist og unger på selvstyr leste jeg meg lykkelig gjennom tolv bøker, hvorav den siste blir registrert på juli siden jeg leste de siste elleve sidene 1.7 :-)Følgende bøker ble fortært i rask rekkefølge:Status for juni er derfor som følger:

 1. Jeg har lest ei debutantbok denne måneden og det var den fantastiske nynorske fantasyboka av Kristine Tofte - "Song for Eirabu". Jeg har allerede fått meg bok 2 som skal få vente til jeg kommer hjem fra neste ferieutflukt :-)
 2. Ovennevnte bok føyer seg også fint inn i listen over antall nye norske forfattere jeg har planlagt å lese. Har allerede sprengt akkurat den målsetningen med stil!!
 3. Det ble derimot ingen klassiker på meg, men det rettes opp i juli har jeg bestemt. Har kun 3 på lista for 2012, så jeg ligger rimelig godt an.
 4. Jeg har anmeldt samtlige bøker jeg har lest i juni, ikke verst!
 5. Ikke spør meg om novellemålsetningen... :-/
 6. Ei bok ble IKKE fullført, og det var "Skilpaddens Langsomme Vals". Dette er den tredje boka ila året som jeg har lagt bort. Jeg er blitt flinkere med det nå. Jeg klarer ikke klore meg gjennom bøker bare fordi jeg "må" fullføre... Finner jeg den ulesbar så blir den nå lagt bort! *klapper meg selv fornøyd på skulderen* :-)
 7. Det ble lest 11 bøker i juni og det er et par over målsetning om 100 bøker ila året. Jeg er superfornøyd med egen innsats!
  • Fordelingen i mai er imponerende om jeg må si det selv. 5 menn og 5 kvinner - så omsider likevekt!!! Selv om jeg har lest 2 bøker av samme forfatter da, Brian Stableford...
  • Forfatterne har fordelt seg på følgende land: 1xNorge, 2xSverige, 3xUSA, 1xFrankrike, 2xEngland (3bøker), 1xNederland
  • Språkfordelingen denne gang fordeles på 7 engelske, 3 bokmålsbøker og - HURRA - min aller første nynorskbok så langt tilbake jeg overhode kan huske :-)
  • Stjernefordeling ble 1x2'er, 3x3'er, 5x4'er og 2x5'er. Stor overvekt på gode bøker med andre ord. Øverst troner Kristine Tofte og George R.R. Martin - begge med fantasybøker det står respekt av, på hver sin måte.

Juni ble som sagt en veldig bra lesemåned. Juli som vi er godt inni blir tilsvarende mager. Jeg jobber med en tung murstein - "The Passage" av Justin Cronin. Ei bok man enten elsker eller misliker sterkt. Starten var utrolig lovende, nå ser jeg 40% uti boka hvorfor flere og flere detter av. Er noe spent på om jeg fullfører denne 800 siders saken.

Har 1 ukes feriepause, men reiser igjen kommende lørdag. Kindle'n min - forøvrig døpt Joy ved ankomst - er nokså proppet med nye saker allerede, så jeg går neppe tom. Får håpe jeg får lest litt også :-)


Klokketårnet i Rhodos by "by night" :-)


.
Jeg har plassert min blogg i <a href="http://bloggurat.net/kart/registrere/11523/tau">Tau</a> på <a href="http://bloggurat.net/kart/">norske bloggkart</a>! 

4 kommentarer:

 1. Fantastisk å se hva du har klart å lese i løpet av en måned :o))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det ble en saftig liste etterhvert :-) Nå begynte jeg riktignok på "A Clash of Kings" i april/mai, men den er blitt lest innimellom alt det andre og ble fullført nå i juni. Det ble en herlig sommerblanding :-)

   Slett
 2. Vel lest! Håper Juli blir en like hyggelig lese-måned!

  SvarSlett
 3. Jøss! Imponerende, må jeg si. Er litt ute av lesinga selv for tiden, men slik pleier det å være på sommeren. Kommer seg nok snart igjen.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)