onsdag 13. juni 2012

Bokomtale - "Carmine Street" av Håkan Nesser

Da fikk jeg omsider satt meg ned og lest denne boka av Nesser som jeg har sett slik frem til! En helt annen historie enn "En helt annen historie" ;-)


Litt om boka

Erik Steinbeck og hans kone flytter til New York med det de kaller "fire fullpakkede kofferter og to tomme hjerter".  For ett og et halvt år siden ble deres eneste datter bortført fra like utenfor hjemmet deres av en ukjent mannsperson, og uansett innsats fra politiet og private så er og blir datteren forsvunnet.

New York skal bli en ny start for ekteparet, men etterhvert innhenter fortiden dem på måter Erik ikke hadde noen forutsetning for å kunne se. Hans kone begynner å oppføre seg merkelig, og sklir mer og mer bort fra ham. Samtidig begynner hun å hinte om at datteren Sarah ikke er død, noe Erik finner foruroligende. En dag forsvinner også hans kone.

Erik sitter alene igjen i en by der han har svært få bekjente bortsett fra en eldre mann han daglig treffer på kafeen på hjørnet. Det viser seg at den eldre karen er pensjonert privatetterforsker og ønsker å hjelpe Erik med å finne sin kone. Hvor kan hun ha tatt veien? Kan det være noe i at datteren fremdeles er i live? Hva skjedde egentlig med eks-mannen til Eriks kone? Og hvordan i all verden kommer et spirituelt medium inn i saken?


Min evaluering

Håkan Nesser
Boka er like mye en kjærlighetshistorie som en krimhistorie og veldig forskjellig fra den første rene krimboka jeg leste av Nesser, nemlig "En helt annen historie". "Carmine Street" handler om søken etter et forsvunnet barn, men også om skyld, savn og eksistensiell ensomhet. Boka er et stort hakk videre fra Nesser's tradisjonelle krimroman, og den er veldig god nettopp på grunn av sin tyngde i persongalleriet. Krimhistorien er den dominerende - hva skjedde med Sarah? Like viktig er likevel historien om en mann som under tvingende nødvendighet er blitt ført bak lyset.

Nesser balanserer fint mellom å holde spenningen i søken etter hva som skjedde med Sarah og det kompliserte forholdet som etterhvert utvikler seg mellom Erik og hans kone. Det er også en bok om vennskap, offer og tilgivelse. Dette er rett og slett en dyp kriminalroman som fikk meg til å ønske flere av samme kaliber av denne forfatteren. Boka har noe udefinerbart over seg som grep meg sterkt på et mellommenneskelig plan, og jeg kunne ikke fri meg fra å tenke hva jeg ville ha gjort om jeg var i Erik's sted. Boka kan sterkt anbefales!


Min rating

Utvilsomt en ren

 av 5


Mer informasjon om forfatterskapet og bibliografien til Håkan Nesser finnes HER.


Forlag: Piratforlaget
Kilde: Egen bokhylle
Antall sider: 273
Utgitt: 2009
ISBN: 9788281432949Mmmm... Lengter tilbake hit nå - Dominican Republic


.

10 kommentarer:

 1. BEtyr dette at det fins en del 1 jeg må lese først? Du klarer å friste meg, men da må del 1 også friste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nope - denne boka er stand-alone :-) Den boka jeg refererer til, "En helt annen historie", er en helt annen bok og har ikke noe med denne å gjøre. Løp og kjøøøp ;-)

   Slett
  2. Javel, jeg som hadde tenkt å lese ferdig Catch-22 først....

   Slett
  3. Tror du har tid til å avslutte Yossarian's eskapader først ;-)

   Slett
 2. Denne har jeg lest. Og selv om den er helt anderledes enn de andre bøkene til Håkan Nesser likte jeg den veldig godt. Jeg hadde ingen anelse at ting var slik man finner ut på slutten :-) En fin bok - og en flott omtale!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Astrid Terese :-) Ja slutten var en skikkelig "høydare" og ble en helt annerledes konklusjon enn forventet. Storkoste meg da jeg leste denne!

   Slett
 3. Når jeg så du hadde skrevet bokomtale om denne boken, ble jeg spent på hva du hadde å si om den:) Dette var min første Håkan Nesser bok som jeg leste, og jeg forelsket meg da i forfatterens måte å skrive på og historien synes jeg var veldig bra:)Flott omtale:) Gleder meg til å lese mer av denne forfatteren:) Ha en fin dag videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Nesser er bra! Dette er min andre bok, veldig forskjellig fra den forrige krimboka jeg leste av ham, men like god på sitt vis :)

   Slett
 4. Vil bare si tusen takk for fin blogg med masse tips. Nyinnkjøpt Kindle touch er i hus og det er jo kjempegreit å få de norske bøkene over når bruksanvisningen din benyttes. Takk for tips om Vinterstengt også, en for meg ny forfatter - som jeg nå har oppdaget skriver veldig bra. Håkan Nesser har jeg lest før, en flott forfatter. Ha en fin sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å høre at du liker bloggen min, Leonora :) OG grattis med ny Kindle Touch !!! Bra at du har fått til oppskriften. Ingenting er bedre enn å ha alle e-bøkene samlet på én dings - spesielt en Kindle-dings ;-)
   Ha en fin sommer du også!

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)