tirsdag 24. april 2012

Bloggjubileum 1. mai med stor Giveaway!

1. mai feirer bloggen min ett-års jubileum og i den forbindelse vil jeg ha en Giveaway - eller, Rydd-Away :-) Jeg vil gi bort 10 bøker, og de er en blanding av norske og engelske i flere forskjellige sjangere. Eneste du trenger å gjøre for å være med er å legge inn en kommentar under her med hvilke bøker du vil være med i trekningen av, og selvfølgelig mailadressen din.

Da jeg startet å blogge for ett år siden så jeg for meg en privat liten side hvor jeg noterte meg hva jeg leste hvor og når, og hvordan jeg likte bøkene. Et system og en oversikt for meg selv og min nære, bittelille bekjentskapskrets av lesehester. Etter å ha funnet ut at det faktisk er et helt samfunn her ute med likesinnede bokormer så har bokbloggen min etterhvert gått fra å være et privat lite prosjekt til å være en del av en fantastisk gjeng med inspirerende bokbloggere og lesehester!

Hjertelig tusen takk til alle som har kommet med hyggelige kommentarer, e-mail, tips og spørsmål. Og tusen takk til alle dere som har gitt meg timevis med hyggelig lesing av bokbloggene deres! Jeg har funnet utrolig mange flotte bøker og forfattere etter tips fra dere, og har hatt meg mang en god latter av festlige blogginnlegg :-)

Bøkene under her er en blanding av helt nye, uleste bøker (duplikater) og bøker jeg har lest som det også ble to av da jeg "arvet" en gigantisk bokhaug etter en god venn som har flyttet utenlands.

Trekningen blir gjort 1. mai. Vil du være med så heng på, og vær ikke beskjeden når du setter opp ønsker. Jo flere desto større sjanse for å vinne :-) Utvalget er som følger:


Nr. 1 - "Iskaldt Bedrag" av Dan Brown
Action/Thriller
Fra forfatteren av bl.a. "DaVinci Koden" og min favoritt "Engler og Demoner" kommer her en utrolig spennende thriller. En av dem jeg hadde problemer med å legge fra meg. Dan Brown kan spenning! NORSK.


Nr. 2 - "Pirate Latitudes" av Michael Crichton
Action/Thriller
Crichton har skrevet bl.a. "Jurassic Park", "Prey" og "Timeline". I boka "Pirate Latitudes" foregår handlingen på Jamaica på 1600-tallet, på en ensom britisk utpost i det spansk-kontrollerte Karibiske hav. Guardian har følgende å si om boka: "Full of non-stop action, danger, thrills and blood", og som tittelen antyder - en kamp mellom pirater for herredømme og makt. Crichton har i mange år vært blant mine Topp 5 action/thriller forfattere. ENGELSK.


Nr. 3 - "Dragon" av Clive Cussler
Action/Adventure
Ei bok fra "Dirk Pitt"-serien til Clive Cussler - den beste serien han noensinne har skrevet (totalt 21 bøker). Jeg har lest Cussler siden tidlig på 80-tallet og har ennå tilgode å lese en dårlig "Dirk Pitt" bok. "Dragon" er intet unntak! En plyndret skatt på Philippine Islands - En ødeleggende atomeksplosjon i Stillehavet - Et grusomt plot for å bringe Vesten i kne. Ifølge Publishers Weekly: A page-turning romp...Solidly entertaining! ENGELSK.


Nr. 4 - "The Jungle" av Clive Cussler
Action/Adventure
Dette er ei bok fra "Oregon Files" serien til Clive Cussler. Den kom ut ifjor. Boka er skrevet sammen med Jack du Brul - den eneste co-forfatteren jeg syns holder Cussler-standard! Vel verdt å lese! Et fryktelig våpen satt fri i 1300-tallets Kina ...en vågal redningsoperasjon i de snødekte fjellene langs den Afghanske/Pakistanske grensen ...en kvinne forsvunnet i jungelen i nord-Thailand og Myanmar... Alle disse hendelsene veves sammen og leder opp til den største sikkerhetstrusselen USA noensinne har kjent til. ENGELSK.


Nr. 5, 6 og 7 - "Dune", "Dune Messiah" og "Children of Dune"
Sci/fi

Frank Herbert's "Dune" serie er en klassiker i Sci/fi sammenheng. Serien består av 6 bøker totalt, men mange anser de tre første som de aller, aller beste. Da serien kom ut oppnådde den å få en like stor lesetilhenger-skare som Lord of the Rings. Det sier ikke lite. Bøkene gis bort under ett. Washington Post sa følgende om serien: "A portrayal of an alien society more complete and deeply detailed than any other author in the field has managed...a story absorbing equally for its action and philosophical vistas". Vi har hele serien i 2 eksemplarer pluss et eksemplar i e-bok format. Likevel vanskelig å gi fra seg det ene :-) En must-read for Sci-fi elskere! ENGELSK.


Nr. 8 - "Ildbarnet" av Stephen King
Thriller
Lite trengs vel sies om denne forfatteren. Derfor litt om boka: Vicky og Andy deltar i et medisinsk eksperiment som blir finansiert av en fordekt halvoffisiell organisasjon. Ettter en tid gifter de seg, og to år senere setter deres lille datter Charlie fyr på teddybjørnen sin... bare ved å stirre på den! Foreldrene lærer henne etter hvert å kontrollere sin uhyggelige evne, og hun tenner ikke farlige branner mer. Men organisasjonen vet om Charlie, og så begynner en kynisk og hjerterå jakt på Charlie og hennes far. Hva organisasjonen glemmer, er at selv et barn kan føle triumf når det har overtaket - når det endelig har sjansen til å hevne seg... Spenning kun som King kan... NORSK.


Nr. 9 - "Falkens Hevn" av Wilbur Smith
Adventure
Denne boka av Wilbur Smith - min nr. 1 forfattere above all gjennom tidene - ble første gang utgitt i 1982. Bli ikke skremt av at dette nå er en 30 år gammel bok. Den er nydelig! Som alle Smith's bøker utgitt på 1970-90 tallet. Boka handler om Ballantynes familien i Afrika. Familien Ballantyne har allerede vært i Afrika i et par generasjoner, og de teller både eventyrere og kjeltringer blant sine medlemmer. Handlingen i "Falkens Hevn" går helt frem til vår egen tid, der Ballantyne'ene innbitt kjemper for å sikre skansene mot landets egen befolkning og dens eksplosive frihetstrang. NORSK.


Nr. 10 - "The Leopard" av Jo Nesbø
Krim
Forfatteren her trenger vel heller ikke nærmere introduksjon. "The Leopard" er den oversatte utgaven av "Panserhjerte" som ble utgitt i 2009. Det morsomme med denne boka er at vi har både Panserhjerte og 2 x av The Leopard liggende. Samboen og jeg var begge ute og reiste samtidig og kjøpte med oss en hver overbevist om at dette jo måtte være en "ny" Nesbø bok! Ingen av oss tenkte at dette var oversettelsen av "Panserhjerte" - sånn i utgangspunktet :-) ENGELSK.

Jeg gir bort alle bøkene overfor. Du kan være med i trekningen om en, flere eller alle. Trekningen blir som sagt foretatt på jubileumsdagen 1. mai. Siste frist for å melde sin interesse blir da mandag 30. april. :-)

 * * * * * * * * * *

Fra en park i Perth


.

66 kommentarer:

 1. Klart jeg er med :) ønsker meg det som er på norsk jeg da... kommer meg ikke helskinnet gjennom engelsk

  SvarSlett
  Svar
  1. Da setter jeg deg opp på de norske :-)

   Slett
 2. Klart jeg vil være med på dette kjære deg:-) Jeg kunne tenkt meg disse bøkene:
  1) Dan Brown- Iskaldt bedrag
  2) Stephen king- Ildbarnet
  3) Wilbur Smith- Falkens hevn

  Kjempekjekt med slike giveawayer og ikke minst GRATULERER med 1 årsdagen for bloggen:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Beathe! Tiden flyr :-) Da har jeg notert 3 bøker på deg.

   Slett
 3. Heisan, her må jeg jo være med.
  Kan tenke meg alle sammen, men har nr 1 og nr 9 fra før..Vil ellers si at din blog blir lest med stor iver, da vi har veldig lik smak...å jeg skal snart bestille meg Kindle så jeg lettere kan lese alle bøkene som ligger på pcen!
  Holder for tiden på med The Dark tower - serien...spennende!
  Hilsen Monica
  mo-skog@online.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig du leser og liker bloggen min, Monica :) Da har jeg notert 2-8+10'ern på deg! Dark Tower av King har jeg ikke lest ennå, men har faktisk 7 av dem liggende på vent i "arve-hylla" (som jeg har begynt å kalle bokhaugen jeg fikk :) Det var bare den tiden som ikke strekker til til alt jeg har lyst å lese!...

   Slett
 4. Å, jeg har lyst til å være med i trekningen av Dune-bøkene. Jeg fant bloggen din da jeg prøvde å finne en måte å få de norske ebøkene mine over på kindle, og har fulgt den siden. Heia ebøker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Definitivt et stort HURRA for dem ja! Kjekt du fikk til oppskriften. Verden blir plutselig så mye enklere når man kan putte all verdens e-bøker inn på én dings :-) Du er herved notert på Dune-bøkene!

   Slett
  2. Mari - jeg trenger email adressen din om du skal være med i trekningen, ellers så finner jeg deg ikke dersom du vinner :)

   Slett
 5. Jeg er med. Gammel fan av Wilbur Smith, men har ikke lest "Falkens Hevn" tidligere. :)

  Hilsen Arne  arne.jakob.sande@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Arne, da får vi krysse fingrene for "Falkens Hevn" :) De gamle bøkene til Smith'en er nå de aller beste, synes jeg!

   Slett
 6. Gratulerer med jubileum:)
  Eg blir gjerne med, kunne tenkt meg Pirate Latitudes av Michael Crichton i premie om eg er blant de heldige.

  Hilsen Lisa.
  lisa.talgo@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Lisa, da har jeg notert Crichton-ønsket :)

   Slett
 7. Alt av krim er kjempeinteressant, og førsteprioritet i mitt premieønske!
  Kjempetakk for en stor giveaway med så mange godbiter!

  Beste hilsen
  Bente Hagen
  netlohell@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Da noterer jeg krim på deg Bente :)

   Slett
 8. Morro med konkurranser! Slenger meg med :D
  Jeg kunne gjerne tenkt meg disse bøkene:
  1) Stephen King- Ildbarnet
  2) Dan Brown - Iskaldt Bedrag
  Engelske bøker blir litt for tunge for min del :)
  Hilsen Caroline
  carro_luno_7@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Caroline, da blir du med på King og Brown på norsk :-)

   Slett
 9. Gratulerer!
  Jeg blir glad uansett premie...:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Dan-Eirik :) Da slenger jeg navnet ditt inn på alle 10! Helgardering ;)

   Slett
 10. Hei!
  Jeg vil gjerne være med i trekningen av alle utenom Dan Brown (som jeg faktisk har lest), Wilbur Smith og Jo Nesbø

  i_sen3@yahoo.no

  SvarSlett
 11. Bortsett fra Nesbøs bok, er jeg med på alt :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Natalie, da har du en lapp på 10-1 ;)

   Slett
  2. Jeg trenger også email adressen din Natalie, ellers så finner jeg deg ikke dersom du blir trekt ut :)

   Slett
 12. Kunne selvsagt tenkt meg alle, får aldri nok :) Har for tiden 9 bøker liggende i sengen, klarer ikke å holde meg til en av gangen :D
  Men nr.2 og dune serien frister vel mest :)
  Rannveig Kh
  rankh@hotmail.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er som deg Rannveig, det blir aldri nok bøker ;) Crichton og Dune er herved notert.

   Slett
 13. Så flott ryddaway du har! :D Hehe! Og grattis med snart 1-års jubileum! Hipp hipp!
  Vanskelig å velge, det var mye snacks her som hadde passet både meg og min mann... Kan vi være med på alle 10? :)
  Ha en flott dag!
  -Helene-
  riola@live.no
  "Livet skal ikke begripes; det skal gripes"

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Helene! Selvfølgelig kan dere være med på alle 10! Her trenger du ikke være blyg ;) 1-10 it is!
   Selv om jeg leser mer og mer e-bøker så øker likevel papirbok-mengden her i huset. Samboen er også en boksluker, så jeg burde nok ha jevnlige rydd-away's ser jeg - og så er det jo hyggelig å dele på bokgledene. Det er alltid kjekt å få bøker dumpende ned i postkassa :)

   Slett
 14. Gratulerer med den kommende 1-årsdagen! Samme dagen som jeg har bursdag. Vi får feire med..Fridag! :)
  Jeg har faktisk ikke lest noen av bøkene, men vil gjerne være med i trekningen av:
  1. "Dune"-serien
  2. Iskaldt bedrag

  Mvh Beate
  lillemeg26@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Beate! Da får vi feire begge to :) Heldig du da, som alltid har fri på geburtsdagen! Grattis på forskudd! Jeg skal i forening mandagskvelden og tjuvstarter feiringen med god mat og vin til dagen bikker midnatt :)
   "Dune" og "Iskaldt bedrag" er herved notert!

   Slett
 15. Hei igjen, og takktakk :)
  God mat og vin er jo absolutt ikke å forakte det heller.. Her blir det kaker og muffins til ungene. Ville heller hatt vin og god middag ;)
  Hilsen Beate

  SvarSlett
 16. Jeg vil gjerne være med i trekningen av Dune og Stephen King boka. Ingrid_troja@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Ingrid, da er du notert i manntallet! Søte puselusker du har da! Lurte litt i bloggen din jeg :)

   Slett
 17. Gratulerer med jubileum for en flott og nyttig blogg. Jeg har spesielt glede av Kindle tipsene dine. Jeg ønsker å være med i trekningen for disse bøkene: 1 Wilbur Smith - Falkens hevn, 2 Clive Cussler - Dragon og 3 Clive Cussler The Jungle
  Mvh Njål Husøy

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det Njål :) Da noterer jeg deg opp på Smith og 2 x Cussler! Trenger imidlertid email adressen din også, så jeg kan kontakte deg om du blir trukket ut :)

   Slett
 18. Nr. 2, 5 og 10.

  Ida Lind
  urettferdig(ætt)live.com

  SvarSlett
 19. 1. Dan Brown
  2. Stephen King
  sorgenfri2#hotmail.com

  SvarSlett
 20. Vil gjerne være med på trekning av alle bøkene!

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da må jeg få email adressen din så skal jeg fikse det :-)

   Slett
 21. Gratulerer med den kommende dagen! Jeg vil gjerne være med på trekningen av 1, 2 og 4 :)
  maschulalfakrøllonline.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er av den oppfatning at alt må feires ;-) Da er du notert på Brown, Crichton og Cussler! Ha en fortsatt flott helg!

   Slett
 22. Gratulerer med 1 års dagen snart:) Så gøy, gleder meg over din fine blogg stadig vekk:) Jeg vil gjerne være med på giveawayen:) Ønsker meg:

  1) Frank Herbert "Dune" serie (Har jo lyst å lese den:)
  2) "Ildbarnet" av Stephen King (Love King):)
  3) "Falkens Hevn" av Wilbur Smith (Fordi jeg er nyskjerrig på den):)

  Ha en riktig fin og koselig helg!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :-) Da har jeg notert meg Dune, King og Smith på deg og så får vi krysse fingrene for random.org ;-)

   Slett
 23. 2,3,4 og 10 ønsker jeg meg.disse har jeg veldig lyst til å lese;)

  Klem charlotte

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er du på lista mi, Charlotte :-)

   Slett
 24. Jeg ønsker å bli med, jeg liker bloggen din veldig godt, =)

  The Leopard - Jo Nesbø

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er du med, vet du :-) Antar at mailadressen din er: secretboy@live.no ??

   Slett
 25. Hei, har allerede lest noen av bøkene der, men Pirate Latitudes av Michael Crichton har gått meg hus forbi. Jeg var så heldig å møte Michael for mange år siden da han var på norgesbesøk, etterpå fikk jeg en signert bok og et signert bilde av han. Kjempekoselig fyr. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende da :-) Jeg tror jeg må ha lest alt han har gitt ut. Kreativ fyr! Jeg tror faktisk jeg har 3 stk av Pirate Latitudes.. så kanskje jeg rett og slett skal gi bort to eks :-)

   Slett
 26. Først og fremst gratulerer så mye med nærtforestående bloggjubileum! En ettårsdag skal man ikke kimse av. Jeg må få takke deg for mange nyttige poster når det gjelder Kindle og fordi du alltid er hjelpsom og svarer på spørsmål :) Da er det vel påtide å utbringe en skål! Må det ble mange fler jubileer i årene fremover hos ebokhylla mi.

  For en herlig giveaway :) Jeg er ikke beskjeden(ikke i kommentarfeltet ihvertfall ;)) og ønsker meg Dune bøkene, Pirate Latitudes og Iskaldt Bedrag.

  Lykke til alle sammen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Her trenger man ikke være beskjeden nei :-) Og takk for grattis'en! Ja tiden har jammen flydd siden jeg startet bloggen. Det har vært utrolig gøy, lærerikt og ikke minst inspirerende å lese andre blogger. Har satt stor pris på begge dine også - leser både den engelske og den norske :-)

   Jeg merker det har blitt noen flere timer foran skjermen det siste året, men kun positivt. Jeg har fått så utrolig mange gode tips, og unngått et par bøker jeg kanskje ville ha prøvd meg på. Gleder meg til fortsetttelsen, og ikke minst bloggsamlingen i september!! Ha en flott uke :-)

   Slett
 27. Ok - ikke beskjeden - da ønsker jeg å være med i trekningen av alle unntatt Jo Nesbø-boka :)

  Krysser fingrene!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei her trenger du ikke stå med lua i hånda ;-) Jeg har notert alle foruten den siste av Nesbø. Tvi tvi! :-)

   Slett
 28. Jeg slenger meg med i trekning av alle, utenom Dan Brown, da jeg har den fra før. :) Jeg legger meg også til som følger da jeg er en lesehest og ikke får nok av bøker. :) Ha en fin uke. Vennlig hilsen Pia.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Pia, da er du notert på alle minus Brown! Alltid kjekt å gi bort bøker til lesehester :-) Får krysse fingrene i trekningen :-)

   Slett
 29. Grattis! Hvis det er ok, så vil jeg gjerne være med i trekningen på alle bøkene jeg =)
  Hilsen Camilla, toyotacrown (ætt) hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Camilla, da er du med på alle :-) Trekningen blir foretatt senere idag. Ha en flott 1.mai!

   Slett
 30. (⁀`⁀) ☆ Gratulerer med 1 års jubileum.
  .`⋎´☆¸”*°•.☆ Jeg vil gjerne være med i trekningen
  ☆¸.*°•.☆ ☆ av alle de norske bøkene + den engelske
  •°*°•.☆ utgaven av Jo Nesbø sin Panserhjerte :)
  Ønsker deg en kjempe fin uke med fin feireing i morgen :) Stor varm hilsen fra Monica Karin
  Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ canim_monica@hotmail.com Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Monica! Du er med i trekningen som blir foretatt senere idag. Ha en flotters dag i sola :-)

   Slett
 31. Hei på deg bokorm!

  Jeg har alltid vært glad i å lese, men det blir ikke tid til så mye etter at jeg fikk meg PC. Da jeg begynte med konkurranser på nettet, så ble jeg hektet på det, og ettersom døgnet bare har 24 timer, så vet jeg ikke hvordan jeg skal komme meg gjennom alle de bøkene jeg virkelig ønsker å lese, og alle de jeg har stående i hyller i 5 rom!!!!!
  Ja, jeg har stor terrasseleilighet, og alle rom er overfylte av bøker som jeg har kjøpt billig på loppemarkeder, gjennom bokklubber, på Mammutsalg osv. Jeg bare MÅTTE ha bøker, men tenkte nok ikke på at jeg aldri ville klare å lese alle. Før gikk jeg også alltid på Deichmanske Bibliotek også og lånte en haug om gangen, men ikke de siste årene grunnet en grusom ulykke som har ødelagt ørene, nakken, kjeven og mye mer på meg, slik at jeg sliter med livet mitt. Øresusen er det verste, sitter med hodetelefon til TV eller musikk hele tiden for ikke å bli gal.
  Hvis jeg skulle være så heldig å vinne, så ønsker jeg de du har på norsk, samme hvilken, jeg kjenner godt til alle forfatterne, de er faktisk noen av mine yndlingsforfattere, men jeg har ingen av disse bøkene. Har bestandig likt krim best, og det er stort sett det jeg har kjøpt også, og kjærlighetsromaner da, det hører med.

  Mvh. Guri Marie Kristoffersen.

  guri_marie.kristoffersen@getmail.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Guri Marie, da er du med i trekningen om alle de norske :-) Kryss fingrene for vinnerlykke!!! Ha en finfin 1.mai! Her på vestlandet skinner sola idag :-)

   Slett
 32. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 33. Jeg vil gjerne være med hvis det ikke er for sent. Vil gjerne være med i trekningen av alle unntatt Jo Nesbø, for den har jeg allerede.
  Sonja T
  blaa789(ætt)gmail.com

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)