fredag 21. oktober 2011

Bokanmeldelse - "Soul Protector" av Amanda Leigh Cowley

Gracie er nettopp blitt dumpet av kjæresten etter han har bedradd henne med hennes yngre søster Michelle, og nå sitter Gracie igjen singel og lettere deprimert. Det gjør ikke situasjonen videre bedre når hun er ute med vennene sine at to av dem forlover seg. Gracie er overveldet av blandede, sterke følelser av både sin egen kjipe situasjon  og misunnelse over sine nyforlovede venner at når hun gir Lydia en gratulasjonsklem så ønsker hun virkelig at hun kunne vært i Lydia's sko. Og med dette fokuset idet klemmen avleveres så befinner hun seg plutselig i Lydia's kropp! Gracie klarer rimelig raskt å bytte tilbake, men frykter at hun ikke kan fortelle noen om dette uten at de kommer til å tro at hun er blitt fullstendig gal.

Neste gang Gracie bytter kropp er en planlagt seanse. Hun trenger å teste det igjen både til å bekrefte for seg selv at hun ikke hallusinerte første gangen samt for å se om det virkelig er mulig å foreta et kontrollert bytte. Det viser seg å fungere utmerket, bortsett fra at når hun har byttet så blir hun bortført av en monitor - Dan. Han ser tydelig en oransje aura rundt Gracies's byttede kropp. Dan's jobb er nemlig å jakte på korrupte Soul Protectors som stjeler andres kropper til egen fortjeneste, og den orasjen auraen tyder på at Gracie i dette tilfelle har gått over tidsbegrensningen som er anbefalt for et bytte. Når Dan finner ut at Gracie egentlig ikke har peiling på hva hun driver med og at hun overhode ikke kjenner til reglementet for Soul Protectors - mennesker som kan bytte kropp - så blir de venner. Dan lærer henne hva Soul Protectors egentlig er og om deres misjon på jorda. 

Gracie blir forelsket i Dan, men det finnes komplikasjoner til forholdet på begge sider. Gracie nekter å bli en profesjonell og betalt Soul Protector til tross for at Dan mener hun vil fungere utmerket, og fortsetter istedenfor i sin nåværende jobb. Dan selv er fulltids okkupert med å jakte på de korrupte Soul Protectors som går løs. Hvordan historien fortsetter med Gracie, hennes venner, ikke minst hennes familie og Dan vil jeg ikke komme inn på her. Det resulterer kun i en mengde spoilers av gode poeng i historien. Jeg foreslår at du leser boka selv.


Min evaluering

Dette er nemlig en veldig god bok! Når jeg selv ikke klarer å legge boka fra meg midt på natta så vet jeg at jeg har funnet nok en favoritt. Det er ikke high speed action som holder meg våken, det er mer Cowleys måte å bygge og utvikle virkelig troverdige karakterer. De har alle sine sterke og svake sider, og selv om det å bytte kropp med en annen person (fremdeles) ikke er kjent blant oss mennesker så klarer likevel Cowley å beskrive en fullstendig nær normal holdning til fenomenet fra Gracie's eget standpunkt. Dette gjør historien rimelig troverdig. Kan dette virkelig gjøres? 

Hele ideen med Soul Protectors er ny for meg. Jeg fant konseptet utrolig engasjerende og interessant og det er overraskende twists & turns gjennom hele boka. Den blir aldri et eneste øyeblikk kjedelig! Kjærlighetshistorien mellom Gracie og Dan er også søt, uten at jeg skal komme med noen spoilere heller her. Utviklingen er interessant, for å si det slik. Dette er den første boka i serien med samme navn som boka, og jeg må si jeg ser virkelig frem til å lese oppfølgeren. Jeg ble skikkelig nysgjerrig på den videre utviklingen av hovedpersonene i boka og hele Soul Protecting businessen.  

Jeg kan virkelig anbefale denne, og må si at jeg er overrasket over det faktum at dette er Amanda Leigh Cowley's første bok!


Jakarta by night - tatt fra hotellvinduet :-)


.

2 kommentarer:

 1. Hørtes ut som en meget spesiell bok, men jeg liker slike :) Bare det ikke blir for nifst :) Jepp, jeg er ganske lettskremt. Vampyrhistorier, for eksempel, må jeg styre unna for å få sove. Tror det kommer av en traumatisk barnetv opplevelse fra jeg var liten, hoho, fra selveste brødrene dahl, faktisk, og spøkelseshistorien. husker du den? Øynene som beveget seg i maleriet? Uff! Fikk ikke ro til å sovne på lange tider, litt for mye for ei lita jente :)

  Litt tøffere i dag da. Tørr å lese litt mer og se litt mer nifse historier uten å bli helt vettskremt :)

  Ønsker deg en god dag!
  Klem

  SvarSlett
 2. Spesiell bok, men kjekk! Ikke nifs i det hele tatt, bare spennende. Og romantisk. Og aldri så lite paranormalt. Interessant konsept! :-)
  Brødrene Dahl husker jeg! Syns også de kunne være litt skumle, men aller mest spennende! Kanskje jeg er litt eldre enn deg :-))

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)