onsdag 5. oktober 2011

Bokanmeldelse - "In Her Name: Dead Soul" av Michael R. Hicks

Tre år etter det første brutale møtet med det utenomjordiske Kreelan Imperiet er menneskeheten desperate etter en seier. Med over et dusin verdener allerede beleiret av Kreelan krigere beordrer president McKenna konfederasjonens militære å sørge for en seier for å gi menneskeheten håp, koste hva det koste vil.

Men kanskje er ikke overlegen slagkraft nok, for Kreelan-krigeren som leder invasjonen av Alger's World er nemlig Ku'ar-Marakh. Denne kriger-prestinnen har fryktelige krefter også sammenliknet med sine krigerske artsfrender, og hun eier ikke medlidenhet og sannsynligvis heller ikke sjel. Hun er fryktet blant sine egne under navnet "Dead Soul"...

Min vurdering

Her har Hicks gjort det igjen! Etter et par tidligere bøker i denne serien ("First Contact" og "Legend of the Sword" - 5'er bøker på terningen begge to) er han nå tilbake på den plassen han hører hjemme. Den nye, ukronede kongen av Sci-Fi/Fantasy sjangeren med en dæsj Romance! Jeg tror faktisk denne boka er hans beste, eller ihvertfall like god som det utrolige mesterverket "In Her Name: Omnibus" - trilogien som inneholder bøkene "Empire", "Confederation" og "Final Battle".

Den nye Kreelan anti-heltinnen - Ku'ar-Marakh - er farligere, kaldere og mer fryktinngytende enn noensinne, mens menneskeheten omsider kan matche de blå krigerne. Krigsscenene er fantastiske, Allison som tidlig tenåringsjente og mini-heltinne utvikler seg i takt med begivenhetenes gang, vi får et gledelig gjensyn med Valentina Sikorsky - jenta med innebygde forsterkninger og "utvidede funksjoner" - fra "First Contact", og Roland Mills som erobrer helterollen med stil (og en god dose testosteron). 

Dette er nok en pageturner i et heftig og drivende tempo, med Hick's unike karakteroppbygging, malende beskrivelser av såvel nye verdener som krigstaktikk og romantikk og med spenning så det holder. Jeg hadde kun en kort natt mellom første og siste del av boka, og den ble slukt rå!

Man trenger ikke lese de første bøkene for å nyte denne siste. Den står godt på egne bein. Jeg vil imidlertid anbefale hele "In Her Name:" serien, med nevnte trilogi og denne boka som det aller ypperste av det beste. Jeg må igjen si - ingen over, ingen på siden! Og der er HERLIG å være leser når man kommer over slike bøker som dette!!! :-)
:-)

.

1 kommentar:

  1. Omtalen din av Michael R. Hicks bøker får meg til å tenke på en kiste man finner på loftet som inneholder en masse spennende saker :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)