torsdag 9. juni 2011

Bokomtale - "The Miracle at Speedy Motors" av Alexander McCall Smith

Sommer-forfatteren min infrir igjen! Jeg har nettopp lest ferdig bok nr. 9 i serien om Botswana's Nr. 1 Ladie's Detective Agency, og jeg er like varm om hjertet denne gang. Hvor utrolig autentisk botswanske er vel ikke disse bøkene, og littegranne naive, slik vi europeere oppfatter dette afrikanske folkeslaget. Les gjerne mer om Alexander McCall Smith HER.

Om "The Miracle at Speedy Motors"

Mma Ramotswe og hennes sekretær har nå flyttet kontoret sitt inn i samme bygget som hennes ektemann driver verkstedet "Speedy Motors" og detektivbyrået går strålende. Det har imidlertid ikke gått opp for Precious Ramotswe at det kan følge ulemper med å være den mest kjente kvinnelige detektiven i Botswana før hun mottar et anonymt trusselbrev. Mma Ramotswe blir plutselig tvunget til å revurdere sin egen ubøyelige tro på en god verden og snille naboer.

Imens hun funderer på identiteten til brevskriveren så får hun flere problemer å løse, både profesjonelle og persolinge. En adoptert kvinnes søken etter hennes virkelige familie og hennes ektemann Mr. J.L.B. Matekoni's jakt på et dyrt mirakel for deres egen fosterdatter Motholeli som sitter i rullestol.

Med disse siste hendelsene i Tlokweng Road åpenbarer Alexander McCall Smith med sin brilliante evne til å fortelle historier at det er veldig få problemer som ikke kan løses med vennlighet og at veldig få afrikanske tørketider ikke ender i en velkommen og etterlengtet regntid.

Selv om boka i og for seg handler om privatdetektiven Mma Ramotswe så er dette langt fra en krim-bok. Den inneholder ingen kompliserte og teknisk krevende saker. Poenget med bokserien er ikke sakene som løses i seg selv. Det er Mma Ramotswe's kjærlighet til Afrika, og hennes visdom og varme humor som skinner gjennom hver side i boka. Jeg er veldig glad i serien og anbefaler den på det varmeste.

Dagens bilder er fra Botswana :-).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)